Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ζωές

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Το Project Lives είναι ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να μάθουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια πώς είναι οι ζωές  των ανθρώπων που κατοικούν στις δημόσιες πολυκατοικίες της Νέας Υόρκης. Γι’ αυτόν τον σκοπό, δόθηκαν φωτογραφικές μηχανές σε κατοίκους των πολυκατοικιών έτσι ώστε να απαθανατίσουν στον κόσμο τους· το τελικό αποτέλεσμα καταγράφεται σε ένα βιβλίο με δικές τους εικόνες, συνοδευόμενες από αφηγήσεις για τη ζωή τους και από κείμενα σχετικά με την απειλή της παύσης χρηματοδότησης των στεγαστικών προγραμμάτων. Οι φωτογράφοι αρχικά συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που τότε ονομαζόταν «Αναπτύσσοντας Ζωές» και να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι κατάρτισης διάρκειας 12 εβδομάδων που είχε προτείνει στην Υπηρεσία Στέγασης της Νέας Υόρκης Αρχή (New York City Housing Authority — NYCHA) ο Τζορτζ Κάρανο για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείας του «Δες και Μόνος σου» (“Seeing for Ourselves”), η οποία έγινε συνέταιρος της NYCHA.

Ο απώτερος στόχος του βιβλίου είναι πολιτικός. «Αναζητούμε μέλη του Κογκρέσου που υποστηρίζουν την οικονομικά προσιτή στέγαση για να συγκαλέσουν μία ακρόαση στην Ουάσινγκτον, όπου θα ακουστούν μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων για τη ζωή στις δημόσιες πολυκατοικίες και για το πρέπει να γίνει», λέει ο Κάρανο. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ονόματα μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου να ανακοινώσουμε, αλλά σύντομα θα γίνει κι αυτό. Υπολογίζουμε ότι την άνοιξη του 2016 θα είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα που θα πάει στην Ουάσιγκτον θα αποτελείται από φωτογράφους που έχουν συνεισφέρει στο βιβλίο. Οι μαρτυρίες τους θα παρουσιάσουν την άλλη πλευρά, η οποία βρίσκεται εντελώς στον αντίποδα όσων έχουν παρουσιαστεί στα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν και θα ακούσουν από πρώτο χέρι εκείνους που ζουν στις δημόσιες πολυκατοικίες. Ελπίζουμε ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω χρηματοδότηση και υποστήριξη».

«Η Νέα Υόρκη είναι πραγματικά το τελευταίο οχυρό της δημόσιας στέγασης. Είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα να μην αποτύχει στη Νέα Υόρκη. Είναι η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα, και το ότι η στέγαση στη Νέα Υόρκη έχει να επιδείξει αποτελέσματα έχει μεγάλη σημασία», λέει ο Κάρανο. «Η ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να φέρουμε τις πρωτοβουλίες για οικονομικά προσιτή στέγαση στο προσκήνιο, μετατρέποντάς τες σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες για οικονομικά προσιτή στέγαση. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Πηγή: juxtapoz | Μετάφραση για το dim/art: Γιώργος Θεοχάρης

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook




from dimart http://ift.tt/1N5q5aG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου