Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Οι εκδόσεις Μάρτης μάς έχουν συνηθίσει σε εξαιρετικές επιλογές και τον κανόνα έρχεται να επιβεβαιώσει το πρώτο βιβλίο της νέας τους σειράς «Αρχαία Αιγυπτιακά Παραμύθια» με τίτλο Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα. Το παραμύθι αυτό που χρονολογείται στον 13ο αιώνα, κατά τις αρχές τις 19ης Φαραωνικής Δυναστείας, και σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο πρίγκιπας γεννήθηκε μετά από πολλές προσευχές του Φαραώ προς του θεούς να του χαρίσουν ένα γιο. Μετά τις χαρές και τα τραγούδια που ακολούθησαν την γέννηση του παιδιού, ήρθαν να το επισκεφτούν οι Επτά Αθώρ, οι σεβάσμιες και τρομερές θεές που θα όριζαν τη μοίρα του. «Ο θάνατός του θα έρθει από κροκόδειλο, φίδι ή σκύλο. Να φυλαχτεί και από τα τρία ζώα!», είπαν. Ο Φαραώ, προκειμένου να προστατέψει τον γιο του, έδωσε εντολή να χτίσουν ένα σπίτι στην έρημο με όλες τις ανέσεις και να μην επιτραπεί στον πρίγκιπα να βγει από εκεί. Ο πρίγκιπας μεγάλωσε και επιθυμούσε να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο. Μετά από προσπάθειες πείθει τον πατέρα του και ξεκινάει για να γνωρίσει τη ζωή στις χώρες γύρω από τον Ευφράτη ποταμό. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα τρία πεπρωμένα του και θα θελήσει να ορίσει ο ίδιος την πορεία της ζωής του.

book cover

Μια ιστορία που συγκινεί και παραμένει διαχρονική και επίκαιρη μέσα στον χρόνο. Η θέληση του ανθρώπου να ορίσει τη μοίρα του, να ξεπεράσει τους φόβους του και δοκιμάσει τα όρια του. Και η δύναμη της αγάπης που βοηθάει τον ήρωα του παραμυθιού να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του. Το κείμενο ρέει και είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες. Η εικονογράφηση μας μεταφέρει στην Αρχαία Αίγυπτο καθώς είναι εμπνευσμένη από την αιγυπτιακή τέχνη της εποχής. Εξαιρετική δουλειά στο σύνολο της από όλους τους συντελεστές. Η αρχαιολόγος Δρ. Εύη Παπαδοπούλου και ο Δρ. Βασίλης Χρυσικόπουλος είναι υπεύθυνοι για το κείμενο και η Ελληνοαιγύπτια Φαρίντα Ελ Γκαζάρ για την ατμοσφαιρική εικονογράφηση.

Το βιβλίο αυτό, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για τον Αιγυπτιακό πολιτισμό και την ιστορία της Αιγύπτου  και να ταξιδέψουμε νοητά σε αυτή την υπέροχη χώρα. Μια εξαιρετική και καλαίσθητη έκδοση που αξίζει να βρεθεί στα ράφια κάθε παιδικής βιβλιοθήκης. Απευθύνεται σε παιδιά από πέντε ετών.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αίγυπτος, Αγγελική Μποζίκη, Βασίλης Χρυσικόπουλος, Εύη Παπαδοπούλου, Φαρίντα Ελ Γκαζάρ, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά

from dimart http://ift.tt/2xCfAvf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου