Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

The Judgement is the Mirror

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1173
DJ της ημέρας, ο Αργύρης Μεθωνίτης

Οι Dalis Car ήταν ένα βραχύβιο σχήμα που κυκλοφόρησε ένα και μοναδικό LP, με τίτλο The Waking Hour (1984), από το οποίο προέκυψε ένα και μοναδικό single, το «The Judgement is the Mirror» (1984).

Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Peter Murphy (φωνή), ο Mick Karn (μπάσο, πλήκτρα, κιθάρα, σαξόφωνο) και ο Paul Vincent Lawford (κρουστά). Ο Murphy προερχόταν από τους Bauhaus και ο Karn (ο οποίος ήταν Κύπριος και το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Μιχαηλίδης) από τους Japan. Το εξώφυλλο του LP (βλ. παραπάνω) κοσμεί ο εμβληματικός πίνακας «Daybreak» (1922) του Maxfield Parrish. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το instrumental «Dali’s Car» του Captain Beefheart, που βρίσκεται τελευταίο στη δεύτερη πλευρά του ιστορικού διπλού δίσκου Trout Mask Replica (1969).

Ο Murphy έχει γράψει τους στίχους και ο Karn τη μουσική, αν και οι δυο τους πέρασαν ελάχιστο χρόνο μαζί στο στούντιο γιατί προτιμούσαν να δουλεύουν μόνοι τους και να ανταλλάσσουν κασέτες.

Ακούμε το «The Judgement is the Mirror», ένα κλασικό post punk τραγούδι (όπου δεσπόζει το μπάσο), το οποίο στην εποχή του είχε μια σχετική επιτυχία στη Βρετανία (#66 στα charts) και στην Ελλάδα αγαπήθηκε πολύ (πράγμα που αμφιβάλλω αν αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις).

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Captain Beefheart, Dalis Car, Αργύρης Μεθωνίτης, μουσική

from dimart http://ift.tt/2zpanH5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου