Τρίτη 24 Απριλίου 2018

You are my destiny

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1335
DJ της ημέρας, η Χαρούλα Ζάρα

Αυτό το τραγούδι είναι συνδεμένο στη μνήμη μου δια βίου με το… καθαριστήριο! Στη δεκαετία του ’60, στα χωριά δεν υπήρχαν καθαριστήρια. Έτσι, κάθε Παρασκευή ερχόταν το φορτηγάκι ενός καθαριστηρίου από μια κοντινή πόλη κι έπαιρνε κι έφερνε τα ρούχα. Είχε κι ένα μεγάφωνο και μάλλον ένα κασετόφωνο, μαγνητόφωνο — ποτέ δεν έμαθα. Ήταν των αδελφών… Μιληκιάτο! Ποτέ δεν κατάλαβα ποιο ήταν πραγματικά το όνομά τους, γιατί από το μεγάφωνο ακούγονταν όλα μαζί χωρίς ενδιάμεση παύση και τονισμό: «Καθαριστήριο αδελφών Μιληκιάτο! Παραλαβή και παράδοσις κατ’ οίκον» (κατοίκων άκουγα εγώ). «Ωωωωω, Κάρολ!!!» Ή «Γιου αρ μα ντέέέστινννιιι!» Και βγαίναν οι μανάδες μας έξω να δώσουν τα κουστούμια και τα ταγέρ.

Η δικιά μου έδινε συχνά κι ένα μαντώ. Έτσι όπως ήταν στρουμπουλή, μια μοδίστρα της είχε πει πως διέθετε… ιδανικό σώμα για μαντώ! Κι από τότε την Άνοιξη φορούσε σταθερά μαντώ! Θυμάμαι ένα γκριζοπράσινο, με κάτι τεράστια κουμπιά. Το μαντώ πάντα κατέληγε στους αδελφούς Μιληκιάτους! Το «Γιου αρ μα ντέέέστινννιιι» μου άρεσε πολύ, γιατί φχαριστιόμουνα να προφέρω το νννιιι, που το λέμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο στα μέρη μου (όπως και το λιιιι, εξ άλλου). Πολλές φορές, μετά την Παρασκευή, μου κόλλαγε στο μυαλό και το ‘λεγα όλη μέρα από μέσα μου! Αργότερα, με τα Αγγλικά του Στρατηγάκη, κατάλαβα και τι έλεγα! Η Κάρολ, δυστυχώς, δεν είχε καμία τύχη μαζί μου…

Στα μισά της Χούντας περίπου, άνοιξε καθαριστήριο στο χωριό. Πάνε κι οι αδελφοί Μιληκιάτοι, πάει και το ντέέέστινννιιι μου!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2HqSXPH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου