Τρίτη 25 Απριλίου 2017

New Mexico, Deconstructed

—της Elizabeth Sulis Gear | Απόδοση για το dim/art: Γιώργος Τσακνιάς—

Η Natalie Christensen είναι ψυχοθεραπεύτρια και φωτογράφος. Και στις δύο αυτές ιδιότητες χρησιμοποιεί παρόμοια μέθοδο, όπως λέει η ίδια: «Εστιάζοντας στα μη ορατά στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου μου και υπογραμμίζοντάς τα, κάνω περίπου ό,τι κάνω και στην ψυχοθεραπεία: βοηθάω να αποκαλυφθούν άγνωστες έως τώρα πτυχές. Η διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη, ενδέχεται όμως να οδηγήσει σε κάτι πολύ ωραίο: στη βαθύτερη γνώση του εαυτού».

Στις χαρακτηριστικές αφαιρετικές φωτογραφίες της σειράς New Mexico, Deconstructed, η Natalie αποφεύγει τις εξωραϊστικές εικόνες της Σάντα Φε, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τους μπλε ουρανούς, και στρέφεται σε σημεία του αστικού τοπίου που θεωρούνται άσχημα. Βρίσκει την ομορφιά σε πολυκαταστήματα και συγκροτήματα κατοικιών και σκάβει αργά και μεθοδικά στην επιφάνεια του μπανάλ για να βρει και να αποκαλύψει το αόρατο Νέο Μεξικό.

Το ενδιαφέρον της Natalie για τη φωτογραφία είναι πρόσφατο (από το 2015) και η ίδια λέει ότι το οφείλει στο Instagram, από το οποίο δηλώνει πως έχει επηρεαστεί αισθητικά, και στην κοινότητα των χρηστών του.

 

Φωτογραφίες: © Natalie Christensen

Πηγή: feature shoot

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Εικαστικά Tagged: Elizabeth Sulis Gear, Γιώργος Τσακνιάς, Νέο Μεξικό, Φωτογραφία, εικαστικά, Natalie Christensen, New Mexico

from dimart http://ift.tt/2oHP3EE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου