Είναι απλό, γρήγορο και πολύ εύκολο γλυκό για πολλές περιστάσεις. Απλά δοκιμάστε το και ... δεν θα χάσετε! Υλικά 1 κρόκο αυγού 2 ασπράδια αυγού 1 κουταλιά της σούπας υγρό γλυκαντικό 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα 0% 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Κρέμα Mousse 300 γρ. τυρί κρέμα 0% 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε σκόνη 1 φύλλο ζελατίνη 50 ml νερό 1 ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα 1 βανίλια άρωμα 200 γρ. κόκκινα φρούτα(χρησιμοποίησαμε φράουλες) Για το σιρόπι 120 ml ζεστό νερό 90 γρ.ζάχαρη 60 γρ.κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ Εκτέλεση Για την βάση, ανακατεύουμε το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τον κρόκο, το γλυκαντικό, το τυρί και ανακατεύουμε. Κτυπάμε τα 2 ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα ταψί 18 εκ. με αποσπώμενο τοίχωμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Για το σιρόπι, ανακατεύουμε δυνατά όλα τα υλικά να ενωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει. Για την κρέμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γλυκαντικό και το άρωμα βανίλιας. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια την διαλύουμε σε 50 ml ζεστό νερό. Ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού και κτυπάμε καλά. Συναρμολόγηση Σιροπιάζουμε το κρύο πλέον παντεσπάνι μέσα στο ταψί. Στρώνουμε τις φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο. Ρίχνουμε πάνω στις φράουλες το μείγμα του τυριού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή για όλη την νύχτα. Όταν το γλυκό μας έχει πλέον σταθεροποιηθεί, αφαιρούμε το τοίχωμα, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε χωρίς ενοχές!
Via
Via
from PoNiRidiS http://ift.tt/1LrRIM6
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου