Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα σου τις οποίες ίσως και να μην γνωρίζεις. Δες 5 από αυτές οι οποίες πραγματικά θα σου λύσουν τα χέρια...
Καθάρισε τα βραστά αυγά πιο εύκολα Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας από τους λόγους
που έχουν να κάνουν με το ότι δεν ξεφλουδίζουν εύκολα τα βραστά αυγά έχει να κάνει με τα επίπεδα του pH τους. Τα ασπράδια των αυγών έχουν από φυσικού τους χαμηλό pH, τα οποία τα κάνουν να κολλάνε περισσότερο στο κέλυφός τους. Βάζοντάς, όμως, λίγη μαγειρική σόδα στο νερό αυξάνεται το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του. Καθάρισε το γκριλ σου Τα γκριλ μας δούλεψαν αρκετά το καλοκαίρι και τώρα που αυτό τελείωσε χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα. Η μαγειρική σόδα βοηθάει να καθαριστεί καλά το γκριλ σου.. πολύ καλύτερα από το σαπούνι μόνο του. Φτιάξε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψε με αυτήν και μία βούρτσα το γκριλ σου. Ξέπλυνε στο τέλος και θα εκπλαγείς από το πόσο θα έχει γυαλίσει το γκριλ σου. Φτιάξε cookies με υφή κέικ Οι ειδικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φουσκώσουν τα cookies τους. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις και εσύ. Βάζοντας λίγη μαγειρική σόδα στα υλικά σου θα έχει ως αποτέλεσμα αφράτα cookies. Αν τα θέλεις έτσι ακριβώς.. αφράτα και σαν κέικ, πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα στη συνταγή σου. Διώξε τις μυρωδιές Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι από τις τροφές που νοστιμεύουν κάθε φαγητό. Η μυρωδιά που αφήνουν, όμως, στα χέρια σου δεν είναι ότι καλύτερο. Για να τη διώξεις τρίψε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στα χέρια σου και ξέπλυνε. Η σόδα λειτουργεί σαν αποσμητικό ουδετερώνοντας και τα βασικά και τα όξινα συστατικά που έχεις στα χέρια σου. Καραμέλωσε τα κρεμμύδια Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορεί να έχουν υπέροχη γεύση αλλά καθυστερούν πολύ να ετοιμαστούν. Για να κάνεις πιο γρήγορη τη διαδικασία πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε μισό κιλό κρεμμυδιών. Η σόδα είναι αλκοολούχα με αποτέλεσμα να αυξάνει το pH των κρεμμυδιών και να κάνει πιο γρήγορο το καραμέλωμα.
Via
Καθάρισε τα βραστά αυγά πιο εύκολα Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας από τους λόγους
που έχουν να κάνουν με το ότι δεν ξεφλουδίζουν εύκολα τα βραστά αυγά έχει να κάνει με τα επίπεδα του pH τους. Τα ασπράδια των αυγών έχουν από φυσικού τους χαμηλό pH, τα οποία τα κάνουν να κολλάνε περισσότερο στο κέλυφός τους. Βάζοντάς, όμως, λίγη μαγειρική σόδα στο νερό αυξάνεται το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του. Καθάρισε το γκριλ σου Τα γκριλ μας δούλεψαν αρκετά το καλοκαίρι και τώρα που αυτό τελείωσε χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα. Η μαγειρική σόδα βοηθάει να καθαριστεί καλά το γκριλ σου.. πολύ καλύτερα από το σαπούνι μόνο του. Φτιάξε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψε με αυτήν και μία βούρτσα το γκριλ σου. Ξέπλυνε στο τέλος και θα εκπλαγείς από το πόσο θα έχει γυαλίσει το γκριλ σου. Φτιάξε cookies με υφή κέικ Οι ειδικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φουσκώσουν τα cookies τους. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις και εσύ. Βάζοντας λίγη μαγειρική σόδα στα υλικά σου θα έχει ως αποτέλεσμα αφράτα cookies. Αν τα θέλεις έτσι ακριβώς.. αφράτα και σαν κέικ, πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα στη συνταγή σου. Διώξε τις μυρωδιές Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι από τις τροφές που νοστιμεύουν κάθε φαγητό. Η μυρωδιά που αφήνουν, όμως, στα χέρια σου δεν είναι ότι καλύτερο. Για να τη διώξεις τρίψε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στα χέρια σου και ξέπλυνε. Η σόδα λειτουργεί σαν αποσμητικό ουδετερώνοντας και τα βασικά και τα όξινα συστατικά που έχεις στα χέρια σου. Καραμέλωσε τα κρεμμύδια Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορεί να έχουν υπέροχη γεύση αλλά καθυστερούν πολύ να ετοιμαστούν. Για να κάνεις πιο γρήγορη τη διαδικασία πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε μισό κιλό κρεμμυδιών. Η σόδα είναι αλκοολούχα με αποτέλεσμα να αυξάνει το pH των κρεμμυδιών και να κάνει πιο γρήγορο το καραμέλωμα.
Via
from PoNiRidiS http://ift.tt/1LQLXqJ
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου