Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

One way or another

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1219
DJ της ημέρας, η Φένια Ακτίδη

Το One way or another ήταν το τέταρτο single (Μάρτιος 1978) από το άλμπουμ Parallel lines των Blondie (Σεπτέμβριος 1977). Το κομμάτι τα πήγε αρκετά καλά στα αμερικάνικα και καναδέζικα charts κι έκανε κι ένα σύντομο πέρασμα κι από τις χαμηλές θέσεις των βρετανικών.

Τους στίχους στους Blondie τους έγραφε η Debbie Harry, το δε credit για τη μουσική δινόταν κάθε φορά σε όποιον είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη σύνθεση. Έτσι έγινε και για το συγκεκριμένο κομμάτι: η βασική ιδέα ήρθε στη Debbie στη διάρκεια μιας πρόβας και το κομμάτι το δούλεψε με τον μπασίστα Nigel Harrison.

Ποιον άραγε να είχε τόσο άχτι η Debbie ώστε να τον απειλεί με αυτόν τον σκιαχτικό, ομολογουμένως, τρόπο; Κανέναν. Αντίθετα, έκανε τραγούδι την εμμονή ενός πρώην γκόμενού της — είτε για να ξορκίσει το κακό, βγάζοντας το στρες από μέσα της, είτε για να τον προειδοποιήσει να την αφήσει ήσυχη αλλιώς θα τον κάνει ρόμπα δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τον απόλυτο Ύμνο στον Άγνωστο Stalker.

Υ.Γ. Το video είναι τρομαχτικά έιτιζ, η δε Debbie απίστευτη θεά.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Blondie, Debbie Harry, Μουσική, Φένια Ακτίδη, Nigel Harrison

from dimart http://ift.tt/2zmx2A4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου