Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

John Coltrane — the lost album

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1404
DJ της ημέρας, ο Τάκης Φωτιάδης

Στις 6 Μαρτίου 1963, ο John Coltrane και το κουαρτέτο του (ο Jimmy Garrison στο κοντραμπάσο, ο Elvin Jones στα ντραμς και ο McCoy Tyner στο πιάνο) ηχογράφησαν στο Van Gelder Studio υλικό για ένα άλμπουμ. Έλα όμως που η Impulse Records είχε πρόβλημα χώρου, λέει, και κατέστρεψε τη μπομπίνα!

Ναι, αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Και ο Trane ήταν μια χαρά νοικοκύρης, αφού του είχε κόψει να πάρει μια κόπια και να τη δώσει στη γυναίκα του, τη Juanita Naima που αποδείχτηκε επίσης νοικοκυρά, μιας και τη φύλαξε.

Να μην τα πολυλογούμε: ένα ολόκληρο άλμπουμ του John Coltrane, χαμένο επί 55 χρόνια, ένας ανεκτίμητος θησαυρός για τους λάτρεις της jazz, κυκλοφόρησε από τη Verve Records παραπροχθές, στις 29 Ιουνίου 2018. Ιδού ένα δείγμα: Nature Boy, ζεστό και ολόφρεσκο, παρά τον μισό αιώνα από την ηχογράφηση!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2z3vz6K
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου