Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Μέλισσες

 

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Η Μικρή Σελήνη είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος που κατάφερε να μας κερδίσει με τα πρώτα βιβλία τα οποία κυκλοφόρησε, τα οποία αμέσως κατατάχθηκαν στα αγαπημένα μας. Με τις Μέλισσες έρχεται να μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο, καθώς πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο γνώσεων που έχουμε διαβάσει. Και αυτή η διαπίστωση δεν εκφράζει μόνο τον μικρό αναγνώστη της οικογένειας αλλά και εμάς τους γονείς του, που επίσης ξετρελαθήκαμε με το συγκεκριμένο βιβλίο.

Ένα βιβλίο που μας καλεί να εξερευνήσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών, ξεκινώντας με την ιστορία των μελισσών, που ζουν στον πλανήτη μας για πάνω από 100 εκατομμύρια χρόνια και που πετούσαν ήδη στη Γη όταν εμφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Στην συνέχεια μαθαίνουμε για την ανατομία τους, για το πώς είναι φτιαγμένο το σπίτι τους και για τις συνήθειες τους. Διαβάζουμε για τα διαφορετικά είδη μελισσών, τους φίλους και τους εχθρούς τους αλλά και για την σχέση τους με τον άνθρωπο και τους διάφορους πολιτισμούς. Στην συνέχεια ανακαλύπτουμε πώς παράγεται το μέλι, ποια είναι τα είδη μελιού αλλά και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι μέλισσες κινδυνεύουν και γιατί ανάγκη την προστασία μας.

ΜΕΛΙΣΣΕΣ1

Ένα βιβλίο πραγματικός θησαυρός, προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια. Κάθε σαλόνι απαντά σε ένα ερώτημα και τα κείμενα του Wojciech Grajkowsk μας δίνουν λεπτομέρειες επιστημονικά τεκμηριωμένες και ταυτόχρονα γραμμένες έτσι ώστε να είναι κατανοητές από τους μικρούς αναγνώστες. Ο Piotr Socha εικονογράφησε το βιβλίο με έναν τρόπο εκπληκτικό, εστιάζοντας στην λεπτομέρεια και μεταφέροντας στον αναγνώστη τα αρώματα των λουλουδιών και τις γεύσεις του μελιού.

Στην αρχή πίστεψα ότι ο Πέτρος δεν θα ενδιαφερθεί και τόσο για αυτό το βιβλίο, αλλά εκείνος με διέψευσε. Την πρώτη μέρα ασχολήθηκε πάνω από μια ώρα, διαβάζοντας τους τίτλους στο κάθε σαλόνι και παρατηρώντας την εικονογράφηση. Ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο μίλησε στον μπαμπά του όταν εκείνος γύρισε από τη δουλειά. Και μαζί το ξεφύλλισαν ξανά και δεν ήξερα ποιος είχε ενθουσιαστεί πιο πολύ. Επιστρέφουμε συχνά στις Μέλισσες, διαβάζοντας και ανακαλύπτοντας σιγά σιγά όλο και περισσότερα πράγματα για αυτό το πραγματικά θαυμαστό έντομο.

Ένα βιβλίο γνώσεων, που δεν μοιάζει σε τίποτα με ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στο εξωτερικό κι έχει μεταφραστεί ήδη σε 24 γλώσσες. Η ελληνική έκδοση είναι πραγματικά πολύ υψηλής αισθητικής και προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ένα βιβλίο γνώσεων και ταυτόχρονα ένα από τα πιο όμορφα picture books που έχετε δει ποτέ. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

ΜΕΛΙΣΣΕΣ

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2qLSLjA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου