Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

«Άκου»

Αυτό δεν είναι τραγούδι #974
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Κατά κάποιον τρόπο, αυτό προσπαθούσα να κάνω όλη τη μέρα σήμερα. Ήταν μια μέρα από κείνες που μοιάζει λες και η ζωή σου διεξάγεται ξαφνικά σε άλλη γλώσσα. Σαν να ανακαλύπτεις πως τόσον καιρό υπήρχε ένα διακριτικό, ευσπλαχνικό ντουμπλάρισμα των διαλόγων (εσωτερικών τε και εξωτερικών), που για κάποιο λόγο τώρα εξέλιπε, αφήνοντάς σε στη μέση ενός ωκεανού από δυσνόητους ή και τελείως ακατανόητους ήχους. Όλα είναι όπως πριν. Απλώς τώρα δεν τα καταλαβαίνεις.

«Άκου», μου είπε.

Δεν ανησυχούσα πραγματικά. Συμβαίνουν αυτά, όταν συσσωρεύονται πολλά ερωτήματα σε συνδυασμό με μπόλικο, ανεπεξέργαστο συναισθηματισμό. Αν, μάλιστα, ερωτήματα και συναισθηματισμός προέρχονται από εντελώς διαφορετικά πεδία της ζωής σου, τότε το αντικειμενικό, κυριολεκτικό περιβάλλον γίνεται ένα μέσο μαζικής μεταφορικότητας. Πολύ άβολο.

«Άκου», μου είπε κι έβγαλε τα ακουστικά που φορούσε. Το ζεστό, στρογγυλό και λείο πλαστικό κούρνιασε στα αυτιά μου. Μέσα από το λεπτό σύρμα ήρθε η Νένε Τσέρι με τον Γιουσού Ν’Ντουρ. Αγγλικά (που καταλαβαίνω), και μετά γαλλικά (που καταλαβαίνω ελάχιστα) της Σενεγάλης (εδώ είμαστε!)

Δε βαριέσαι. I’ll be waiting.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική, Neneh Cherry, Youssou N'Dour

from dimart http://ift.tt/2m73lBl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου