Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Keep a little soul

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1414
DJ της ημέρας, ο Αργύρης-Nicolas Van Brussel

Το συγκεκριμένο δεν ήταν ποτέ τραγούδι, τουλάχιστον με την επίσημη έννοια. Ηχογραφήθηκε το 1982 κατά την περίοδο των ηχογραφήσεων του δίσκου Long After Dark, αλλά τελικά δε συμπεριλήφθηκε και παρέμεινε ακυκλοφόρητο.

Το Keep a little soul κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 2018 και είναι το πρώτο single του επερχόμενου box set του Tom Petty και των Heartbreakers, με τίτλο An American Treasure. Περιέχει 60 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, με τραγούδια που δεν μπήκαν σε δίσκο, demo, εναλλακτικές εκδοχές και ζωντανές ηχογραφήσεις. Θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 σε επιμέλεια της κόρης του Adria (η οποία η οποία βοήθησε και στο βίντεο του τραγουδιού), της γυναίκας του Dana, των Mike Campbell και Bentmont Tech, κιθαρίστα και πληκτρά αντίστοιχα του συγκροτήματος και του για χρόνια συνεργάτη στο στούντιο Ryan Ulyate.

O Tom Petty μας άφησε τον περασμένο Οκτώβρη, δεκαοχτώ μέρες πριν κλείσει τα 67 του χρόνια στις 20 του μήνα. Τον αποκαλούσαν ο rock star των rock stars. Πολύ σημαντικός στιχουργός, «παιδί» του Dylan άλλωστε. Μια επιτυχημένη καριέρα με τους Heartbreakers, και πάρα πολλές αξιοπρόσεκτες συνεργασίες. Από την σταθερά ανοδική πορεία του, είναι βέβαιο πως είχε πολλά να δώσει ακόμη. Έφυγε νωρίς, η νέα κυκλοφορία μπορούσε να περιμένει κάποιες δεκαετίες ακόμα. Από τη στιγμή που αυτό δυστυχώς δε γίνεται, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε λεπτό.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2NbJ5aK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου