Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Bury me deep in love VS I should be so lucky

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1178
DJ της ημέρας, ο Σπύρος «Aussie» Αναγνώστου

Το «Bury me deep in love» (1987) είναι ένα τραγούδι των Triffids, ενός συγκροτήματος από την Αυστραλία που ήταν ενεργό μεταξύ 1978-1989. Μεγάλη επιτυχία για το χαμηλών τόνων συγκρότημα και μια ωραία ανάμνηση για τους λιγοστούς φίλους τους ανά τον κόσμο.

Ωραίο τραγούδι! Όμως για κάποιους άλλους (για δύο άτομα, συγκεκριμένα) αυτό δεν είναι τραγούδι, αλλά αιτία διαζυγίου. Τον Απρίλιο του 1989, η Έμμα Κίγκαν παντρεύτηκε τον Τιμ ΜακΝτούγκαλ σε αγγλικανική εκκλησία της Μελβούρνης. Στη δεξίωση που ακολούθησε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης, οι καλεσμένοι βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Μόλις το ζευγάρι μπήκε στον χώρο της δεξίωσης, από τα ηχεία άρχισε να παίζει το «Bury me deep in love». Η νύφη πάγωσε! Άσπρισε σαν το νυφικό της, ασορτί. Τα χαμόγελα κόπηκαν μαχαίρι καθώς οι νεόνυμφοι ξεκίνησαν χοντρό καυγά μπροστά στα αμήχανα βλέμματα των καλεσμένων. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Η νύφη άλλαξε όλα τα χρώματα του φάσματος από το άσπρο μέχρι το βαθύ κόκκινο. Αφού πρώτα έβρισε τον γαμπρό με όλα τα γνωστά (και με μερικά άγνωστα) παράγωγα της λέξης με τα 4 γράμματα (όχι της «love», της άλλης), όρμησε έξω από την αίθουσα και εξαφανίστηκε. Φυσικά η δεξίωση τελείωσε πριν καν αρχίσει.

Την άλλη μέρα, η Έμμα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Ο λόγος: «αθέτηση υπόσχεσης». Ο Τιμ της είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έπαιζε το «Bury me deep in love» (όπως ήθελε ο ίδιος) όταν θα έμπαιναν στην αίθουσα της δεξίωσης, αλλά το «I should be so lucky» (1987) με την Kylie Minogue (που ήταν η δική της επιλογή). Ο Τιμ φάνηκε να υποχωρεί (απρόθυμα) όταν σχεδίαζαν την τελετή, αλλά στην πραγματικότητα τα είχε κανονίσει δολίως με τον DJ έτσι ώστε να παιχτεί το δικό του τραγούδι. Η Έμμα τα είδε όλα (κόκκινα), τσακώθηκε με τον Τιμ μπροστά σε όλο τον κόσμο και o γάμος σχόλασε.

Ο δικαστής αρνήθηκε να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος του Τιμ, όπως είχε ζητήσει η Έμμα. Μάλλον δεν θα κατάλαβε τι σημαίνει «καλλιτεχνική ασυμφωνία χαρακτήρων». Πάντως, ο Τιμ μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε αμετανόητος για την επιλογή του. He was buried deep in love, τελικά. (Ή he was sooo lucky – αναλόγως την οπτική γωνία.)

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης: Το 2001, η Kylie Minogue διασκεύασε το επίμαχο τραγούδι (ντουέτο με τον Jimmy Little).

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πώς αντέδρασαν τότε, το 2001 (αν βέβαια το πήραν χαμπάρι), οι πρόωρα διαζευγμένοι Έμμα και Τιμ, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στον τύπο της εποχής. («Investigative journalism», σου λέει ο άλλος. Τρίχες. Απορώ πώς ζούσαμε προ Fb!) Αν η διασκευή είχε γίνει 12 χρόνια νωρίτερα, ίσως να είχε σωθεί ένας γάμος. Αν και έχω την εντύπωση ότι ο Τιμ (που θα κοντεύει πια τα 60, αν ζει) πάλι θα είχε αντιδράσει, πάλι τα ίδια θα γίνονταν. Και ίσως, με λίγη τύχη, να είχε βρεθεί και δικαστής που θα τον δικαίωνε.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Σπύρος "Aussie" Αναγνώστου, μουσική, Kylie Minogue, The Triffids

from dimart http://ift.tt/2ADHghh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου