Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μικρόφωνο στα Γήπεδα

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1138
DJ της ημέρας, ο Δημήτρης Κοργιαλάς

Στη δεκαετία του ’80, τότε που δεν είχαμε ούτε Nova ούτε Supersport κ.λπ., ακούγαμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες την Κυριακή μόνο από το ραδιόφωνο, από την EΡΑ Σπορ. Η εκπομπή λεγόταν «Μικρόφωνο στα Γήπεδα» και εμείς λέγαμε απλώς: «Σήμερα είναι Κυριακή και έχει αναμετάδοση».

Το κομμάτι που είχε για σήμα η εκπομπή μού είχε μείνει χαραγμένο για δεκαετίες. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να το βρω – ή, τουλάχιστον, δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι θα το έβρισκα. Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψουμε την τεχνολογία, το internet κ.λπ. Δεν ήξερα καν πού να ψάξω.

Στις αρχές του ’90 έκανε πολλή εντύπωση η μουσική των Enigma. Εκείνο το «Sadeness» έσπαγε ταμεία, αλλά κανείς μας δεν καθόταν να δει τι project ήταν αυτό, ποιος ήταν από πίσω. Μόνο όταν πέρασαν τα χρόνια –και πριν καμιά δεκαετία περίπου– έψαξα ξανά τους Enigma από περιέργεια και βρήκα ότι το project αυτό ήταν ενός Ρουμανο-Γερμανού, του Michael Cretu.

Τον Cretu δεν τον είχα ξανακούσει, αλλά τώρα με το internet είδα ότι είχε συνεργασία με ένα σωρό καλλιτέχνες –και γνωστούς– και πριν τους Enigma. Ώστε αυτός είχε γράψει την τεράστια επιτυχία του ’85 για τη Sandra, το «Maria Magdalena»!

Μπήκα να κατεβάσω κομμάτια του Cretu, απλά από περιέργεια, και πέφτω πάνω σε ένα με τίτλο «Goldene Jahre». Ήταν το σήμα από την εκπομπή «Μικρόφωνο στα Γήπεδα»! Το «Goldene Jahre» κυκλοφόρησε το 1983 και στα αγγλικά έχει τίτλο «The Time οf Our Lives». Το αφήνω εδώ να υπάρχει – έτσι, για το γαμώτο μιας εποχής που πέρασε…

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Δημήτρης Κοργιαλάς, Μουσική, Michael Cretu

from dimart http://ift.tt/2ExUCNc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου