Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τα έρμα τα Κάρμινα

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1321
Dj της ημέρας, η Χριστίνα Παπαβασιλείου

Δεν θα προσδιορίσω ποια κάρμινα και ποιανού, τα γνωστά, τα καλά, που έχουν κάνει θραύση. Από το Τρίτο Ράιχ μέχρι το Εξκάλιμπερ και το Πασόκ. Με λίγα λόγια όπως λένε και οι ίδιοι οι στίχοι του, ω τύχη σαν το φεγγάρι άστατη. Ή ω την τύχη μου τι μου έλαχε. Ή για να μην το παιδεύουμε, το O fortuna, είναι η αντίστοιχη τσούλα των τραγουδιών. Την περάσαν όλοι. Όλοι όμως λέμε. Μέχρι και το ροκ συγκρότημα Ragnarök, προφανώς από την Σουηδία, που του δίνει και μια γεύση από το όνομα του, δηλαδή την τελευταία μάχη των θεών κατά την σκανδιναβική μυθολογία όπου δεν θα μείνει ρουθούνι. Ήταν κι από του φυσικού του το κομμάτι ηρωικό, εδώ απογειώνεται. Αλλά. Όπως θα το ακούτε, εκεί που οι ροκάδες δίνουν πόνο, πέστε μου, δεν ακούτε τον Ντόναλντ; Όχι τον Τραμπ, τον άλλον, τον με την φωνή που ακόμα κι αν είσαι έτοιμος να πέσεις από τα μπαλκόνια, σε πιάνει ακατάσχετο γέλιο. Ε ναι λοιπόν, μέχρι και αυτός τα πέρασε τα κάρμινα!

Δική μου προσωπική απορία. Στα σχόλια κάτω από το κομμάτι, όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την εκτέλεση. Κανείς δεν ακούει τον Ντόναλντ;

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2IuAvSj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου