Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Οι 10 φράσεις που οφείλουμε να λέμε στα παιδιά μας για να γίνουν ευτυχισμένα

Πόσες φορές έχoυμε σκεφτεί τι πρέπει να λέμε στα παιδιά σας και τι όχι, αλλά και πώς να το πούμε ή και τι φρασεολογία να χρησιμοποιήσουμε;

Στο βιβλίο The Secret of Ηappy Children, ο ψυχολόγος και οικογενειακός σύμβουλος Steve Biddulph δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και τις σκέψεις των γονέων και υποδεικνύει τις δέκα βασικές φράσεις που θα βοηθήσουν ώστε να γίνουν τα παιδιά (ακόμη πιo) ευτυχισμένα…

1. «Σ΄ ευχαριστώ!»

Μοιάζει αυτονόητο, αλλά πόσο συχνά θυμόμαστε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά μας αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους να μας βοηθήσουν; «Σ’ ευχαριστώ που έστρωσες το τραπέζι, κι εγώ βρήκα το χρόνο να κόψω τη σαλάτα». Τέτοιες προτάσεις ισοδύναμες του «μπράβο», μπορούν ν’ ανεβάσουν ψηλά την αυτοπεποίθησή του αλλά και να καλλιεργήσουν θετικά το κλίμα συνεργασίας μέσα στην οικογένεια.

2. «Για πες μου κι άλλο γι’ αυτό»

Είναι η φράση – κλειδί που ενθαρρύνει το παιδί να μιλήσει για όλα όσα νιώθει και να αρχίσει να μας εκμυστηρεύεται ότι το απασχολεί. Στην πραγματικότητα δεν έχει τόσο σημασία τι θα πει, όσο το να νιώσει άνετα να μας μιλήσει για την καθημερινότητά του. Και βέβαια να νιώσει πως υπάρχει πάντα ένα «πρόθυμο» αυτί πάντα εκεί για να το ακούσει.

3. «Μπορείς να το κάνεις»

Είναι μια έκφραση που ενθαρρύνει το παιδί να τολμήσει, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να κάνει ένα πρώτο βήμα, να επιμείνει απέναντι στη δυσκολία. Παράλληλα η συγκεκριμένη έκφραση του δίνει τη σιγουριά πως εσείς θα είστε πάντα δίπλα του.

4. «Πώς μπορώ να βοηθήσω;»

Η προθυμία μας να βοηθήσουμε (προσοχή, απλώς να βοηθήσουμε όχι να κάνουμε τη δουλειά για λογαριασμό του) προσφέρει το πολύτιμο συναίσθημα της υποστήριξης στο παιδί. Για παράδειγμα μπορείτε να του πείτε: «Nομίζω πως μπορείς να διαβάσεις και μόνος σου την ιστορία, αλλά μήπως να σε βοηθούσα με κάποιες άγνωστες λέξεις;» Επίσης η συγκεκριμένη φράση το βοηθάει να εξοικειωθεί με μια πιο γενναιόδωρη και ακομπλεξάριστη συμπεριφορά που μπορεί να υιοθετήσει και το ίδιο απέναντι στους συνομηλίκους του.

5. «Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να…..»

συμμαζέψουμε το σπίτι, καθαρίσουμε το δωμάτιο, φυτέψουμε τον κήπο…κοκ. Για ένα παιδί δεν είναι ποτέ νωρίς να μάθει να συνεργάζεται, ή να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Οι κοινές οικογενειακές δραστηριότητες όχι μόνο ενισχύουν τη δημιουργικότητά του, αλλά του δημιουργούν και όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις.

6. «Αγκαλιά;»

Τα παιδιά χρειάζονται να τους λέμε ότι τα αγαπάμε, αλλά και να τους το δείχνουν. Η αγκαλιά είναι ο πιο γλυκός, άμεσος και υπέροχος τρόπος για να δείξουμε την τρυφερότητα, την υποστήριξη και την αγάπη μας. Βέβαια, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν αλλάζει και ο τρόπος που θέλουν να τους εκδηλώνουμε την τρυφερότητά μας. Άλλα μπορεί να επιμένουν σε μια αγκαλιά «διαρκείας», άλλα προτιμούν ένα χάδι στην πλάτη, ένα φιλάκι στο μάγουλο ή μια πιο σύντομη αγκαλιά.

7. «Παρακαλώ»

Μια διαχρονική και all time classic λέξη που δηλώνει ευγένεια. Αυτή η μαγική λέξη πάντα λειτουργεί θετικά με τους ξένους, γιατί όχι και με το παιδί μας;

8. «Μπράβο, καλή δουλειά»

Η λεκτική επιβράβευση από έναν περήφανο γονιό δίνει φτερά στο παιδί για να επιστρατεύσει τις δυνάμεις του και να ανοιχτεί σε νέα επιτεύγματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι να είστε «σαφείς» με την επιβράβευση. Δηλαδή να λέμε το μπράβο όταν το νιώθουμε πραγματικά και για μια συγκεκριμένη προσπάθεια ή συμπεριφορά. Αν το λέμε με ευκολία για καθετί χάνει την αξία του.

9. «Είναι ώρα για…»

ύπνο, μελέτη, ξεκούραση, να κλείσει η τηλεόραση… Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά λειτουργούν. Αυτό το πρόγραμμα τους δίνει την αίσθηση της σιγουριάς που κάθε παιδί χρειάζεται. ειδικά όταν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά.

10. «Σ΄ αγαπώ»

Όλοι χρειαζόμαστε να ακούμε αυτές τις δυο λέξεις. Πόσο μάλλον τα παιδιά. Αυτές οι δύο λέξεις θα χαρίσουν τη δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, αλλά θα γεμίσει και την καρδιά τους με θετικά συναισθήματα.

Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1PssOf8
via IFTTT

Πλωτές φάρμες στη θάλασσα για την επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος στο μέλλον

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9 δισ. ως το 2050 – και η κλιματική αλλαγή... επηρεάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν όσον αφορά στην καλλιέργεια βρώσιμων ειδών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Forward Thinking Architecture παρουσίασε την πρόταση Smart Floating Farms, που περιλαμβάνει 2,04 τετραγωνικά χιλιόμετρα αφιερωμένα στις ιχθυοκαλλιέργειες και τις υδροπονικές καλλιέργειες, αντλώντας ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες τις οροφές. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, οι εν λόγω πλωτές φάρμες, που θα είναι δεμένες στον πυθμένα θαλασσών, ποταμών ή λιμνών, θα μπορούν να παράγουν 8 τόνους λαχανικών και 1,5 τόνους ψαριών ετησίως. Οι φάρμες αυτές προορίζονται να παρέχουν λύση στο ζήτημα της διατήρησης των επιπέδων παραγωγής τροφής σε επαρκή επίπεδα- κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται αύξηση 70% παγκοσμίως και 100% σε αναπτυσσόμενες χώρες. Με τέτοια δεδομένα, η καλλιεργήσιμη γη θεωρείται πως κάποια στιγμή δεν θα φτάνει (αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται το 80% του συνόλου), όπως και τα αποθέματα γλυκού νερού- ενώ και οι ωκεανοί βιώνουν υπεραλίευση. Η ιδέα της εταιρείας, για μετακίνηση των καλλιεργειών στην επιφάνεια του νερού, θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα αυτά: κάθε ένα από τα τρία επιπεδα μιας τέτοιας φάρμας θα είχε τη δική του λειτουργία (ηλιακοί συλλέκτες- υδροπονικές καλλιέργειες- ιχθυοκαλλιέργειες), με αλληλεπίδραση/ συνεργασία μεταξύ τους (χρησιμοποιημένο νερό από το υδροπονικό επίπεδο θα κατεβαίνει στην ιχθυοκαλλιέργεια ως τροφή, ενώ τα περιττώματα των ψαριών θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως λίπασμα ταχείας λειτουργίας). Το εν λόγω σύστημα (ιχθυοκαλλιέργεια με υδροπονική) ονομάζεται aquaponics και κερδίζει έδαφος, λόγω της απλότητας και των υψηλών επιδόσεών του. Μια τέτοια εγκατάσταση θα μπορούσε κάλλιστα επίσης να έχει συσκευές αφαλάτωσης, χώρους επεξεργασίας ψαριών και εγκαταστάσεις πακεταρίσματος, καθώς και ανεμοτουρμπίνες, αλλά και τουρμπίνες που αξιοποιούν την ενέργεια των κυμάτων. Φουσκωτοί κυματοθραύστες θα παρείχαν προστασία από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα μια τέτοια φάρμα να καθίσταται πλήρως αυτάρκης. Ο Χαβιέ Πονς, διευθύνων σύμβουλος της Forward Thinking Architecture, οραματίζεται εγκατάσταση τέτοιων φαρμών κοντά σε πυκνοκατοικημένες πόλεις (megacities), καθώς από τις 35 πόλεις με πληθυσμό άνω των 10 εκατ. οι 25 βρίσκονται κοντά σε νερό.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1RV4Efy
via IFTTT

Αντρικοί εναγκαλισμοί

Χωρίς παρεξήγηση… Πώς παίρνεις τον κολλητό αγκαλιά… σαν άντρας!

Επειδή μπορεί να σου χρειαστεί, τα τυπάκια της Guinness είναι έτοιμα να σου δείξουν. Χωρίς παρεξήγηση… Πώς παίρνεις τον κολλητό αγκαλιά… σαν άντρας! Το video-μάθημα της Guinness για την αντρική αγκαλιά είναι ό,τι

έπρεπε για τις μέρες που διανύουμε. Κάτι μου λέει πως τώρα με την κρίση

θα αγκαλιαζόμαστε όσο και συχνότερα… Στο διδακτικό διαφημιστικό σποτάκι που λάνσαρε η γνωστή ζυθοποιία για

το St Patrick’s Day θα βρεις τον έναν και μοναδικό τρόπο που

αγκαλιάζονται οι άντρες. Σημείωνε:

Πλησίασε τον άλλο με προσοχή, κρατώντας τα χέρια σου τεντωμένα

Τα σώματά σας πρέπει να σχηματίζουν το γράμμα «Α» (θα το δεις και

στο βιντεάκι): τα στέρνα κολλημένα, απόσταση τουλάχιστον 20 πόντων στους

καβάλους

Δεν απολαμβάνεις την αγκαλιά ποτέ. Ποτέ όμως!

Ένα διπλό κοφτό χτύπημα στην πλάτη του κολλητού σηματοδοτεί τη λήξη της αγκαλιάς

Σημείωση: οι κανόνες αυτοί αφορούν αποκλειστικά στην

αντρική αγκαλιά. Γιατί αν είσαι τόσο τυχερός και σε πάρει αγκαλιά κάνα

θηλυκό, κάνεις τα ακριβώς αντίθετα από τα παραπάνω! Και γαντζώνεσαι

γερά…

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/23CO4ox
via IFTTT

Θες να χάσεις 5 κιλά σε 12 μέρες; - Αυτός είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος που λατρεύουν οι stars!

Κάθε φορά που προκύπτει μια δίαιτα τέτοιου είδους, σκέφτεσαι τη δίαιτα του ανανά... να τρως τα πάντα εκτός από ανανά) ή την εξίσου “αποτελεσματική” δίαιτα της πάπιας (που απολαμβάνεις τα πάντα και κάνεις την πάπια!). Και με το δίκιο σου. Όμως η αποτοξίνωση του grapefruit είναι μια δίαιτα που εμφανίστηκε πριν από 80 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ και την ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα 10-12 ημερών με επίκεντρο το γκρέιπφρουτ, το οποίο υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις 5 κιλά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Τι περιλαμβάνει το διαιτολόγιο της; Ποια τρόφιμα επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται; Με ποιες άλλες fad diets μοιάζει η φιλοσοφία της και ποια είναι η γνώμη των διαιτολόγων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της; Μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από την πιο... παλιά fad diet στον κόσμο!

Πώς λειτουργεί η δίαιτα

Νομίζω δεν χρειάζεται να σου το πω! Πρέπει για να ακολουθήσεις τη δίαιτα να μπορείς να αντέξεις τις μεγάλες -τις ΠΟΛΥ μεγάλες- ποσότητες γκρέιπφρουτ. Όχι, δεν θα τρως μόνο φρούτα. Αλλά το γκρέιπφρουτ θα είναι το συνοδευτικό σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Από εκεί και έπειτα: Κόβεις “μαχαίρι” τη ζάχαρη και σχεδόν ολοκληρωτικά τους υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά) Αποφεύγεις όσο γίνεται ορισμένα λαχανικά (δες στον πίνακα που ακολουθεί) Προτιμάς τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά (όπως αυγά, κόκκινο κρέας και χοιρινό) Είναι σημαντικό επίσης, εκτός από χυμό γκρέιπφρουτ να καταναλώνεις οκτώ ποτήρια νερό και μπορείς να πίνεις ένα καφεδάκι, χωρίς ζάχαρη βεβαίως, βεβαίως!

Δες στον πίνακα που ακολουθεί συνοπτικά ποια λαχανικά επιτρέπονται (ώστε να μην διαλέξεις εκείνα που έχουν υδατάνθρακες) και ποιες τροφές απαγορεύονται: Τι περιλαμβάνει το μενού μιας τυπικής ημέρας

Ξέρεις τους γενικούς κανόνες, χρειάζεσαι όμως και ένα... παράδειγμα. Θυμήσου πως το πρόγραμμα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ 12 ημέρες, κάτι σαν περίοδος αποτοξίνωσης δηλαδή και σαφέστατα δεν γίνεται να αποτελεί μόνιμη επιλογή σου.

Σημείωσε πως όπου κρέας ή πουλερικό μπορείς να φτιάξεις την αγαπημένη σου σπεσιαλιτέ, χωρίς περιορισμούς. Αρκεί να μην τη συνοδεύσεις με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Rings any bells? Διαβάζοντας για τη δίαιτα, προβληματιστήκαμε. Οι βασικοί της κανόνες, αν εξαιρέσεις φυσικά το γκρέιπφρουτ μοιάζουν πολύ με μια άλλη διάσημη δίαιτα που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Ή μάλλον με τρεις άλλες fad diets! Η εμμονή στο κρέας και τα λιπαρά είναι ίδια με τη φιλοσοφία της Atkins, της Dukan και της Paleo Diet, τις λεγόμενες κετογονικές δίαιτες. Μια δίαιτα που επιλέγουν και οι celebrities Ξέρεις πως είναι τώρα αυτά με τις φήμες και τις διάσημες δίαιτες. Κάθε φορά που κάποιο διαιτολόγιο εμφανίζεται, πίσω του κρύβεται μια επώνυμη που το ακολουθεί. Σε αυτή την περίπτωση τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως τόσο η Kylie Minogue, όσο και η Brooke Shields ακολουθούν το δεκαήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης με γκρέιπφρουτ για να επανέλθουν στη φόρμα τους!! Αλήθεια ή ψέμματα, τα δημοσιεύματα είναι... αληθινά. Αδυνατίζει το γκρέιπφρουτ;

Μετά το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ είναι το εσπεριδοειδές που έχει συνδέσει το όνομά του περισσότερο με το αδυνάτισμα. Πολλές φορές ίσως να έχεις ακούσει πως βοηθά στην καύση λίπους και θερμίδων. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Η ισχυρή παρουσία των φυτικών ινών, θα διεγείρει το γαστρεντερικό σύστημα και θα διευκολύνει τη διαδικασία της αφόδευσης, απομακρύνοντας το έντονο φούσκωμα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της βιταμίνης του ασκορβικού οξέος, απομακρύνει ταχέως τα υψηλά φορτισμένα ιονισμένου στοιχείου μόρια οξυγόνου - δρα αντιοξειδωτικώς και ενισχύει τη δημιουργία κολλαγόνου" σημειώνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Άρα; Άρα κάνει πολύ καλό στην υγεία, προσφέρει σημαντικά αντιοξειδωτικά, όμως από μόνο του και ως δια μαγείας δεν καίει το λίπος. Σαφώς και προσφέρει ενυδάτωση, εννοείται πως με τις φυτικές ίνες που διαθέτει δεσμεύει μέρος του λίπους των τροφών πριν αυτό αποθηκευτεί, αλλά λιποδιαλύτης δεν είναι. Κράτησε όμως και αυτό! Έρευνα που έγινε σε παχύσαρκους ανθρώπους στην Αμερική, έδειξε πως εκείνοι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ την ημέρα για 12 εβδομάδες πριν το γεύμα τους, κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά από όσους δεν έτρωγαν το φρούτο με το φαγητό τους. Δουλεύει η δίαιτα; Για να δούμε αν πραγματικά έχει νόημα να ακολουθήσεις αυτό το διαιτολόγιο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ, όπως όλες τις άλλες κετογονικές δίαιτες τύπου Atkins και Dukan. “Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι μπορεί κάποιος να χάσει βάρος μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αφού οι πρωτεΐνες ικανοποιούν καλύτερα το αίσθημα κορεσμού” εξηγεί η διαιτολόγος.

Πριν βιαστείς να χαμογελάσεις, διάβασε και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου προγράμματος. Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαμπίκα Κοντογιάννου αναφέρει: “Είναι ανεπαρκής σε βιταμίνες και μέταλλα, φυλλικό οξύ και ασβέστιο. Είναι πιθανό η υπερβολική πρόσληψη πρωτεϊνών και λίπους να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση, ακόμη και μείωση της πνευματικής απόδοσης ή ακόμα και νευρικότητα. Γι' αυτό και είναι δύσκολο να την ακολουθήσει κάποιος που εργάζεται πνευματικά. Επίσης μπορεί να προκληθούν πονοκέφαλοι, πόνοι στις αρθρώσεις και είναι απαγορευτική για όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Ακόμη, μετά το τέλος της δίαιτας το άτομο μπορεί εύκολα να ξαναπάρει τα κιλά που έχασε και πολλές φορές και περισσότερα”.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1UBS8zr
via IFTTT

Φράσεις που καταργούνται λόγω ανεργίας

εθελοντική εργασία”

1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο). 2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε είπαμε). 3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ…….!!!). 4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο). 5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις). 6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος). 7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα. 8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1P7K9qc
via IFTTT

Οι πιο αποτυχημένες προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου

Προφητείες, προβλέψεις, μεγαλοστομίες και “βεβαιότητες” για το μέλλον της ανθρωπότητας που πέσαν εντελώς έξω... Ναι, η ανθρωπότητα προοδεύει και η επιστήμη κάνει τεράστια άλματα. Ήδη κάποιοι προγραμματίζουν να μετοικήσουν στον Άρη και άλλοι οραματίζονται τον διακτινισμό ή την τηλεμεταφορά. Άγνωστο το τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα. Τα δικά μας μάτια, ή των παιδιών μας. Παρόλα αυτά, κάτι δεκαετίες πιο πριν, η τέχνη της προφητείας ήταν πιο δημοφιλής και δυνατή κι από την ίδια την επιστήμη. Όσο ζούμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ή μάλλον, μαθαίνουμε να αγαπάμε τα λάθη μας. Ιδού μερικές από τις πιο αποτυχημένες προβλέψεις, ή “προφητείες” αν θέλετε για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ή μάλλον, για το δικό μας παρόν. Την παραμονή του περίφημου ταξιδιού χωρίς επιστροφή, ο καπετάνιος του “Τιτανικού” δήλωνε πως δεν βλέπει καμιά ζωτικής σημασίας καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί στο πλοίο. “Η μοντέρνα ναυπηγική είχε κάνει το καράβι αβύθιστο”, είχε πει. Ο οικονομολόγος Irving Fisher διακήρυττε το 1929 ότι τα χρηματιστήρια φαίνεται να έχουν αγγίξει ένα μόνιμο ιστορικό υψηλό. Ήταν η εποχή της απέραντης αισιοδοξίας και τα χρόνια της ευημερίας. Τρεις μέρες βέβαια μετά τη διακήρυξη του Fisher ο κόσμος έβλεπε εμβρόντητος το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταρρέει και τη Μεγάλη Ύφεση να σκιάζει τη Δύση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Και έπρεπε να τελειώσει και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος για να δει η δυτική οικονομία σημάδια ανάκαμψης. Και οι “μεγαλοστομίες” δεν έχουν τέλος: Να σκάψεις τη γη για να βρεις πετρέλαιο; Εννοείς ότι θα αρχίσεις να ανοίγεις τρύπες στο χώμα για να βρεις πετρέλαιο; Θα πρέπει να είσαι τρελός”. Συνεργάτες του Edwin L. Drake που απέρριψαν το αίτημα του για την εκκίνηση των γεωτρήσεων, 1859. Η κοιλιά, το στέρνο και το κεφάλι θα παραμείνουν για πάντα κλειστά στην προσπάθεια εισχώρησης του σοφού και φιλάνθρωπου χειρουργού”. Sir John Eric Erichsen, γιατρός της βασίλισσας Βικτορίας, 1873. Όταν τελειώσει η έκθεση στο Παρίσι, θα κλείσει μαζί της και όλο αυτό το θέμα με το ηλεκτρικό φως και κανείς δεν θα ξανακούσει για αυτό”. Καθηγητής Erasmus Wilson, πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, 1878. Θα αποδειχτεί ότι οι ακτίνες χ είναι μια φάρσα”. Λόρδος Κέλβιν, Βρετανός επιστήμονας, 1899. Κανένας πύραυλος δεν θα μπορέσει ποτέ να περάσει πέραν της ατμόσφαιρας του πλανήτη”. New York Times, 13 Ιανουαρίου, 1920. Rock’n'roll; Θα έχει πεθάνει μέχρι τον Ιούνιο”. Variety Magazine, 1955. Αλλά και μία προφητεία, που ίσως, επαληθευτεί: O διάσημος Άγγλος συγγραφέας T.S. Eliot το έτος 1923: Οι κάτοικοι του δυστυχισμένου αυτού αρχιπελάγους (Μελανησία) πεθαίνουν, κυρίως, γιατί ο πολιτισμός που τους ανάγκασαν να δεχτούν, τους στέρησε από κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Πεθαίνουν από καθαρή πλήξη! Όταν το κάθε θέατρο αντικατασταθεί από εκατό κινηματογράφους, όταν το κάθε μουσικό όργανο αντικατασταθεί από εκατό γραμμόφωνα, όταν το κάθε άλογο αντικατασταθεί από εκατό φτηνά αυτοκίνητα, όταν κάθε παιδάκι ακούει, με τη βοήθεια των ηλεκτρικών εφευρέσεων, τα παραμύθια της γιαγιάς του από ένα μεγάφωνο, δε θα είναι διόλου εκπληκτικό αν ο πληθυσμός ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου ακολουθήσει γρήγορα την τύχη των Μελανησίων”. Και μην ξεχνάμε την πιο αποτυχημένη πρόβλεψη της ιστορίας: Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί”. Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1nXvDe2
via IFTTT

Οι πιο αποτυχημένες προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου

Προφητείες, προβλέψεις, μεγαλοστομίες και “βεβαιότητες” για το μέλλον της ανθρωπότητας που πέσαν εντελώς έξω... Ναι, η ανθρωπότητα προοδεύει και η επιστήμη κάνει τεράστια άλματα. Ήδη κάποιοι προγραμματίζουν να μετοικήσουν στον Άρη και άλλοι οραματίζονται τον διακτινισμό ή την τηλεμεταφορά. Άγνωστο το τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα. Τα δικά μας μάτια, ή των παιδιών μας. Παρόλα αυτά, κάτι δεκαετίες πιο πριν, η τέχνη της προφητείας ήταν πιο δημοφιλής και δυνατή κι από την ίδια την επιστήμη. Όσο ζούμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ή μάλλον, μαθαίνουμε να αγαπάμε τα λάθη μας. Ιδού μερικές από τις πιο αποτυχημένες προβλέψεις, ή “προφητείες” αν θέλετε για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ή μάλλον, για το δικό μας παρόν. Την παραμονή του περίφημου ταξιδιού χωρίς επιστροφή, ο καπετάνιος του “Τιτανικού” δήλωνε πως δεν βλέπει καμιά ζωτικής σημασίας καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί στο πλοίο. “Η μοντέρνα ναυπηγική είχε κάνει το καράβι αβύθιστο”, είχε πει. Ο οικονομολόγος Irving Fisher διακήρυττε το 1929 ότι τα χρηματιστήρια φαίνεται να έχουν αγγίξει ένα μόνιμο ιστορικό υψηλό. Ήταν η εποχή της απέραντης αισιοδοξίας και τα χρόνια της ευημερίας. Τρεις μέρες βέβαια μετά τη διακήρυξη του Fisher ο κόσμος έβλεπε εμβρόντητος το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταρρέει και τη Μεγάλη Ύφεση να σκιάζει τη Δύση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Και έπρεπε να τελειώσει και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος για να δει η δυτική οικονομία σημάδια ανάκαμψης. Και οι “μεγαλοστομίες” δεν έχουν τέλος: Να σκάψεις τη γη για να βρεις πετρέλαιο; Εννοείς ότι θα αρχίσεις να ανοίγεις τρύπες στο χώμα για να βρεις πετρέλαιο; Θα πρέπει να είσαι τρελός”. Συνεργάτες του Edwin L. Drake που απέρριψαν το αίτημα του για την εκκίνηση των γεωτρήσεων, 1859. Η κοιλιά, το στέρνο και το κεφάλι θα παραμείνουν για πάντα κλειστά στην προσπάθεια εισχώρησης του σοφού και φιλάνθρωπου χειρουργού”. Sir John Eric Erichsen, γιατρός της βασίλισσας Βικτορίας, 1873. Όταν τελειώσει η έκθεση στο Παρίσι, θα κλείσει μαζί της και όλο αυτό το θέμα με το ηλεκτρικό φως και κανείς δεν θα ξανακούσει για αυτό”. Καθηγητής Erasmus Wilson, πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, 1878. Θα αποδειχτεί ότι οι ακτίνες χ είναι μια φάρσα”. Λόρδος Κέλβιν, Βρετανός επιστήμονας, 1899. Κανένας πύραυλος δεν θα μπορέσει ποτέ να περάσει πέραν της ατμόσφαιρας του πλανήτη”. New York Times, 13 Ιανουαρίου, 1920. Rock’n'roll; Θα έχει πεθάνει μέχρι τον Ιούνιο”. Variety Magazine, 1955. Αλλά και μία προφητεία, που ίσως, επαληθευτεί: O διάσημος Άγγλος συγγραφέας T.S. Eliot το έτος 1923: Οι κάτοικοι του δυστυχισμένου αυτού αρχιπελάγους (Μελανησία) πεθαίνουν, κυρίως, γιατί ο πολιτισμός που τους ανάγκασαν να δεχτούν, τους στέρησε από κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Πεθαίνουν από καθαρή πλήξη! Όταν το κάθε θέατρο αντικατασταθεί από εκατό κινηματογράφους, όταν το κάθε μουσικό όργανο αντικατασταθεί από εκατό γραμμόφωνα, όταν το κάθε άλογο αντικατασταθεί από εκατό φτηνά αυτοκίνητα, όταν κάθε παιδάκι ακούει, με τη βοήθεια των ηλεκτρικών εφευρέσεων, τα παραμύθια της γιαγιάς του από ένα μεγάφωνο, δε θα είναι διόλου εκπληκτικό αν ο πληθυσμός ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου ακολουθήσει γρήγορα την τύχη των Μελανησίων”. Και μην ξεχνάμε την πιο αποτυχημένη πρόβλεψη της ιστορίας: Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί”. Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1P7yesu
via IFTTT

Τα 5 «πρέπει» στη φροντίδα των ματιών!

Μπορεί να θεωρούμε την καλή όραση δεδομένη, ωστόσο στην πραγματικότητα αμελούμε τη φροντίδα των ματιών μας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε και να προσέχετε, ώστε να βλέπετε σαν αετός ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Πηγαίνετε τακτικά στον οφθαλμίατρο Έρευνα από την American Optometric Association (AOA) βρήκε πως το 85% των ανθρώπων αξιολογούν την όραση ως την πιο σημαντική από τις αισθήσεις τους, αλλά λιγότεροι από τους μισούς εξετάστηκαν από οφθαλμίατρο μέσα στα προηγούμενα δύο ή τρία χρόνια. Δώστε στον οφθαλμίατρο σας το σωστό ιατρικό ιστορικό Συχνά οι ασθενείς δεν συνειδητοποιούν πως υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στις ασθένειες του σώματος και τα προβλήματα των ματιών. Έλεγξε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι ή το γραφείο Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε φορητό υγροποιητή, ώστε να κρατάτε την ατμόσφαιρα υγρή, κάτι που θα βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού των ματιών που προκαλεί η ξηρότητα. Έχετε στο φαρμακείο σας αλατούχο διάλυμα Αν κατά λάθος ρίξετε σαπούνι ή καθαριστικό στα μάτια σας, το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με αλατούχο διάλυμα για 10 με 15 λεπτά. Αντικαθιστάτε τη θήκη των φακών επαφής σου κάθε δύο με τρεις μήνες Οπότε αντικαθιστάτε τη θήκη των φακών σας, φροντίστε να την αποθηκεύετε σε καθαρό και ξηρό μέρος. Επίσης, μην αμελείτε να αλλάζετε συχνά τους φακούς επαφής σας.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1RUOwdR
via IFTTT

Σχολείο, δάσκαλος, μαθητής

τα παιδιά "βασάνιζαν" δύο δάσκαλοι

Γνωρίζετε ότι ... Η λέξη "εκπαιδεύω" έχει μέσα της της λέξη "παιδεύω". Στην αρχαία Ελλάδα το "παιδεύω" σήμαινε αυτό ακριβώς: "εκπαιδεύω, ανατρέφω".

Αργότερα απέκτησε η λέξη τη σημασία του "διορθώνω κάτι, επιβάλλω ποινή", καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δάσκαλοι χρειαζόταν να επιβάλλουν την τάξη... Στην αρχαία Ελλάδα τα παιδιά "βασάνιζαν" δύο δάσκαλοι.

Ο γραμματιστής, που τους μάθαινε γραφή, ανάγνωση και γραμματική, και ο κιθαριστής, ο δάσκαλος της μουσικής. Και όταν λέμε παιδιά, εννοούμε μόνο τα αγόρια.

Τα κορίτσια αφήστε τα καλύτερα. Μάθαιναν νοικοκυριό κοντά στις μητέρες τους. Στην αρχαία Σπάρτη την εκπαίδευση των παιδιών αναλάμβανε το κράτος από τα 7 τους χρόνια. Ζούσαν σε ομάδες (αγέλες) και είχαν επικεφαλής τον παιδονόμο.

Δεν ξέρουμε αν έκαναν σκανταλιές...

Το ξέρετε ότι μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους για αρκετά χρόνια οι μαθητές στην Ελλάδα ήταν και δάσκαλοι;

Αυτό γινόταν στα αλληλοδιδακτικά σχολεία, όπου οι μεγαλύτεροι καλοί μαθητές δίδασκαν τους μικρότερους λόγω έλλειψης δασκάλων.

Μμμμ....μάλλον προτιμάμε τους δασκάλους μας. Όταν δεν υπήρχαν σχολεία, τα παιδιά ό τι μάθαιναν το μάθαιναν από τους γονείς τους. Έτσι ακολουθούσαν πιστά τη δική τους ζωή. Ο γιος του ξυλουργού γινόταν ξυλουργός, ο γιος του γεωργού γεωργός.

Τα κορίτσια παρατηρούσαν τις μαμάδες τους και από πολύ μικρά ήξεραν ένα σωρό πράγματα για το νοικοκυριό και βοηθούσαν σε αυτό.

Ήταν όλα προδιαγεγραμμένα. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Ευτυχώς, λειτούργησαν τα σχολεία, δηλαδή! Το 1994, η UNESCO καθιέρωσε στις 5 Οκτωβρίου την Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Αφιερωμένη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσο περισσότερο "εκπαιδεύουμε" το μυαλό μας, τόσο πιο όμορφη γίνεται η ζωή μας.

i-diadromi

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1VAA60K
via IFTTT

Οι 10 κλισέ φράσεις στα βιογραφικά που εξοργίζουν τους εργοδότες

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει τις 10 φράσεις που εξοργίζουν περισσότερο τους εργοδότες σε ένα βιογραφικό σημείωμα, οι οποίες όλως παραδόξως είναι αυτές που χρησιμοποιούμε περισσότερο. Σύμφωνα με αυτή, οι εργοδότες έχουν κουραστεί από τις κλισέ φράσεις που γράφουν οι υποψήφιοι κάθε φορά που αιτούνται για εργασία, και έτσι δεν προχωρούν στην πρόσληψή τους. Αυτές οι φράσεις είναι:

Δουλεύω καλά υπό πίεση.

Μπορώ να εργαστώ ανεξάρτητα.

Είμαι ομαδικός παίχτης.

Μπορώ να προσφέρω λύσεις σε προβλήματα.

Είμαι καλός στην επικοινωνία.

Έχω διόραση.

Είμαι καλός ακροατής.

Είμαι ενθουσιώδης.

Άριστες γραπτές επικοινωνιακές δεξιότητες. Η προχειρότητα σε ένα βιογραφικό είναι ένας ακόμα λόγος για να το απορρίψει κάποιος, ενώ όπως αναφέρει η έρευνα, ακόμα και το φιλικό ύφος σε μία επιστολή ή σε ένα e-mail, ή τα γραμματικά λάθη ή τα λάθη στην πληκτρολόγηση κάνουν τους εργοδότες να δυσανασχετήσουν. Τέλος, η έρευνα τονίζει ότι μόλις το 1/5 των εργοδοτών έχει την υπομονή να ολοκληρώσει την ανάγνωση ενός βιογραφικού, ενώ σχεδόν όλοι εξαγριώνονται με τους υποψήφιους που χρησιμοποιούν emojis και δεν διαθέτουν σοβαρό email.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1nXlzBA
via IFTTT

Πώς φτιάχνεις ένα παρτέρι Από την αρχή ως το τέλος!

Ένα τσιμεντένιο παρτέρι μεταμορφώνεται εύκολα σε μια πράσινη «όαση». Μάθε πώς...

Αν θες να αναβαθμίσεις τη ζωή σου με λίγο πράσινο και χρώμα, ανακάλυψε τα παρτέρια! Τοποθετούνται παντού, απαιτούν λίγο κόπο για να φτιαχτούν σωστά και θα είναι εκεί για μια ζωή να ομορφαίνουν την καθημερινότητά σου. Να και πώς το κάνεις... Μόνωση παρτεριού. Μέτρα τον όγκο του παρτεριού που θες να «πρασινίσεις» (μήκος, πλάτος και ύψος) και μόνωσέ το με κονίαμα στεγανοποίησης (θα το βρεις σε όλα τα χρωματοπωλεία). Εφάρμοσε στη συνέχεια περιμετρικά τη μεμβράνη στεγανοποίησης (αυγουλιέρα), με τα εξογκώματα να «βλέπουν» τον τοίχο. Κόψε με ψαλίδι την αυγουλιέρα σε διαστάσεις 10 εκ. παραπάνω από το ύψος του παρτεριού και 20 εκ. μεγαλύτερη σε μήκος, για να στεγανοποιήσεις καλύτερα το τελείωμα. Αν το παρτέρι είναι τσιμεντένιο, η χρήση καρφιών για τη στερεοποίηση της αυγουλιέρας είναι αδύνατη, γι' αυτό και η στήριξή της γίνεται μόνο με το βάρος και τον όγκο του χώματος. Κατασκευή παρτεριού. Άρχισε να ξεδιπλώνεις την αυγουλιέρα από τη μέση της μεγαλύτερης πλευράς του παρτεριού και όταν φτάσεις στην πρώτη γωνία, τσάκισέ τη ελαφρώς με το χέρι σου και ρίξε στο εσωτερικό της μισό τσουβάλι οικοδομικό χαλίκι για να τη στηρίξεις.

Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και στις υπόλοιπες γωνίες, αλλά και στα σημεία που ενώνονται τα δύο άκρα της αυγουλιέρας. Πρόσθεσε το υπόλοιπο χαλίκι και ίσιωσέ το με μια τσουγκράνα.

Τέντωσε την αυγουλιέρα και ξεδίπλωσε το γεωύφασμα (λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα στο χώμα και το χαλίκι), το οποίο και προμηθεύεσαι από φυτώρια, χρωματοπωλεία και καταστήματα με είδη γεωργίας. Αφού καλύψεις το εσωτερικό του παρτεριού με γεωύφασμα, άσε 10 εκ. «αέρα» σε κάθε πλευρά που εφάπτεται με την αυγουλιέρα.

Τώρα είσαι έτοιμος για το χώμα. Ρίξε το κοκκινόχωμα με κουβάδες πρώτα στα πλαϊνά και άπλωσέ το με το χέρι σου, ώστε να διατηρήσει το γεωύφασμα το σχήμα «φακέλου». Αφού απλώσεις ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα του κοκκινοχώματος, άδειασε από πάνω τη μισή τύρφη και πάνω στην τύρφη 4 σακιά με ελαφρόπετρα.

Ανακάτεψε απαλά τα υλικά με ένα φτυάρι, προσέχοντας να μη χαλάσεις το γεωύφασμα. Επανέλαβε τις στρώσεις με την ίδια σειρά και ανακάτεψε πάλι μέχρι να σωθούν τα υλικά. Ο λόγος που τοποθετούμε τα υλικά σε στρώσεις είναι γιατί έτσι ανακατεύονται καλύτερα. Φύτευση. Ο κανόνας λέει ότι πρώτα φυτεύεις τα μεγαλύτερα φυτά. Στην κάθετη επιφάνεια του παρτεριού τοποθέτησε το ψηλότερο φυτό, για να δώσεις όγκο στην κατασκευή. Αφού φυτέψεις τα μεγαλύτερα, βάλε μπροστά τους τα μικρότερα φυτά, για να μην επισκιάζονται. Σε κάθε περίπτωση, σχεδίασε πώς σκοπεύεις να τα τοποθετήσεις ώστε να υπάρχει ισορροπία όγκων στο παρτέρι. Αυτόματο πότισμα. Τα παρτέρια χρειάζονται ανεξάρτητο και αυτόνομο πότισμα. Καλό είναι να προβλέψεις εξαρχής την παροχή νερού και ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω ενός πλαστικού σωλήνα (διαμέτρου φ16). Σύνδεσε τον σωλήνα με έναν σταλακτηφόρο σωλήνα φ8, ο οποίος έχει άνοιγμα για σταγόνες ανά 20 εκ. Για να κρύψεις το σύστημα του αυτόματου ποτίσματος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικό φλοιό δέντρου, που συγκρατεί επιπλέον την υγρασία του χώματος και βοηθά στον αερισμό του. Το παρτέρι είναι έτοιμο! Όχι κι άσχημα, έτσι;

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1KQHwY0
via IFTTT

Ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκουν “καταφύγιο” σε Βουλγαρία και Κύπρο

Η επιβολή των capital controls τον Ιούνιο του 2015 έδωσε τη χαριστική βολή στην αγορά σπρώχνοντας αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό... Πληθαίνουν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από το εκρηκτικό μίγμα: κεφαλαιακοί έλεγχοι, υψηλή φορολογία και κοινωνικο-οικονομική αστάθεια που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαζικά λουκέτα. Και ενώ στην προ κρίσης εποχή η ελληνική Πολιτεία επιδοτούσε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων με στόχο την «οικονομική κατάκτηση» των Βαλκανίων, η επιβολή των capital controls έδωσε τη χαριστική βολή στην αγορά. Προς αναζήτηση διεξόδου και υπό το φόβο αυξήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αρκετοί μικρομεσαίοι ανοίγουν εταιρικούς λογαριασμούς σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπου έχουν συναλλαγές, για να μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικά εμβάσματα στους προμηθευτές τους ή να εισπράττουν από τους πελάτες τους. Κάποιοι, δε, προχωρούν στο επόμενο βήμα λαμβάνοντας τη μεγάλη απόφαση να κουνήσουν… μαντίλι στα πάτρια εδάφη. Με τη μεταφορά της έδρας της επιχείρησης στο εξωτερικό οι επιχειρήσεις κερδίζουν σε σχέση με την εγχώρια οικονομία: πρόσβαση σε χρηματοδότηση (π.χ. δανεισμός), ασφάλεια κεφαλαίων (είτε λόγω φόβου κουρέματος καταθέσεων είτε λόγω σταδιακής εξάντλησής τους με την υπερφορολόγηση) και ατελής μεταβίβαση κεφαλαίων (π.χ. υπό τη μορφή μετοχών)», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φοροτεχνικής-λογιστικής εταιρίας Artion, κ. Γιώργος Δαλιάνης, στον «Ε.Τ.» της Κυριακής. Ο χάρτης Όπως αναφέρουν αρμόδιοι φορείς, νούμερο ένα επιλογή μετεγκατάστασης αποτελεί η Βουλγαρία λόγω απόστασης και χαμηλής φορολογίας, ακολουθεί η Κύπρος κυρίως εξαιτίας της γλώσσας και από εκεί και πέρα κάποια κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως Σκόπια, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο. Λιγότεροι επιλέγουν χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αλλωστε το κόστος μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε αυτές έχει ιδιαιτερότητες, κατά τα λεγόμενα του κ. Δαλιάνη, όσον αφορά τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες αυξάνουν το κόστος μεταφοράς έδρας και σύστασης κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, κάποιες χώρες ζητούν μόνιμη κατοικία του επιχειρηματία στη χώρα για να επιτρέψουν τη σύσταση επιδιώκοντας να αποφύγουν τη δημιουργία εταιριών-«φαντάσματα» ή πρόσκαιρων καθαρά κερδοσκοπικών επενδύσεων. Οι δε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης επιλέγονται από τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στη διακίνηση των προϊόντων τους προς τη Βόρεια Ευρώπη και προς τη Ρωσία και έχουν έντονο το στοιχείο των logistics στη δραστηριότητά τους. Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία, η εφημερίδα τονίζει πως οι αριθμοί για τις ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν εκεί μετά την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων «παίζουν»: από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια αναφέρουν πως φτάνουν στις 1000 ενώ ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μιλά για 1000 έως 6000 επιχειρήσεις. Πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον παραπάνω αριθμό. Σύμφωνα με τον γενικό σύμβουλο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στη Σόφια Γιώργο Κουτσοδήμο, οι φήμες για ίδρυση 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων δεν ευσταθούν. «Εκείνο που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι άνοιξαν 60.000 λογαριασμοί από ελληνικές επιχειρήσεις σε βουλγαρικές τράπεζες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των capital controls. Μάλιστα αυτοί οι λογαριασμοί φαίνεται ότι λειτουργούν, στερώντας δουλειές και έσοδα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που θα συνεχιστεί», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης στην εφημερίδα. Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1NKvRtx
via IFTTT

Άγγελος Τσιγκρής: "Η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, υπονομεύουν την Ευρώπη..."

Με αφορμή την κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και των φαινομένων βίαιου... εξτρεμισμού

στην Ευρώπη, ο Αχαιός δικηγορος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Τα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού, πρέπει να αποτελέσουν

αντικείμενο πολύ σοβαρής συζήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και η ενίσχυση των συνόρων των κρατών-μελών της.Το ενδεχόμενο η τρομοκρατία να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της μετανάστευσης, είναι ένα θέμα, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε

ότι

δεν έχει διαπιστωθεί

συστημικός δεσμός

ανάμεσα στην τρομοκρατία και την

μετανάστευση για αυτό και δεν θα πρέπει να αφήσουμε την καχυποψία και την ξενοφοβία να υπερισχύσουν του γόνιμου προβληματισμού για την εξεύρεση λύσεων. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αποτελούν αντιπάλους της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών για αυτό και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την επώαση ρατσισμού και ξενοφοβίας στους κόλπους της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, από αυτούς περίπου 159 εκατομμύρια κρίνονται ως διεθνείς μετανάστες, ενώ 16 εκατομμύρια αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες.Αντιλαμβάνεται ο καθένας το μέγεθος του προβλήματος. Μεταξύ των προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης, που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν παράνομα μετανάστες 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) Ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης. 2) Περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού. 3) Ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των νόμιμων μεταναστών στην απασχόληση. 4) Ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης. 5) Επίλυσης του προβλήματος εξεύερεσης στέγης 6) Εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής. 6) Πάταξης των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών. 7) Θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 8) Επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής

τους.Η ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω προτάσεων θα μπορούσε να αποτελέσει πειστική απάντηση στη σημερινή απουσία κοινής μεταναστευτικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνδυασμό πάντα με τα μέτρα πρόληψης και πάταξης των τρομοκρατικών κινδύνων..."._Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1POyLoO
via IFTTT

Λουκέτο σε 1.000 επιχειρήσεις στην Ξάνθη

Λουκέτο έβαλαν σχεδόν 1.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην Ξάνθη, από το 2010 έως και φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που... παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ κος Στέλιος Μωραϊτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Επιμελητηρίου, το Σάββατο το απόγευμα,“είμαστε πρωταγωνιστές ενός εφιαλτικού σεναρίου καταστροφής. Καθημερινά διαλύονται και κλείνουν επιχειρήσεις αλλά το κρατικό έλλειμμα φορτώνεται στους ανυποψίαστους πολίτες. Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα η Ξάνθη, δυστυχώς, μετρά 923 λιγότερες επιχειρήσεις. Είναι άγνωστο όμως σε εμάς, πόσες επιχειρήσεις έχουν παύσει τις εργασίες τους και δεν μας έχουν δηλώσει τη διακοπή τους διότι δυστυχώς δεν είναι ενήμερες ασφαλιστικά και φορολογικά. Που σημαίνει αγαπητοί συνάδελφοι ότι η Ξάνθη μας έχει 1000 και πλέον λιγότερες οικογένειες επιχειρηματιών. 1000 λιγότερες δηλώσεις εισοδήματος. 5 με 6.000 χιλιάδες περισσότερους ανέργους και 5 με 6.000 λιγότερες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από τη Νομό μας”. Μάλιστα ο κος Μωραϊτης, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό ως μια σύγχρονη οικονομική τραγωδία, ενώ ζήτησε να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν οι επαγγελματίες της περιοχής, να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο και να δοθούν κίνητρα από το κράτος για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Διαφωνία για το Ασφαλιστικό

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό, που προωθεί η Κυβέρνηση λέγοντας πως “διαφωνούμε κάθετα με την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν πρέπει ό,τι αναπτυξιακό κινείται να εκτελείται. Δυστυχώς αυτό βλέπουμε με την σημερινή Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Η αγροτική παραγωγή, ένα από τα μοναδικά αναπτυξιακά εργαλεία που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, και αυτή πλήττεται βάναυσα. Οι περισσότεροι παραγωγοί – αγρότες είναι από τις οικογένειές μας και γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται την τελευταία 5ετία. Βεβαίως και πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές με τις οποίες συμφωνούν και οι ίδιοι αλλά με αυτά τα μέτρα πηγαίνουμε στην πλήρη ισοπέδωση και εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα. Η παραγωγική επάρκεια σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δυστυχώς είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι ένα μέγιστο εργαλείο το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει η Πολιτεία προκειμένου να μειώσει τις υποχρεωτικές εισαγωγές προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας με τεράστιες οικονομικές συνέπειες”. Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1WVOEJz
via IFTTT

Πολεμικό Συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας στην Μόσχα - Ρώσος ΥΠΑΜ: "Πρέπει να τελειώνουμε με τους ισλαμιστές γιατί έρχεται μεγάλος πόλεμος"!

του Βασίλη Καπούλα Η Ρωσία ανησυχεί σφόδρα ότι σύντομα μπορεί να ξεσπάσει θερμή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με εμπλεκόμενες χώρες την

Τουρκία, την Σ.Αραβία και το Ιράν, αν δεν τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος με τους ισλαμιστές. Δεν πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες στην Γενεύη θα φέρουν αποτέλεσμα". Αυτό τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού στον Σύρο ομόλογο του στρατηγό Fahd Jaasim Al-Furayj κατά την διάρκεια του, εντυπωσιακής σύνθεσης, πολεμικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Μόσχα με την συμμετοχή ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας της Συρίας (δείτε σχετικά ΕΔΩ). Ο Σ.Σοιγκού είπε πως αναμένει να ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος και η Ρωσία θέλει να το καταστήσει σαφές στην Συρία στο ανώτατο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια δεύτερη ομάδα συντονισμού για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές κινήσεις στα βόρεια. Ο Σ.Σοιγκού ενημέρωσε τον Σύρο ομόλογο του ότι η Ρωσία δεν αναμένει τίποτα από τις συνομιλίες στην Γενεύη, αντίθετα θα ενισχύσει την παρουσία της στην Συρία και θα εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί συντριπτικο κτύπημα στους ισλαμιστές πριν το τέλος του καλοκαιριού. Οι ρωσικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιτήρησης, αλλά και ανθρώπινες πηγές (HUMINT) των υπηρεσιων πληροφοριών που είναι απλωμένες σε ολόκληρη την τουρκική επικράτειαε, έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι βόρεια της Jarablus και της Al-Manbij εκεί όπου οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επέλαση τους κατά του ISIS θα δεχθούν επίθεση από τα τουρκικά στρατεύματα Δεύτερον, έχει έρθει το χρονικό σημείο για να ξεκινήσει η επίθεση συριακών και ρωσικών δυνάμεων στην Jisr Al-Shughoor. Πάντως οι Ρώσοι έχουν "παράπονα" από την επίδοση του συριακού Στρατού, ο οποίος φυσικά έχει αποδεκατιστεί σε οτι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Ο Σ.Σοιγκού πίεσε τον Σύρο ομόλογο του να "τελειώνει" με την Kinsibba παρά τις καιρικές συνθήκες και την γεωγραφία της πειροχής (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) Του υποσχέθηκε ότι σύντομα οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν τα νέα οπλικά συστήματα, προκειμένου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, αλλά έθεσε προβλήματα εκπαίδευσης και λογιστικής υποστήριξης. Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι είναι καθοριστικός στις τοθρκικές κινήσεις Οι Ρώσοι έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πειστεί από την Σ.Αραβία ότι θα αποζημιωθεί για όλες τις οικονομικές απώλειες από την σύγκρουση με την Ρωσία, άρα θα συνεχίσει την πορεία σύγκρουσης με την Μόσχα. Αυτό περιπλέκει το σκηνικό καθώς όπως είπε ο Σ.Σοϊγκού αν εμπλακεί η Σ.Αραβία το Ιράν θα απαντήσει... Γενικά το σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, μονο αισιοδοξία δεν εκπέμπει... http://www.pronews.gr/

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/20ANDIY
via IFTTT

Αloe vera: Πού μπορεί να φανεί χρήσιμη

Η αλόη η γνήσια, (aloe vera), αρχικώς πιστεύεται ότι καλλιεργήθηκε στην Αφρική από όπου στη συνέχεια εισήχθη στα κράτη της...

Μεσογείου. Έχει μακρά χρήση σε πολλά ιατρικά συστήματα στον κόσμο. Έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τους Αιγύπτιους, Ασσύριους, στη Μεσοποταμία, στην αρχαία Ελλάδα, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ιαπωνία. Χορηγούνταν για τη δυσκοιλιότητα, τους κολικούς, δερματικές παθήσεις, λοιμώξεις. Η Aloe Vera ως φυτό περιγράφεται λεπτομερώς από τον Διοσκουρίδη. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στη Δύση, η χρήση της γενικεύτηκε για τη θεραπεία των πληγών, για γεννητικά έλκη, τριχόπτωση, κοιλιακά προβλήματα, αιμορροΐδες. Η χρήση της στην ιατρική ατόνησε κατά τον εικοστό αιώνα για να επανέλθει δριμύτερη από τις αρχές του αιώνα που διανύουμε. Οι επιστημονικές έρευνες, ωστόσο, που αφορούν τις ιατρικές ιδιότητες της αλόης είναι ακόμη λίγες, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού χρηματοδοτών. Η ιατρική χρήση της αλόης σήμερα Με βάση τα δεδομένα που έχουμε από την ιατρική επιστημονική έρευνα, η επίδραση της αλόης στα οργανικά συστήματα του σώματος οφείλεται σε 75 δυνητικά ενεργά συστατικά που έχουν ταυτοποιηθεί στο φυτό, όπως πολυφαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, στεροειδή, τερπένια, σαπωνίνες, ανθρακινόνες, ένζυμα σαλικυλικά οξέα, φυτοστερόλες βιταμίνες, μέταλλα, σακχαρίτες, αμινοξέα. Το έκκριμα των φύλλων περιέχει ανθρακινόνες, που συντελούν στην καθαρτική επίδραση του φυτού. Η αλόη χρησιμοποιείται σήμερα Για τη δυσκοιλιότητα Για περιπτώσεις διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας Ως αντιφλεγμονώδες Για τη μείωση των παρενεργειών καρκινικών φαρμάκων Ως ανοσορυθμιστικό Ως καθαρτικό Ως επουλωτικό Σε περιπτώσεις καρκίνου Για την επιβράδυνση της βιολογικής γήρανσης Παρενέργειες- αλληλεπιδράσεις με φάρμακα Το πρόβλημα των παρενεργειών περιπλέκεται από τη διαδικασία τυποποίησης του προϊόντος το οποίο είναι αρκετά ευαίσθητο, εμπλουτίζεται με πρόσθετα και συντηρητικά, επιμολύνεται συχνά από ρυπαντές του προϊόντος γέλης, νοθεύεται με προϊόντα που χρησιμοποιούν υλικά πληρώσεως, όπως μαλτοδεξτρίνη, γλυκόζη, γλυκερίνη, και το μηλικό οξύ. Η αλόη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε άτομα με γνωστή αλλεργία σε φυτά της οικογένειας Liliaceae (π.χ. σκόρδο, κρεμμύδια τουλίπες). Η τοπική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής σε υπερευαίσθητα άτομα, ενώ η από του στόματος χρήση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, καρδιακή αρρυθμία και σπάνια ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη, δυσλειτουργία θυρεοειδούς. Η χρήση της Aloe vera κατά τη διάρκεια αναπαραγωγικής προσπάθειας ή εγκυμοσύνης δεν συνιστάται, διότι μπορεί να έχει τερατογόνο και τοξικολογική επίδραση στο έμβρυο. Η αλόη μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα που μπορεί να μεταβάλουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα (π.χ. θειαζιδικά διουρητικά, κορτικοστεροειδή) με φάρμακα που προκαλούν υπογλυκαιμία (π.χ. αντιδιαβητικά φάρμακα), με καρδιακές γλυκοσίδες και με αναισθητικά φάρμακα. Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/20AM2Ty
via IFTTT

Ο νιόπαντρος

Μητέρα στείλε γρήγορα βοήθεια...

Ο μαμάκιας φίλος μας , την πρώτη νύχτα του γάμου του συμβουλεύεται τηλεφωνικά τη μαμά του : Μαμά, είμαστε στο κρεββάτι . Τι να κάνω ?.... Γδύσε τη γυναίκα σου και γδύσου κι εσύ . Εντάξει μαμά, και μετά ? Μετά αγόρι μου, βάλε το μακρύτερο μέρος του σώματος σου εκεί που κατουράει η γυναίκα σου .

Μετά από μια ώρα τηλεφωνεί η νύφη στην πεθερά και της λέει : Μητέρα στείλε γρήγορα βοήθεια .

Ο Κώστας έχει βάλει το πόδι του στη λεκάνη της τουαλέτας . Σφήνωσε και δεν βγαίνει με τίποτα ...

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1VzYe3D
via IFTTT

Η πτήση

Θέλει τρόπο... όχι κόπο

Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση. Η αεροσυνοδός η οποία την παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της. Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην οικονομική θέση. Η ξανθιά απάντησε “είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ” Η αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι είχε μόλις συμβεί. Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθιά ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση. Η ξανθιά απάντησε “είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ” Ο συγκυβερνήτης επιστρέφει απελπισμένος στο πιλοτήριο. Ο πιλότος τον βλέπει και τον ρωτά “Είναι ξανθιά είπες; Κανένα πρόβλημα. Είμαι παντρεμένος με ξανθιά και μπορώ να μιλήσω την γλώσσα της” Την πλησιάζει, της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και αμέσως η ξανθιά σηκώνεται λέει στον πιλότο “συγνώμη δεν το ήξερα” και επιστρέφει πίσω στην οικονομική. Οι άλλοι δύο έχουν μείνει να κοιτάζουν με απορία. Τι στο καλό της είπες ;” Ο πιλότος απάντησε:”Της είπα ότι οι πρώτες θέσεις δεν πηγαίνουν Μελβούρνη!”

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1UAUa2U
via IFTTT

Το πειρατικό του Κάπταιν Τζίμη

Αυτό δεν είναι τραγούδι #581
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Δεν ταξίδευε πια. Κάθε τόσο, όταν βρισκόταν σε σπίτι κοντά στη θάλασσα, άνοιγε τον ασύρματο και μιλούσε με τους άγνωστους καπετάνιους των διερχόμενων πλοίων: «Τι κάνεις, για πού πας, τι φορτίο έχεις, θα κάνει καλό καιρό άκουσα. Καλό ταξίδι».

Του το τραγουδούσαμε με κιθάρες κι εκείνος γελούσε· ο κάπταιν Τζίμης, ο θείος Τζίμης, που έφυγε για το τελευταίο ταξίδι με το πειρατικό του πριν από ένα χρόνο.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στοdimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο




from dimart http://ift.tt/1SS8LZQ
via IFTTT

Αθανασία Νταβαρίνου, η νικήτρια (σχεδόν) κάθε διαγωνισμού της ελληνικής τηλεόρασης! (Video)

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι συμμετέχουν – και κυρίως ποιοι κερδίζουν, στους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς των διάφορων εκπομπών; Μία από τους πιο σταθερούς νικητές είναι η Αναστασία Νταβαρίνου, που, ανεξαρτήτως τηλεοπτικού σταθμού, ώρας και μέρας, είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει σωστά και να κερδίσει από ταξίδια μέχρι οικιακά είδη. Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1QR5Krw
via IFTTT

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΠΑΡΙΣΙ ? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ! (VIDEO)

Γράφει ο Μ.Ν.Χειλαδάκης Θέλετε να πιούμε ένα καφεδάκι στην Champs-Élysées στο Παρίσι ? Δείτε λοιπόν στο κέντρο του Paris τι γίνετε! Θέλετε λοιπόν και άλλους λαθρομετανάστες ??? Αυτή είναι η εικόνα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε σε καθημερινή βάση! Απολαύατε και… χαλαρώστε! Μ.Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1P6q1Vk
via IFTTT

Έχετε αναρωτηθεί τι κάνουν οι άνθρωποι πάνω στη Γη;

Ο άνθρωπος προήλθε στον πλανήτη Γη για να κυριαρχήσει με το έτσι θέλω. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν, ότι είμαστε...

χιμπατζήδες μεταλλαγμένοι, και πως με την πάροδο των χρόνων, εξελιχθήκαμε σε αυτό αιμοβόρο είδος που είμαστε σήμερα.

Ενώ τα άλλα πλάσματα πάνω στον πλανήτη συνυπάρχουν με τους νόμους της φύσης, η ανθρωπότητα τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Έχει καταντήσει ο άνθρωπος να είναι ο αφέντης του ζωικού βασιλείου, και αιχμαλωτίζει τα άλλα ζώα με απίστευτη βαρβαρότητα. Τα λιοντάρια μπροστά του δεν είναι τίποτα. Αποφασίζει και διατάζει ποια δάση θα κοπούν, ποια ποτάμια και λίμνες θα στερέψουν, και όλα αυτά, γίνονται εις βάρος των άλλων πλασμάτων. Όντως ο άνθρωπος είναι απόγονος ενός πιθήκου, του βάρβαρου πιθήκου που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Μέσα στα γονίδια, έχει την κυριαρχία και την κακία να κερδίζει κάτι που δεν του ανήκει από την φύση.

Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1PJInek
via IFTTT

Είναι πράγματι ολόιδιοι! Ο σωσίας του Bradley Cooper «έσπασε» το διαδίκτυο

Εσύ πώς θα αντιδρούσες αν συναντούσες στο δρόμο τον Bradley Cooper; Σίγουρα θα του... ζητούσες να βγάλεις μια αναμνηστική selfie μαζί του, έτσι δεν είναι;Αυτό ακριβώς έκανε και ο 25χρονος Sean Cassity, ο οποίος έβγαλε selfie με τον Bradley Cooper(έτσι τουλάχιστον νόμιζε), τη δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και η φωτογραφία αμέσως έγινε viral και απέσπασε πολλά σχόλια!Ο Sean, όμως, μάλλον την... πάτησε, αφού δεν έβγαλε φωτογραφία με τον Bradley Cooper, αλλά μ' ένα σωσία του, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες παρίστανε πως είναι στην πραγματικότητα ο γνωστός ηθοποιός και κατάφερνε να μπει ως Bradley σε διάφορα events του Sundance Film Festival, στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πραγματικός Bradley Cooper εθεάθη στη Νέα Υόρκη την ίδια περίπου ώρα που ο Sean δημοσίευσε τη selfie, επομένως είτε ο ίδιος προσπάθησε να ξεγελάσει τους φίλους του, ή ο σωσίας του ηθοποιού κατάφερε να ξεγελάσει το θαυμαστή.Πάντως, μοιάζει πραγματικά πάρα πολύ στον Bradley!Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1PJDXUF
via IFTTT

Στα δίχτυα της Δίωξης η ομάδα χάκερ «Greek Electronic Army»

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση διαδικτυακών επιθέσεων σε βάρος ιστοσελίδων δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιριών και σχηματίστηκε

δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος επτά (7) ατόμων για παράνομη αντιγραφή, χρήση απορρήτων δεδομένων και πρόσβαση σε προγράμματα και στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από εντοπισμό από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σελίδας της ομάδας «Greek Electronic Army», σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της ομάδας προέβησαν σε επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα υπήρχαν αναρτήσεις για διαδικτυακές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 07-01 έως 28-05-2015. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε η εμπλοκή 17χρονου ημεδαπού στις επίμαχες διαδικτυακές επιθέσεις. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 11-06-2015, στην οικία του 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα λογισμικά των σχετικών διαδικτυακών επιθέσεων. Μετά από πολύμηνη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και των λοιπών μελών, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες διαδικτυακές επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της διαδικτυακής ομάδας: 18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις. 19χρονος ημεδαπός, κάτοικος Πατρών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις. 21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις. 50χρονος ημεδαπός, κάτοικος Διδυμοτείχου, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα, απουσία του, την 19-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος. 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, την 19-01-2016, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξίφος, αεροβόλο όπλο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν (1.642) φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί («σκαναρισθεί») με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους. 18χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αθηνών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 27-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1NJSeiX
via IFTTT

Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα το 2016

Λεπτομερές σχέδιο φορολόγησης με πολλές ανατροπές για το τρέχον οικονομικό έτος καταστρώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το σχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου Μνημονίου.... Βασικά συστατικά του νέου επιχειρησιακού σχεδίου θα είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Όπως γράφει η Ημερησία, οι συνετέλεσε της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινούν από χαμηλά 10% - 15% και να φθάνουν ακόμη και το 50% για τα μεγάλα εισοδήματα. Το οικονομικό επιτελείο έχει στα χέρια του πολλά σενάρια για τη διαμόρφωση της νέας φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα του 2016. Σε ειδικό λογισμικό που προσέφεραν οι εμπειρογνώμονες της τεχνικής βοήθειας «φορτώθηκαν» τα φορολογικά δεδομένα από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και προέκυψε τελικώς η διαμόρφωση μιας ή δύο κλιμάκων, από τρεις που ισχύουν σήμερα. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα δηλαδή, ενδεχομένως, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα να φορολογηθούν με μία κλίμακα, όπως γινόταν και παλαιότερα, αλλά αφορολόγητο θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το αφορολόγητο θα κινείται κοντά στα σημερινά επίπεδα των 9.550 ευρώ και θα «χτίζεται» με δαπάνες που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα. Για παράδειγμα, σήμερα φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ καταβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρο ύψους 1.200 ευρώ, καθώς και εισφορά αλληλεγγύης 105 ευρώ. Εφόσον το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο έχει συντελεστή 8%, θα καταβάλει το ίδιο ποσό στην εφορία. Στόχος, όπως αναφέρει το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, είναι το βάρος να μετατοπισθεί από τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλότερα. Αναφέρει επίσης ότι με τη νέα κλίμακα θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φορολογικός συντελεστής ενδεχομένως να ξεκινάει από το 6%-8% και ο τελευταίος φθάνει στο 50% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεσπιστούν δύο κλίμακες: μία για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και άλλη μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, αγρότες και εισοδηματίες, για τους οποίους ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, αλλά ο συντελεστής του πρώτου φορολογικού κλιμακίου θα είναι χαμηλότερος τον ισχύοντα σήμερα, κατά περίπτωση. Ειδικότερα ο συντελεστής του πρώτου φορολογικού κλιμακίου της νέας ενιαίας κλίμακας εξετάζεται να είναι 10% - 15%. Στην περίπτωση εφαρμογής μιας ενιαίας κλίμακας στην οποία θα φορολογείται το άθροισμα όλων των εισοδημάτων κάθε φυσικού προσώπου τότε θα προκύψει φορολογική ελάφρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα π.χ. έως 5.000 ευρώ καθώς ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί από το 26% για τους αυτοαπασχολούμενους και από το 13% για τους αγρότες στο 10% ή 15%. Μέσω της υιοθέτησης μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει την εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% στο 20% το 2016 και στο 26% από το 2017. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου διαμηνύει τις τελευταίες ημέρες ότι αυτή τη στιγμή δεν καταρτίζεται κανένα καινούργιο νομοσχέδιο που να προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες. Εισοδήματα από ακίνητα Για τα εισοδήματα από ενοίκια που εισπράχθηκαν το 2015 και θα φορολογηθούν φέτος το οικονομικό επιτελείο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές. Δηλαδή το εισόδημα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 11% από το πρώτο ευρώ, ενώ το τμήμα του εισοδήματος υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 33%. Επειδή όμως αναζητούνται φέτος πρόσθετα έσοδα 142,2 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται να επανέλθει η προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα αυτά. Με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα το νέο φορολογικό Τα σενάρια που «τρέχει» το υπουργείο Οικονομικών γίνονται με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2015 στην εφορία 8.516.953 φορολογούμενοι (ξεχωριστά ΑΦΜ). Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ένας στους τρεις φορολογούμενους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν έξι Έλληνες Κροίσοι που δηλώνουν ετησίως πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο λογισμικό των τεχνοκρατών της τεχνικής βοήθειας, εκτός από τα δεδομένα των φορολογούμενων, έχουν προστεθεί και οι εισπρακτικοί στόχοι. Στόχος πάντως της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να μεταφερθούν τα φορολογικά βάρη στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Σε κάθε περίπτωση, για τη φετινή χρονιά αναζητούνται πρόσθετα έσοδα 142,2 εκατ. ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων και 32 εκατ. ευρώ από τους αγρότες, οπότε η διέξοδος που διαφαίνεται είναι να εξασφαλιστούν από φέτος πρόσθετοι φόροι μέσα από τη διαδικασία της παρακράτησης ή της προκαταβολής. Ωστόσο, ο στόχος αυτός είναι ενδεχομένως δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι ο όγκος των φορολογούμενων βρίσκεται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι από την επεξεργασία των πρώτων στοιχείων που προέκυψαν από το λογισμικό της τεχνικής βοήθειας διαφαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εξέλιξη που αποδίδεται στην αυξημένη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα προηγούμενα χρόνια μόλις το ένα τέταρτο του τζίρου των επαγγελματιών και των μικρών καταστημάτων γινόταν μέσω καρτών και πλέον έχει φθάσει στο 50% του τζίρου. Πηγή: protothema.gr

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1nxmAzV
via IFTTT