Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ουκρανία: Άκαρπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες


Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ για τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία τερματίστηκαν χωρίς να υπάρξει καμιά συμφωνία, όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του Κιέβου, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας…



Λέονιντ Κούτσμα, κατηγορώντας τους φιλορώσους αυτονομιστές πως υπονόμευσαν τις συνομιλίες. Οι διαβουλεύσεις του Μινσκ απέτυχαν», δήλωσε ο Κούτσμα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, τονίζοντας ότι οι ηγέτες των λαϊκών δημοκρατιών που έχουν ανακηρύξει οι φιλορώσοι αυτονομιστές που είχαν υπογράψει τις προηγούμενες συμφωνίες δεν πήγαν στο Μινσκ και οι απεσταλμένοι τους «αρνήθηκαν να συζητήσουν» τη λήψη «μέτρων για την άμεση αποκατάσταση μιας κατάπαυσης του πυρός και απόσυρσης των βαρέων όπλων» από τη γραμμή επαφής. Η ουκρανική πλευρά δεν αποδέχεται κανένα τελεσίγραφο», συνέχισε ο Κούτσμα.



Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, στην οποία συμμετέχουν ο Κούτσμα, αντιπρόσωποι της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου είχαν υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ειρηνευτικές συμφωνίες, που όμως έχουν παραβιαστεί επανειλημμένα.



Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν απειλήσει την Παρασκευή να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yW3stb

via IFTTT

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο το βίντεο του αποκεφαλισμού


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ανάλυσης του βίντεο που δημοσιοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο, προκειμένου να…



διαπιστωθεί εάν το υλικό είναι αυθεντικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.



Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η Ουάσινγκτον «καταδικάζει απερίφραστα» τις ενέργειες της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Έχουμε δει το βίντεο στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ιάπωνας Κέντζι Γκότο έχει δολοφονηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπερνταντέτ Μίχαν.



Εργαζόμαστε προκειμένου να επαληθεύσουμε την αυθεντικότητά του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τις ενέργειες του ΙΚ και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπολοίπων ομήρων. Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συμμάχους μας στην Ιαπωνία», πρόσθεσε η Μίχαν.



Το βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του.



Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο επάνω της.



Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι και η κυβέρνηση της χώρας διεξάγει έρευνες για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yZxmBD

via IFTTT

Η καθημερινότητα της Αθηνάς Ωνάση: Τι ανεβάζει στο instagram; [photos]


Μια διαφορετική Αθηνά Ωνάση θα δει κανείς κάνοντας ένα πέρασμα στο Instagram του συζύγου της Αλβάρο...



Η καθημερινότητά της είναι πολύ απλή… Η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση ευχαριστιέται με απλά πράγματα, έχοντας στη συντροφιά της



τον σύζυγό της, την κόρη του την οποία έχει αποκτήσει με την Σιμπέλ Ντόρσα, τους λίγους φίλους της και τα ζώα της! Μάλιστα, μετά την ευθανασία του αλόγου της, της Camille Z-Zang, η Αθηνά έχει βρει και πάλι το χαμόγελό της, καθώς στις 24 Ιανουαρίου, ενάμιση μήνα μετά τον τραυματισμό της επέστρεψε στους αγώνες ιππασίας, κάνοντας το ντεμπούτο της με νέο άλογο. Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, η 29χρονη χρυσή κληρονόμος



στον 54ο διεθνή διαγωνισμό ιππασίας που έλαβε χώρα στη Γενεύη της Ελβετίας, έχασε την ισορροπία της κατά τη διάρκεια ενός άλματος και έπεσε, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά. Το κάτασπρο άλογό της όμως, η Camille Z-Zang τραυματίστηκε σοβαρά και απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με γερανό. Η Camille Z-Zang, αφού εξετάστηκε από κτηνιάτρους διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα της ήταν πολύ σοβαρά και προκειμένου να μην υποφέρει αποφασίστηκε να της γίνει ευθανασία. Τις προάλλες η κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ είχε τα γενέθλιά της και ο σύζυγός της Αλβάρο της ευχήθηκε μέσω του Instagram με τον εξής τρόπο:Ανέβασε μια φωτογραφία της Αθηνάς Ωνάση μαζί με τον σκύλο τους, έγραψε: «Συγχαρητήρια αγάπη μου, ζωή μου, πολεμιστή μου, καλύτερή μου φίλη (...), κάθε μέρα που περνά σε αγαπάω όλο και περισσότερο (...)».



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/16d4CL1

via IFTTT

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο καταζητούμενος και οι καλογρίες


Φθάνει ένας καταζητούμενος, μετά από πολύωρο κυνηγητό στην πόρτα ενός γυναικείου μοναστηριού...



Χτυπάει την πόρτα και ζητάει άσυλο προσωρινά. Η Ηγουμένη μετά από πολύ σκέψη τον δέχεται, να περάσει την νύχτα του όμως. Την ώρα του ύπνου προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει η Ηγουμένη στο δωμάτιο της. Το πρωί όμως όταν ξύπνησε δεν τον είδε στο δωμάτιο της και άρχισε να ψάχνει ένα ένα τα κελιά των Καλογριών, ανοίγει το πρώτο τίποτα ανοίγει το δεύτερο τίποτα, ανοίγοντας όμως το τρίτο, τι να δει , ο καταζητούμενος γυμνός στο κρεβάτι και η καλόγρια να ξεκινάει τη δουλειά από…το στόμα. Μοναχή τι κάνεις εκεί, δεν ντρέπεσαι. Ηγουμένη μου είπε ότι είναι γλειφιτζούρι και επέμενε να το γλ…..ω. Aαα τον ψεύτη κι εμένα μου έλεγε το βράδυ ότι είναι υπόθετο.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1DrSTm4

via IFTTT

Και πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για να αγαπήσω! Γιατί το κάνουμε αυτό;


Θύματα του έρωτα πέφτουν πολλές γυναίκες και ερωτεύονται λάθος ανθρώπους. Και αν αυτό συμβεί μία ή δύο φορές, δεν πειράζει... Όταν όμως οι λάθος σχέσεις είναι συχνό φαινόμενο στη ζωή μιας γυναίκας, τότε κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα με το «Journal of Sex Research», οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ερωτεύεται τον λάθος άνθρωπο, έχουν να κάνουν με την ίδια και το επίπεδο αυτοεκτίμησης της. Δεν είναι η κακιά στιγμή που συνάντησε τον λάθος άνθρωπο μια γυναίκα, είναι ότι βλέπει τους άνδρες που θέλει εκείνη να δει με βάση τα δικά της βιώματα, χωρίς να βλέπει ότι υπάρχουν γύρω της και άλλοι άνδρες. Συνήθως οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του πρότυπου έχουν στο μυαλό τους καρφωμένο από την παιδική τους ηλικία και το αν αλλάξουν τα πρότυπά τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, Επίσης, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να επιλέγουν το νέο τους σύντροφο με βάση τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου, σαν να επιθυμούν να συνεχίσουν την ίδια σχέση.



Το πιο σοβαρό λάθος όμως είναι ότι δεν αξιολογούν αντικειμενικά τις σχέσεις τους. Δηλαδή, θεωρούν ότι πάντα φταίει ο άλλος ή η κακιά στιγμή ή οι συγκυρίες. Η δική τους συμμετοχή στο χωρισμό δε λαμβάνεται ποτέ υπόψη. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν αναζητούν το πρότυπο του πατέρα τους.



Αν ο μπαμπάς ήταν οξύθυμος ή βίαιος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κόρες θα δείχνουν ενδιαφέρον για πιο επιθετικούς χαρακτήρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μιας σχέσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γυναίκα θα πρέπει να μένει για ένα διάστημα μόνη της μετά από έναν χωρισμό, πριν μπει σε μία άλλη σχέση. Το διάστημα της ελευθερίας μπορεί να τη δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται και την αυτοεκτίμηση.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yUNnE7

via IFTTT

Στο «σκοτάδι» τα Τρίκαλα Κορινθίας και «αδειάζουν» από επισκέπτες


Στο σκοτάδι βυθίστηκε για αρκετή ώρα το βράδυ του Σαββάτου η τουριστική περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας έπειτα από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ.



Αποτέλεσμα ήταν αρκετοί επισκέπτες να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους με…



το φόβο ότι δεν θα επιστρέψει το ρεύμα προκαλώντας ζημιά στους ξενοδόχους. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» αναφέρερει στο



ο κ. Γιάννης Λαζόπουλος ιδιοκτήτης του resort Υάδες στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας ενός εκ των ελαχίστων ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει γεννήτρια ρεύματος για να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις.



Και προσθέτει: Το παμπάλαιο δίκτυο της ΔΕΗ ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος και δυστυχώς κανένας δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα να το αντικαταστήσει σε μια περιοχή αμιγώς τουριστική που συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες κάθε σεζόν».



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1zlOEJF

via IFTTT

ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΙΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...


Επαφές και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι θα έχει κατά



την επίσκεψή του στο Λονδίνο τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης



Βαρουφάκης. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών μαζί του στο ταξίδι στη



βρετανική πρωτεύουσα θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών



αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το ραντεβού με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν θα



πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί (ώρα Βρετανίας) στο γραφείο του στη



Downing Street 11, «με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος». Σημειώνεται ότι της συνάντησης με τον κ. Όζμπορν θα έχει προηγηθεί την



Κυριακή, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ενώ το ραντεβού με τον Ιταλό



υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:30 (ώρα Ιταλίας).



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1CMaaYL

via IFTTT

«Ο Τσίπρας βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»


Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να ξεγελάσει τις συνιστώσες του, αλλά οι χειρισμοί του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», σχολίασε ο Κώστας Καραγκούνης με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού στο Bloomberg.



Ο εκπρόσωπος…



τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές, τις οποίες όμως – πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνη – δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο.



Ο κ. Καραγκούνης σημειώνει ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δηλώνει πλέον αποφασισμένος να αποπληρώσει, μέσω του νέου Μνημονίου μόνο τα δάνεια προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους ευρωπαίους φορολογούμενους από τους οποίους όμως ζητά την αλληλεγγύη τους.



Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εξήγησε ότι για την αποπληρωμή των δανείων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η καταβολή της δόσης των 7,5 δισ. την οποία ο πρωθυπουργός δεν θέλει.



Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται για ριζικές μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στο πελατειακό κράτος, και για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που σημαίνει, υπογράμμισε, νέο δάνειο για την αποπληρωμή των τόκων. Πώς όμως θα πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όταν μόνο οι άμεσες παροχές του ξεπερνούν τα 12 δισ.; Πώς θα καταπολεμήσει το πελατειακό κράτος όταν καταργεί την αξιολόγηση και ανακοινώνει την πρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ και αξιοκρατία; Τι είδους μεταρρυθμίσεις υπόσχεται όταν ήδη έχει ανακοινώσει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, την ακύρωση του ανοίγματος επαγγελμάτων, την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών και τόσα άλλα;», αναρωτήθηκε ο κ. Καραγκούνης.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1BG0afw

via IFTTT

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σάμο


Προβλήματα έχει προκαλέσει, κυρίως στο οδικό δίκτυο, η κακοκαιρία που πλήττει τη Σάμο, τις τελευταίες ώρες...



Οι θυελλώδεις άνεμοι, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις από την προηγούμενη Κυριακή, έχουν ως αποτέλεσμα την κατάπτωση βράχων σε κεντρικά σημεία του περιμετρικού Σάμου, όπως το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας πελώριος βράχος έφυγε από τη θέση του και έπεσε στον δρόμο στο σημείο μεταξύ των δύο κόμβων που οδηγούν στην Βλαμαρή και στην πόλη, στο ύψος του Νεκροταφείου, αντίστοιχα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε όχημα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης, καταπτώσεις υπήρξαν στο εθνικό δίκτυο Σάμου - Καρλοβάσου στα Αυλάκια, στον δρόμο προς Παγώνδα, Πύργο και Μυτιληνιούς. Επί ποδός ήταν τα συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να παρέμβουν στα σημεία που υπήρξε κατολίσθηση των βράχων. Με ανακοίνωσή τους εφιστούν την προσοχή των οδηγών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε, ενώ τα επόμενα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν από τον Πειραιά την Τρίτη το απόγευμα.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1BJuusd

via IFTTT

Αυτή είναι η ιδανική διατροφή για το χειμώνα


Ο καιρός μάς δείχνει και πάλι το σκληρό του πρόσωπο με το κρύο και τις καταιγίδες να πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Σαν επακόλουθο λοιπόν στη σωματική μας κατάσταση έρχονται η εξάντληση και οργανικές μεταπτώσεις. .. Ο βασικός τρόπος για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει δεν είναι άλλος από το να προσέξουμε τη διατροφή μας! Δείτε τι πρέπει να κάνετε: Μην παραλείπετε γεύματα



Ο χειμώνας απαιτεί σωστή διατροφή. Μην παραλείπετε, λοιπόν, ούτε το πρωινό ούτε το μεσημεριανό γεύμα. Γιατί, αν κάνετε κάτι τέτοιο, θα νιώθετε την ενεργητικότητά σας να μειώνεται ή μπορεί να χρειάζεται να καταβάλλετε προσπάθεια για να...στέκεστε στα πόδια σας.



Έμφαση στην πρωτεΐνη για μεσημεριανό



Στο μεσημεριανό σας γεύμα να δίνετε έμφαση στις πρωτεΐνες. Με άλλα λόγια, να προτιμάτε το κρέας, το ψάρι και τα όσπρια, τροφές δηλαδή που ευνοούν την ενεργητικότητα.



Ελαφρύ δείπνο



Το δείπνο σας πρέπει να φροντίζετε να είναι ελαφρύ, γιατί το βαρύ βραδινό μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Επειδή όμως δεν πρέπει να είναι και πολύ ελαφρύ, αφού η πείνα μπορεί να σας ξυπνήσει, διαλέξτε για το τελευταίο γεύμα της ημέρας αμυλούχες τροφές, που έχουν υπνωτική δράση.



Βιταμίνες για ενέργεια



Το χειμώνα το πιάτο σας πρέπει να γεμίζει βιταμίνες, αφού αυτές θα σας προσδίδουν ενέργεια. Η Βιταμίνη 12, για παράδειγμα, είναι η κατεξοχήν βιταμίνη κατά της κόπωσης. Αναζητήστε τη στα εντόσθια (συκώτι), στα θαλασσινά (μύδια, στρείδια), στο κουνέλι. Όμως, να παίρνετε και αρκετή Β9 (συκώτι, κάρδαμο, σπανάκι, λάχανο κ.ά.) και βιταμίνη C, που είναι η βιταμίνη της ζωντάνιας και περιέχεται σε όλα τα φρούτα (ακτινίδια, εσπεριδοειδή) και τα λαχανικά. Επάρκεια σε σίδηρο



Μην ξεχνάτε το σίδηρο, κυρίως οι γυναίκες, αφού χρειάζεστε διπλάσια ποσότητα από τους άντρες, λόγω της απώλειας αίματος με τα έμμηνα κάθε μήνα. Σίδηρο θα βρείτε κυρίως στα λουκάνικα, στα θαλασσινά, στο κρέας, στα όσπρια, στο κακάο κ.λπ. Τις τροφές αυτές θα πρέπει πάντα να τις συνδυάζετε με άλλες, πλούσιες σε βιταμίνη C (η οποία ευνοεί την απορρόφηση του σιδήρου). Πίνετε νερό Πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα, για να απομακρύνονται έτσι οι τοξίνες, που όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό, κουράζουν. Πηγή: Helthpro.gr



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/15Vafg6

via IFTTT

Απλά δεν υπάρχουν! Δείτε πώς σχολιάζουν οι χρήστες των social media τη συνάντηση Βαρουφάκη και Ντάισελμπλουμ! [photos]


Όλα οδηγούν στον σταρ Βαρουφάκη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να απασχολεί όλα τα μέσα και τα social media! Φυσικά εχθές, στα κορυφαία hashtag είχε και παρέα τον Ντάισελμπλουμ που όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ένας χρήστης του twitter μετά από την συνάντηση που είναι με τον Γιάνη θα βγάλει και αυτός ένα γράμμα από το όνομά τους και θα γίνει ΝταισελΜΠΟΥΜ, έτσι χωρίς Λ, μιας και ο Γιάνης μας τον έσκασε! Μα να είσαι κοινή θέα στην Ευρώπη όλη, να μην σου πω στον κόσμο όλο και να αφήνεις τον μέχρι εχθές υποτελή Έλληνα, να σου λέει, ποιαν, την Τρόικα, σαθρή και τους διαπραγματευτές σου, υπαλλήλους; Δεν το άντεξε αυτό Ντάισελμπλουμ που φαίνεται να χτυπά τα ακουστικά, μπας και είναι αυτά χαλασμένα και η μετάφραση κακή! Πόσα χρώματα άλλαξε, τι υπέροχη μοναδική χειραψία ήταν αυτή! Και τα ερωτήματα όλα συγκεντρώνονται σε εκείνο το μέγα: Τι είπε ο Ολλανδός στον Βαρουφάκη και εκείνος αναφώνησε "ΟΥΑΟΥ"; Τα σενάρια πολλά με επικρατέστερο εκείνο του "σκότωσες την τρόικα"!



Φυσικά τα social media πήραν φωτιά. Μάζεψα τα καλύτερα για εσάς και για ένα είμαι πλέον σίγουρη: Ο Γιάνης, με την μηχανάρα του στο Μαξίμου



(άλλο πάλι και αυτό το χθεσινό), με τα εμπριμέ πουκάμισα και με το βλέμμα που σε ακινητοποιεί, ήρθε και θα μείνει για καιρό στα viral αλλά και στη διεθνή πολιτική σκηνή. Ελπίζουμε μόνο για το καλύτερο γιατί η προσπάθεια μόλις άρχισε!



Τουλάχιστον όπως λέει και ο Τσίπρας, η κυβέρνηση αυτή θα πρωτοτυπήσει: Θα κάνει πραγματικότητα - ή θα προσπαθήσει να κάνει - όλα όσα υποσχέθηκε!



Έτσι ... για πρωτοτυπία! Οι αντιδράσεις στο twitter μετά τη χειραψία-αποδοκιμασία: Ψιλοτσαντίλα έφυγε ο Ντάισελμπλουμ ή είναι ιδέα μου? τι τσαντίλα; Αν είχε φαλτσέτα τον έκοβε τον λαιμό του Βαρουφάκη. Ο Ντάισεμπλουμ μ’αυτά που άκουσε απ’τον Βαρουφάκη στο τέλος χτυπούσε τ’ακουστικά του να δεί αν δουλεύουν. Ο Βαρουφάκης θα κατέβει από τη μηχανή με την αλυσίδα στο χέρι και θα πλησιάσει τον Ντάισελμπλουμ. "Με θυμάσαι ρε πο&*@"? Μέτα το ραντεβού του με τον Νταϊσελμπλουμ ο Βαρουφάκης θα γράφει το Γιάνης με τρία "ν" Τελειωσε η κυβερνηση μολις Οι προκάτοχοί του Βαρουφάκη πάντως τα "έκαναν πάνω τους" όταν συζητούσαν μαζί τους Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά δεν είναι παθητικός δέκτης των προσταγών των δανειστών Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ χωρίς συμφωνία, εγγυήσεις, το βρακί του ΥπΟικ; Αδίστακτοι οι αριστεροί, είναι ικανοί μέχρι κ να διαπραγματευτούν! Βαρουfuckis και δερνεις Οποιος κατάφερε να "αιχμαλωτίσει" το μορφασμό του επισκέπτη (άνοιγμα οφθαλών, σήκωμα φρυδιών, ανθυπομειδίαμα αιφνιδιασμού), εύγε! Εντάξει τα λόγια. Αλλά ΟΛΑ καθρεφτίζονται στον μορφασμό Ντάισεμπλουμ όταν ακούει την περί τρόικας καταληκτική δήλωση Παγωτό ο Ντάισελμπλουμ O σύντροφος @yanisvaroufakis προσπαθεί να εφαρμόσει game theory στην Ε.Ε ως Post-doc με τη χώρα.Αν δεν κάτσει,τι ειχαμε τι χασαμε στο Τεξας. μολις ειδα το video με τον Νταισελμπλουμ και τον Βαρουφάκη. Το λες και political bucket challenge Ο μορφασμος Νταισελμπλουμ ηταν παλι βρήκα κουκούτσια στο μανταρίνι μου. Τα βραχιό-λια της βρο-ντούν Νταισελ-μπλουμ Νταισελμπλουμ Μετα απ αυτην τη φωτο σιγουρευτηκα οτι ο βαρουφακης ειναι ο βολντεμορτ. Να σαι έλληνας,να δηλώνεις νεοφιλελεύθερος κ να παρακαλάς να νικήσουν Νταισελμπλουμ-Μέρκελ για να χάσει η χώρα#oi_germanoi_einai_filoi_mas η χειραψία Νταισελμπλουμ Βαρουφάκη έπαιξε σε επανάληψη πιο πολλές φορές και απο το Κωνσταντίνου και Ελένης μολις ειδα το video με τον Νταισελμπλουμ και τον Βαρουφάκη. Το λες και political bucket challenge Αύριο εχει καμια συνάντηση ο Βαρουφακης ή να παω σινεμά? Πηγή



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1vlbkKf

via IFTTT

Πρόταση βόμβα απο το ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας


Τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, ως…



Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μυστικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι φέρνουν πλήρη ανατροπή… Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα φέρονται να έχουν εισηγηθεί την επιλογή του Μανώλη Γλέζου! Η πρόταση δεν έχει απορριφθεί, κάτι που πολλούς τους κάνει να πιστεύουν ότι ίσως τελικά γίνει και αποδεκτή! Μάλιστα θεωρούν ότι το πρόσωπο του κου Γλέζου θα υπερψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι αλλά και το ΚΚΕ, ίσως και το ΠΑΣΟΚ!



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1DqyoGo

via IFTTT

Αγνώριστη! Η Στέλλα Γεωργιάδου έχει παραμορφωθεί εντελώς από τις πλαστικές! Την αναγνωρίσατε; [photo]


Την θυμάμαι να λικνίζεται πριν από πολλά χρόνια σε πίστες των Αθηνών και να συναρπάζει με το κορμί και την... διαδραστικότητα που είχε.Ένα κορίτσι θετική ενέργεια που πριν δυο δεκαετίες είχε την τύχη να είναι μέχρι πρώτο όνομα σε δεύτερης κατηγορίας ναούς διασκέδασης.Τα τελευταία χρόνια απέχει από την πιάτσα. Η οικογένεια και η ηρεμία είναι οι απόλυτες προτεραιότητες της.Βεβαίως η Στέλλα Γεωργιάδου δεν έχει καμία σχέση με το τότε.Ειδικά με την συγκεκριμένη παραδοσιακή στολή του τόπου της... κόντεψα να μη την γνωρίσω... Γιατί τόσες παρεμβάσεις Στέλλα στο πρόσωπο; Πηγή



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yjCjRS

via IFTTT

Η φωτογραφία Τσίπρα - Σακελλαρίδη που κάνει το γύρο του διαδικτύου


Μπορεί να έχουν έξι χρόνια διαφοράς με τον Αλέξη Τσίπρα μεγαλύτερο, όμως αυτά που τους ενώνουν είναι πολλά... Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, γνωρίστηκαν πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν ακόμη φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι πολιτικές του ανησυχίες τον είχαν οδηγήσει από τότε φοιτητικό κίνημα από τον χώρο του Συνασπισμού κι έτσι οι δυο τους βρήκαν αμέσως κοινά στοιχεί, έγιναν φίλοι και από τότε διατηρούν άψογες σχέσεις ενώ η κοινή τους πορεία τους οδήγησε σήμερα στην ίδια κυβέρνηση.



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1vkBv3K

via IFTTT

''ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ''...


Δεν ισχύει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, αφού το



πρόγραμμα δεν ισχύει και αυτό το αναγνωρίζουν...



και οι Ευρωπαίοι, βάσει



των δηλώσεων του Φινλανδού αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι



Κατάινεν, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος



Παππάς.



Εχει αρχίσει και αμφισβητείται η 28η Φεβρουαρίου, αυτό το dead line δεν υφίσταται, θα συμφωνήσουμε σε διαδικασίες άλλες» είπε χαρακτηριστικά. Στο πνεύμα της θέσης μας περί τρόικα βρίσκεται άλλωστε και ο Γάλλος



Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επισήμανε ο υπουργός, μιλώντας στο δελτίο



ειδήσεων του Mega. Προσπαθούμε να δώσουμε μία εικόνα, για τις θέσεις μας και οι επαφές του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα αποδεικνύουν ότι



διεξάγεται συζήτηση στην Ευρώπη, πρόσθεσε.



Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε όσα είπε στον ελληνικό λαό



προεκλογικά για μια νέα συμφωνία, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν



μπορεί να είναι άλλα, από αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός, είπε ακόμα ο



κύριος Παππάς. «Για ορισμένες μεταρρυθμίσεις ο ελληνικός λαός είναι



ενθουσιώδης, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό απόθεμα



να τις εφαρμόσει», πρόσθεσε. Ο κύριος Παππάς δήλωσε ακόμα βέβαιος πως οι δυναμικές που θα



διαμορφώνονται στο πλαίσιο των επαφών θα βελτιώσουν το κλίμα για τις



ελληνικές θέσεις, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει συνάντηση



με την κυρία Μέρκελ «όταν έρθει η ώρα», αποκλείοντας κάτι τέτοιο να



γίνει άμεσα, καθώς μετά τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Λευκωσία, Ρώμη,



Παρίσι και Βρυξέλλες, ακολουθούν οι υποχρεώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού



στην ελληνική Βουλή. Σχετικά με την επισήμανση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως είναι



προϋπόθεση για να συνεχιστεί η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες αυτές



να παραμένουν σε πρόγραμμα, ο κύριος Παππάς παρατήρησε πως είναι άλλο το πρόγραμμα και άλλο το μνημόνιο. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους του Ισπανού και του Προτογάλου



πρωθυπουργού πως δεν θα υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις περί



συνδιάσκεψης για το χρέος, ο κύριος Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ.



Ραχόι βλέπει εφιάλτες, η στάση του είναι αναμενόμενη», ενώ αναφερόμενος



στην Άνγκελα Μέρκελ τόνισε: «Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχεται



από τα δεξιά της, όπου στη Γερμανία έχουν αναπτυχθεί κόμματα



αντιευρωπαϊκά και μισαλλόδοξα, αλλά καλό είναι να μην την πατήσει και



αυτή όπως ο Σαμαράς με την Χρυσή Αυγή».



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/16aqIO1

via IFTTT

Με πρωτοβουλία Βαρουφάκη η συνάντηση στο Παρίσι


Αύριο θα γίνει η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με το γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, μετέδωσαν το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενα το υπουργείο Οικονομικών…



της Γαλλίας.



Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο Tύπου που εξέδωσε.



Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.



Αργά χθες το βράδυ, μία πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό από τη μία να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και από την άλλη η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος. Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1DpZldt

via IFTTT

Για πρώτη φορά στην ιστορία, υπουργός πήγε με μηχανή στο Μέγαρο Μαξίμου


Εντελώς διαφορετικό είναι το στυλ με το οποίο κινούνται (ντύνονται, μετακινούνται) τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα. Τουλάχιστον ορισμένα από αυτά, όπως ο…. Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κάθε μέρα δεν σταματά να εκπλήσσει.



Ετσι, αφού την Πέμπτη πήγε στο υπουργείο Οικονομικών, προφανώς, με ταξί και εν συνεχεία ως την Ερμού με τα πόδια και χωρίς φρουρά (και φυσικά το σακίδιο στον ώμο), την Παρασκευή πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη μηχανή του. Και δεν πάρκαρε απ” έξω, αλλά στα σκαλιά της πρωθυπουργικής κατοικίας. Ηταν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν ένας μοτοσικλετιστής σταμάτησε με τη μηχανή (Yamaha XJR 1300) του έξω από τη δίφυλλη σιδερένια πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και άρχισε να κορνάρει για να του ανοίξουν. Το ποιος ήταν δεν μπορούσε εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, καθώς ο αναβάτης της μηχανής φορούσε κράνος. Ενας φρουρός πλησίασε τον μοτοσικλετιστή, συνομίλησε μαζί του, η σιδερένια πύλη άνοιξε και η μηχανή με τον αναβάτη της συνέχισε την πορεία της ως τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, όπου και αποκαλύφθηκε ποιος ήταν… Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Με το σακίδιο στην πλάτη φυσικά. Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό ήταν έκτακτη και σκοπός της είναι η προετοιμασία της συνάντησης που θα έχουν οι δυο τους αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1wMkxVA

via IFTTT

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...


Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε τηλεφωνικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης για την κατάληξη ...



της συνάντησής του με τον



επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και την ολοκληρωτική



απόκλιση απόψεων που διαπιστώθηκε.



Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στους χειρισμούς του κ. Βαρουφάκη.



Το πρωθυπουργικό επιτελείο σημειώνει ότι ήταν αναμενόμενο να μην



υπάρξουν από την πρώτη στιγμή συμπτώσεις απόψεων με τους Ευρωπαίους,



καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παραδεχθούν οι Βρυξέλλες ότι το



πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι άδικο και αδιέξοδο.



Σημείωναν, δε, ότι μόλις τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1KfKcgT

via IFTTT

Με πτυχίο αγροτικής οικονομίας ο Ντάισελμπλουμ


Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».



Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό…



κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Καθημερινή» τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.



Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.



Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο.



Εκτός από την έλλειψη κατάρτισης στα μακροοικονομικά, συγκριτικά με οποιονδήποτε από τους ομολόγους του στο Εurogroup, ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης.



Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά. Έχοντας μόλις τρεις μήνες συνολική υπουργική εμπειρία επελέγη για τη θέση του επικεφαλής του Εurogroup, μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι περισσότερο καταρτισμένοι και έμπειροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω εθνικότητας. Η Αυστρία εκπροσωπείτο ήδη από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Εurogroup (ΕWG), η Γερμανία από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η Φινλανδία από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η Ιταλία από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Γαλλία στόχευε σε μία καλύτερη θέση μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και ούτω καθ» εξής.



Μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλλω την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη, με την καταστροφική απόφαση του Εurogroup της 16ης Μαρτίου, για «κούρεμα» από το πρώτο κιόλας ευρώ. Στη συνέχεια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για εκείνη την απόφαση, μιλώντας ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς όμως να προχωρήσει και στο επόμενο λογικό βήμα της παραδοχής εκείνης.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yizj8d

via IFTTT

Σκηνικό ρήξης με την Ε.Ε.


Ρήξη και διάσταση απόψεων αποτυπώθηκε στο τετ α τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Το κλίμα ήταν βαρύ στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Εurogroup, παρόντος του αντιπροέδρου…



της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αν και η συζήτηση κράτησε μόλις μισή ώρα.



Η κυβέρνηση προσφέρει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, μικρό πλεόνασμα και ανταγωνιστικότητα και απαιτεί τέλος Μνημονίων και Τρόικας, όπως δείχνει η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών.



Ο υπουργός Οικονομικών όμως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρή επιτροπή, την τρόικα, γεγονός που προκάλεσε μάλλον αμηχανία στον επικεφαλής του Eurogroup.



Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η εγγύηση που προτίθεται η κυβέρνησή μας να προσφέρει στον λαό και στους εταίρους αφορά σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμός με ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα εις το διηνεκές».



Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, λέγοντας ότι το πρόγραμμα λήγει τον Φεβρουάριο. Σε ό,τι αφορά τη διάσκεψη για το χρέος, ανέφερε ότι «ήδη υπάρχει, ονομάζεται Eurogroup».



Σύμφωνα πάντως με ορισμένες πληροφορίες που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φανερά εκνευρισμένος σηκώθηκε λέγοντας ψιθυριστά «…μόλις σκότωσες την Τρόικα» – για να απαντήσει ο Έλληνας υπουργός οικονομικών με το επιφώνημα «…ουάου!»



Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, και όπως μετέδωσε το Mega, η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup ήταν: This was a big mistake. Δηλαδή ότι «αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», εννοώντας προφανώς ότι το «όχι» στην τρόικα σημαίνει ότι διακόπτονται οι σχέσεις της χώρας μας με τους εκπροσώπους των δανειστών.



Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα κάνει όσα έλεγε προεκλογικά. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προς τους υπουργούς τους σε μια έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου προκειμένου να γίνει αποτίμηση αποτίμηση των επισκέψεων του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντάισεμπλουμ στην Αθήνα.



Όπως διαβεβαίωσε ον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνηη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας θα μείνει αμετακίνητος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου αλλά και του κόμματος του. Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.



Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/169nzxW

via IFTTT

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Δώστε μας χώρο, χρόνο και ανάσες»


Το πλαίσιο της νέας συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους εταίρους αποκαλύπτει στην αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Δεν υπάρχει θέμα να…



σκίσουμε το προηγούμενο Πρόγραμμα, δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε αίτηση επέκτασης του προηγούμενου Προγράμματος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφημισμούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» δηλώνει.



Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ακόμη ότι χρειάζεται μια γέφυρα του προγράμματος, ενώ επεσήμανε ότι πρότεινε στον κ. Ντάισελμπλουμ να υπάρξει μια φρασεολογία που να τους ικανοποιεί όλους. Δηλώνει ότι το κράτος «έχει συνέχεια» και θα παραμείνουν ανέπαφες ορισμένες συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ιδιώτες επενδυτές.



Ο νέος υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση και προσθέτει ότι ζήτημα υπάρχει τον Ιούνιο – Ιούλιο όταν ωριμάζουν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.



Στο ερώτημα: «Ένας πρώην υπουργός οικονομικών έδειχνε στην τρόικα μια τρύπα στο τζάμι στο γραφείο του από σφαίρα» απάντησε: «Τη στιγμή που θα αρχίσω να φοβάμαι τον ελληνικό λαό θα πάψω να είμαι υπουργός».



Via







Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1yhQkQ3

via IFTTT

Οι νεότεροι πολιτικοί ηγέτες


Τόπο στα (πολιτικά) νιάτα. Φρέσκα πρόσωπα, ολοκαίνουργιες ιδέες, προτάσεις του «κουτιού» ή μια από τα ίδια, ξαναζεσταμένο φαγητό και ξύλινη γλώσσα; Εδώ το «άγουρο» της ηλικίας δεν αποτελεί άλλοθι για λάθη αλλά μια καλή…



αφορμή για ανανέωση της δυσκίνητης και πολλές φορές βαλτωμένης πολιτικής σκηνής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αλλαγή σκυτάλης, επιβάλλεται, αρκεί να συνοδεύεται από αντίστοιχες



προοδευτικές αντιλήψεις, απαλλαγμένες από εμμονές του παρελθόντος.



Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τους νεότερους ηγέτες κρατών, από τον αμφιλεγόμενο kim Jong -un έως τον νεότερο πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Αλέξη Τσίπρα.



Kim Jong-un: Ηγέτης της Βόρειας Κίνας από το 2011, ετών 32 Το στρουμπουλό αγόρι που όλος ο πλανήτης αρέσκεται να διαβάζει τα καμώματά του, είναι ο νεότερος αρχηγός κράτους παγκοσμίως. Ο 32χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, διαδέχτηκε τον πατέρα του Kim Jong- Il, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, στις 17 Δεκεμβρίου 2011. Ο περίεργος αυτός τύπος με το χαρακτηριστικό κούρεμα, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Time ως ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2012, και ένα χρόνο αργότερα, το 2013, το Forbes τον κατέταξε στην 46η θέση με τα ισχυρότερα πρόσωπα του κόσμου.



Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ιλ Σουνγκ όπου σπούδασε Φυσική, καθώς και στην Στρατιωτική Ακαδημία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Είναι ανώτατος διοικητής του εθνικού στρατού της Βόρειας Κορέας, του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού και έχει το βαθμό του στρατηγού. Irakli Garibashvili: Πρωθυπουργός της Γεωργίας από το 2013, ετών 32



Πριν αναλάβει τα ινία της χώρας του, διάθετε κύρος και εξουσία ως στέλεχος επιχειρήσεων. Ο πολιτικός με την καλοσυνάτη όψη, μεταπήδησε από το χρήμα στην πολιτική μαζί με τον πολυετή συνεργάτη του και επιχειρηματία Bidzina Ivanishvili, τον Οκτώβριο του 2012.



Όταν ο Ivanishvili, δημιούργησε τον πολιτικό σχηματισμό «Γεωργιανό Όνειρο – Δημοκρατική Γεωργία», ο Garibashvili αποφάσισε να συμμετέχει και αυτός στην εκλογική αναμέτρηση της 1ης Οκτωβρίου του 2012 μαζί του. Μετά τη νίκη του κόμματος, ο Γκαριμπασβίλι διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας στη νέα κυβέρνηση, στις 25 Οκτωβρίου 2012.



Στα 32 του χρόνια, είναι ο δεύτερος, μετά τον Kim Jong-un, νεότερος αρχηγός κράτους. Είναι παντρεμένος με την



επίσης 32χρονη Nunu Tamazashvili, με την οποία έχει αποκτήσει δυο γιους. Tamim bin Hamad Al Thani: Εμίρης του Κατάρ, ετών 34 Αν και αρκετοί συνομήλικοί



του είναι άτεκνοι και αδέσμευτοι, ο Εμίρης έχει καταφέρει στα 34 του χρόνια να έχει έξι παιδιά, και δυο γάμους. Ο Al Thani, είναι ο «άρχον» νους, από τις 25 Ιουνίου του 2013 οπότε ο πατέρας του Hamad παραιτήθηκε,



«για τους περίπου 900.000 κατοίκους του ανεξάρτητου Εμιράτου της Μέσης Ανατολής.



Είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημα και μετάλλια, ανάμεσα στα οποία και το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.



Jigme Khesar Namgyel Wangchuck: Βασιλιάς του Μπουτάν, ετών 35 Αν δεν ήταν πολιτικός, θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει καριέρα στον κινηματογράφο. Με τη διαφορά ότι θα έπρεπε να αποχωριστεί το όνομα-γλωσσοδέτης. Ο τίτλος που φέρει ο καλλίπυγος πολιτικός στη γλώσσα του Μπουτάν είναι επίσης γλωσσοδέτης: Mang-pos Bhur-ba»i rgyalpo, Druk Gyalpo. Ο πολιτικός με τα πλουμιστά ρούχα, στέφθηκε βασιλιάς μια κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου του 2006 μετά την παραίτηση του πατέρα του από το θρόνο. Ο νεαρός Wangchuck τον Μάιο του 2011 ανακοίνωσε τους αρραβώνες του με την κοινή θνητή Jetsun Pema στο παλάτι Pungtang Dechen Photrang Dzong που σημαίνει «Το παλάτι της μεγάλης ευτυχίας». Taavi Rõivas: Πρωθυπουργός της Εσθονίας, ετών 35 Είναι ο γιος που ονειρεύεται κάθε μητέρα, ο γαμπρός που θέλει για την κόρη της κάθε πεθερά, ο σύζυγος που φαντασιώνεται κάθε γυναίκα. Ο πρασινομάτης Εσθονός, αν και δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Έλληνα σταρ Σάκη Ρουβά – το όνομά του είναι Ταάβι Ρούιβας-, είναι σύντροφος με την ποπ τραγουδίστρια Luisa Värk, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη. Ο επικεφαλής του Εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας τον Μάρτιο του 2014 ενώ προτού γίνει πρωθυπουργός, χρημάτισε υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων, από το 2012 ως το 2014.



Charles Michel: Πρωθυπουργός του Βελγίου, ετών 39 Τον Δεκέμβριο του 2014, δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν και τον πλησίασαν σε απόσταση βολής και έριξαν στο καλοσιδερωμένο κοστούμι του μαγιονέζα και πατάτες τηγανιτές.



Σύμφωνα με τα βέλγικα μέσα, οι δύο γυναίκες ήταν μέλη της οργάνωσης «Λίλιθ» (μέχρι πρόσφατα γνωστής ως Femen) και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές. Στο βίντεο όπου καταγράφτηκε το γεγονός, κατά τη διάρκεια συνεδρίου επιχειρηματιών, φαίνεται ο Michel να αντιμετωπίζει το γεγονός με γέλιο παρά με αμηχανία ή οργή. Ο… cool πολιτικός, ηγέτης του γαλλόφωνου φιλελεύθερου κόμματος Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, χρήστηκε πρωθυπουργός στις 11 Οκτωβρίου του 2014.



Atifete Jahjaga: Πρόεδρος του Κοσόβου, ετών 39 Είναι αδιαμφισβήτητα μια σιδηρά κυρία. Όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό, αλλά και επειδή είναι η πρώτη ανεξάρτητη υποψήφια, η πρώτη γυναίκα αρχηγός κράτους στα σύγχρονα Βαλκάνια και η νεότερη εκλεγείσα σε αξίωμα. Επιπρόσθετα, υπηρέτησε ως υποδιευθύντρια της Αστυνομίας του Κοσόβου. Η Jahjaga φέρει τον τίτλο της Υποστρατήγου, ο ανώτατος βαθμός για τις γυναίκες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Sigmundur Davíð Gunnlaugsson: Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, ετών 39 Το βόρειο άκρο της Ευρώπης, η παγωμένη νησιωτική χώρα στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, απέκτησε τον Gunnlaugsson για πρωθυπουργό στις 10 Μαϊου 2013. Στις εκλογές του 2013, το Προοδευτικό Κόμμα και το Κόμμα Ανεξαρτησίας κέρδισαν από 19 έδρες το καθένα και αποφασίστηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Ο αρχηγός του Προοδευτικού Κόμματος- εξελέγη το 2009-, παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ισλανδίας, Ólafur Ragnar Grímsson.



Matteo Renzi: Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ετών 41 Παρακολουθεί φανατικά την αμερικανική πολιτική σειρά «House of cards», είναι νυμφευμένος με τη δασκάλα Agnese Landini με την οποία έχει αποκτήσει δυο γιους, είναι Αιγόκερως στο ζώδιο και είναι ο 56ος πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.



Στο πλούσιο βιογραφικό του, απόρροια μιας πλούσιας πολιτικής καριέρας, σημαντική θέση έχει η θητεία του ως δήμαρχος της Φλωρεντίας το 2009, έχει εκλεγεί Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στις 15 Δεκεμβρίου του 2013 και μεταξύ του 2004 και του 2009 διατέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επαρχίας της Φλωρεντίας. Αλέξης Τσίπρας: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ετών 40 Στις 26 Ιανουαρίου, ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, μια ημέρα μετά τις κρίσιμες εκλογές της χώρας. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της πολύπαθης από την οικονομική κρίση Ελλάδα και ο πρώτος που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Άθεος εκ πεποιθήσεως, δεν έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο με την σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα ή θρησκευτική βάπτιση για τα δυο του παιδιά.



Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια συμμετέχοντας σε αριστερές οργανώσεις και το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού (ΣΥΝ).



Στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ, τον Φεβρουάριο του 2008, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό 70% και στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ως επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), συμμαχικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΝ, στην Α» Αθήνας. Ακολούθως, ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.



Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1vi675Z

via IFTTT