Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

2000 miles

Αυτό δεν είναι τραγούδι #899
Dj της ημέρας, η Ζωή Σκούρα #auto_den_einai_tragoudi

Φταίει αυτός ο στίχος. «It’s colder day by day». Αυτός ο τρομακτικά απλός στίχος, όπως τρομακτικά απλή είναι και η διαπίστωση «He’s gone, 2000 miles, it’s very far». Κρύο, απόσταση, απώλεια: τα απολύτως στοιχειώδη μιας γερής θλίψης. Αυτό το χριστουγεννιάτικο τραγούδι βρίσκεται στα όρια του επαναστατικού.

Ήταν έτσι η χρονιά φέτος. Λεφτά, ζωές, σχέσεις, η απώλεια σαν να έπαψε να είναι περιστατικό μεμονωμένο κι έγινε κατάσταση, μια επιταχυνόμενη διαδικασία φθοράς, μια αποχέτευση ενέργειας στο πουθενά, όπου, κόντρα σε κάθε γνωστό φυσικό νόμο, η ενέργεια δεν μετατρέπεται σε τίποτα. Απλώς χάνεται.

Το 2017, η Γη θα συνεχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, την ηθικά αδιάφορη περιδίνισή της. Ποιος ξέρει, μπορεί κάπου στον δρόμο να βρει κάτι απ’ όσα της έπεσαν, όπως περίπου ξαναπιάνουμε την ίδια διαδρομή μπας και βρούμε πού μας έπεσαν τα κλειδιά μας. Και με την ίδια εξοργιστικά cool διάθεση, να τα μαζέψει και να πάει παρακάτω μαζί με τους έντρομους, παραζαλισμένους επιβάτες της.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Ζωή Σκούρα, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2huqo6O
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου