Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ladies and gentlemen, the Grateful Dead

bn-ke678_0907de_g_20150907225521

Αυτό δεν είναι τραγούδι #878
Dj της ημέρας, ο Σίμος Β. Σίμος και ο Γιώργος Τσακνιάς

Πριν από 51 χρόνια και μία μέρα, στις 4 Δεκεμβρίου 1965 (σαν χθες, δηλαδή), οι Warlocks έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά στο Acid Test του San Jose με το νέο τους όνομα: The Grateful Dead.

Ήμασταν οι Warlocks, μέχρι που ανακαλύψαμε ότι υπήρχε κι άλλο συγκρότημα με το ίδιο όνομα, και το είχαν πριν από μας, κι έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για νέο όνομα. Πήρα ένα λεξικό, το άνοιξα στην τύχη και, ειλικρινά, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν αυτή η φράση: The Grateful Dead. Ήταν κάπως μακάβριο, αλλά μου άρεσε η αντίθεση στο συνδυασμό των δύο λέξεων. Σε κανέναν από το συγκρότημα δεν άρεσε, ούτε και μένα μου άρεσε, αλλά κάπως κυκλοφόρησε ότι ήταν ένα υποψήφιο όνομα και όλοι λέγανε γουάου, καταπληκτικό, ναι, αυτό. Τελικά αποδείχτηκε πολύ τυχερό όνομα: ήταν αρκετά αποκρουστικό ώστε να κρατάει μακριά τους περίεργους και ακριβώς όσο μυστήριο και εξεζητημένο χρειαζόταν ώστε να μην αρέσει στους γονείς. — Jerry Garcia

Να πώς ακούγονταν οι Warlocks προτού γίνουν Grateful Dead, το 1965:

 

Κι εδώ σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από την «τελετή αποφοίτησης» ενός Acid Test το 1966 (ενώ οι Dead παίζουν, τα «πτυχία» απονέμει ο Neal Cassady — ο Ντιν Μόριαρτι, ήρωας του On the road, του φίλου του jack Kerouac).

Κι εδώ οι Dead σε μια απολύτως Dead εμφάνιση, το 1968 στο Columbia (πιο dead, εχμ, πεθαίνεις):

kowiupsf

* * *

bn-ke678_0907de_g_20150907225521

Photo: Paul Ryan, Getty Images / Michael Ochs Archives

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Grateful Dead, Γιώργος Τσακνιάς, Σίμος Β. Σίμος, Jerry Garcia, Warlocks

from dimart http://ift.tt/2gZeSNl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου