Πολλοί προτιμούν να τρώνε τα βραστά αυγά τους πριν αυτά στερεοποιηθούν... πλήρως, τα γνωστά σε όλους «μελάτα». Ωστόσο το αυγό περιέχει το βακτήριο σαλμονέλα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό. Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό σε άλλη μορφή πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C. Οι λάτρεις των «μελάτων» αυγών ή γι’ αυτούς που χρειάζονται μερικά ωμά για το φαγητό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα.
Πηγή
Via
Πηγή
Via
from PoNiRidiS http://ift.tt/1XR1yJa
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου