Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Mambo No. 5

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1103
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Η έννοια «καλοκαιρινό τραγούδι» είναι κάτι ανάλογο της έννοιας «βιβλίο παραλίας». Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι, πώς και κυρίως γιατί. Μάλλον ο βασικός λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι (ή το τάδε βιβλίο) βγήκε καλοκαίρι και άρα τότε «πρέπει» να καταναλώνεται. Σαν τα βλήτα κάπως.

Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο «καλοκαιρινό τραγούδι» τυγχάνει εξαιρετικά χαρούμενο και χορευταράδικο, με ωραίο tribute στα roaring 20s. Ο Lou Bega και τα κορίτσια του. Κάτι σαν αναδρομή και ταυτόχρονα μια περίεργη διαδικασία τύπου Φρανκενστάιν, όπου ο Lou φτιάχνει την ιδανική γυναίκα με λίγο από κάθε παλιά του κοπέλα: την Τζέσικα, την Έρικα, τη Σάντρα, τη Ρίτα κλπ.

Βέβαια, δεν είναι ποτέ ασφαλές να λέει κανείς ονόματα. Μπορείς να μπλέξεις άσχημα. Όπως οι Δημοκρατικοί στην Αμερική,  το 2000, επί (Μπιλ) Κλίντον: ωραία και αθώα επέλεξαν το συγκεκριμένο feel good τραγούδι για το συνέδριό τους, μέχρι που κάποιος συνειδητοποίησε έντρομος ότι μεταξύ των ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και η Μόνικα…

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μπιλ Κλίντον, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική, Lou Bega

from dimart http://ift.tt/2w7HahJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου