Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Έρχεσαι και φεύγεις

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1159
Dj της ημέρας, η Ελένη Κοσμά

Μετά από μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και έπειτα από έναν άτυχο έρωτα, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μάριον Σίβα, κατά κόσμον Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα, έφυγε στην Αμερική, παντρεύτηκε, χώρισε, επέστρεψε — και αυτοκτόνησε στις 15 Αυγούστου του 1981, σε ηλικία σαράντα δύο ετών, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Η αυτοκτονία της συνδέθηκε με την ερωτική απογοήτευση, εξαιτίας της οποίας είχε μετακομίσει στην Αμερική. Το αποψινό τραγούδι, από την ταινία Έξω φτώχια και καλή καρδιά (1960), με πρωταγωνίστρια την ίδια τη Μάριον Σίβα, μιλάει ακριβώς για έναν τέτοιο έρωτα, μάταιο και ματαιωμένο.

Τη Μάριον Σίβα ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Οικονομίδης, της «Μάντρας» του Αττίκ και των «Νέων Ταλέντων», κραταιός τότε παρουσιαστής και στιχουργός, με τον οποίο η Σίβα συνέδεσε το όνομα και την καριέρα της. Ο Οικονομίδης κατηγορήθηκε ότι συνδεόταν με τους Συνταγματάρχες· οι στίχοι του ύμνου της 21ης Απριλίου είναι, άλλωστε, δικοί του.

Τη σημερινή ιστορία πίσω από το τραγούδι-που-δεν-είναι-τραγούδι τη χρωστώ στον ληξίαρχο του ελληνικού τραγουδιού, τον αγαπημένο φίλο Στάθη Παχίδη, των Αγάμων Θυτών –και πολλών άλλων.

«Έρχεσαι και φεύγεις»· τραγούδι: Μάριον Σίβα, στίχοι: Γιώργος Οικονομίδης, μουσική: Μίμης Πλέσσας.

 

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Γιώργος Οικονομίδης, Ελένη Κοσμά, Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα, Μάριον Σίβα, Μίμης Πλέσσας, Μουσική, Στάθης Παχίδης

from dimart http://ift.tt/2yHpBX9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου