Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Feel

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1054
DJ της ημέρας, η Ζωή Σκούρα
Αυτό το τραγούδι με αγχώνει. Όχι το ίδιο το τραγούδι, δηλαδή. Το βίντεο κλιπ. Το τραγούδι είναι υπέροχο – είναι αυτό που θα έφερνα ως επιχείρημα σε όποιον ισχυριζόταν πως η ποπ είναι μόνο σάχλα, φούσκα και νάυλον σεξ (που είναι. Αλλά κάτι τόσο μεγάλο, δεν μπορεί, έστω και βάσει πιθανοτήτων, να είναι μόνο αυτό).
Έλεγα, λοιπόν, πως με αγχώνει το βίντεο κλιπ, η μυθοπλασία του. Με κάνει να αναρωτιέμαι (πιο εμμονικά από το κανονικό), «Και μετά;» Τι γίνεται μετά; Δύο ψαγμένοι τύποι, που συναντιούνται στη μέση του πουθενά, σ’ έναν από εκείνους τους υπέροχους τόπους που συνήθως καταλαμβάνονται από ελάχιστα υπέροχους κατοίκους (γιατί συμβαίνει αυτό; Ξέρει κανείς;) – αυτοί οι δύο, λοιπόν, τα φτιάχνουν. Φυσικά. Εννοείται. Τι γίνεται όμως αν τα χαλάσουν; Πώς πάει αυτό; Πώς είναι το σαβουάρ βιβρ ενός χωρισμού όταν είσαι εγκλωβισμένος σε ένα μέρος απέραντο σε έκταση αλλά κοινωνικά λίγο μεγαλύτερο από κάδο πλυντηρίου;
Θα μου πεις, γιατί να τα χαλάσουν; Έλα ντε. Μάλλον από μεγάλη δόση εντροπίας. Είναι αυτό που λέει ωραία ο Ρόμπι: «Before I go out, I can see myself coming».

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Ζωή Σκούρα, Μουσική, Ρόμπι Γουίλιαμς

from dimart http://ift.tt/2rF7WZo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου