Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Four Play

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1334
DJ της ημέρας, ο Γιώργος Θεοχάρης

Ο Fred Wesley είναι από εκείνους τους μουσικούς που, ενώ σίγουρα τον έχεις ακούσει να παίζει, δεν ξέρεις το όνομά του. Όχι πως είναι άγνωστος: θεωρείται μορφή στο τρομπόνι (hall of famer κ.λπ.) και η δουλειά του χαίρει εκτίμησης στους χώρους της jazz και του funk. Γεννημένος το 1943, έχει παίξει επί 5 δεκαετίες σε όλες τις σκηνές του κόσμου και σε πάμπολλους δίσκους. Έχει συνδέσει το όνομά του κυρίως με τον James Brown.

Στο β΄ μισό της δεκαετίας του ’70 έπαιζε στους Parliament-Funkadelic του George Clinton. Την ίδια εποχή ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το συγκρότημα Horny Horns, όπου συμμετείχαν και άλλοι μουσικοί που έπαιζαν πνευστά στους P-Funk, όπως οι Maceo Parker (σαξόφωνο) και Rick Gardner & Richard “Kush” Griffith (τρομπέτες). Αυτή η παρέα ηχογράφησε μόλις δύο δίσκους μεταξύ 1977-1979, στα διαλείμματα των περιοδειών των P-Funk, υποθέτω.

Ο πρώτος δίσκος των Horny Horns, το A blow for me, a toot for you (1977), δεν παίχτηκε πολύ στο ραδιόφωνο εξαιτίας και του τίτλου του και του ονόματος του συγκροτήματος. (Δεν μεταφράζω τίποτα γιατί, ως γνωστόν, είμαι κόρη ναυάρχου.) Ακόμα λιγότερο παίχτηκε το δεύτερο 45άρι του συγκροτήματος από τον ίδιο δίσκο, με τίτλο «Four Play» (σύνθεση των George Clinton, Bootsy Collins και Glenn Goins). Όταν τον βλέπεις γραμμένο τον τίτλο, εντάξει, δεν πάει (αμέσως) ο νους σου στο «κακό», αλλά το ραδιόφωνο δεν διαβάζεται, οπότε ακουγόταν ως «Foreplay». Και στο καπάκι: «by the Horny Horns». (Είχαν την πλάκα τους οι τύποι!) Πάει τώρα να ακούγονται τέτοια πράματα από σοβαρό σταθμό; «Μας ακούνε και οικογένειες!» θα σου πει ο άλλος. Χώρια που η μουσική των Horny Horns είναι από μόνη της σεξουλιάρικη!

Ακούγοντας το «Four Play», έχεις την αίσθηση ότι το ξέρεις, χωρίς να το έχεις ξανακούσει. Μην αρχίσετε αμέσως τις γονυκλισίες, δεν πρόκειται για θαύμα: είναι που το έχουν σαμπλάρει αμέτρητες φορές.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2K6UQyq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου