Σάββατο 27 Μαΐου 2017

(I’m) Stranded

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1038
Dj της ημέρας, ο Σπύρος «Aussie» Αναγνώστου

Ο Αυστραλός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Ed Kuepper (γεν. 1955) έχει μια ξεχωριστή θέση στη ροκ μουσική εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Έχει συνδέσει το όνομά του με συγκροτήματα καθοριστικά για την εξέλιξη του αυστραλέζικου ροκ, όπως The Saints, Laughing Clowns και The Aints, ενώ έχει συνεργαστεί με κόσμο και κοσμάκη, χώρια τις πολυάριθμες σόλο ηχογραφήσεις του. Όσοι ήσασταν το 2008 στον Λυκαβηττό για τους Nick Cave & the Bad Seeds ίσως να τον θυμόσαστε: ήταν αυτός είχε ανοίξει τη συναυλία.

Κορυφαίος συνθέτης! Και όμως, δεν έχει την αναγνώριση που θα του άξιζε. Ποτέ δεν θα γίνει σταρ. Μικρό το κακό για τον ίδιο, γιατί δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Είμαι βέβαιος ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει. Μέχρι τότε, θα τον χαιρόμαστε οι λίγοι θαυμαστές του.

Για απόψε, διάλεξα το πρώτο του σινγκλ με τους The Saints, το “(I’m) Stranded” (1976), που είχε κυκλοφορήσει ως προπομπός του ομώνυμου άλμπουμ του συγκροτήματος (1977). Είναι, δηλαδή, η πρώτη εμφάνιση του Ed Kuepper στη δισκογραφία. Κι αν αυτό ήταν το τραγούδι με το οποίο μας συστήθηκε, φανταζόμασταν τι μας περίμενε στη συνέχεια. Δεν μας απογοήτευσε ποτέ: ακόμα και οι μέτριες δουλειές του είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Ed Kuepper, Σπύρος "Aussie" Αναγνώστου, Laughing Clowns, The Aints, The Saints

from dimart http://ift.tt/2quysUJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου