Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Του πλαν μπι ορ νοτ του πλαν μπι;

pipa

Το dim/art και η στήλη Αυτό δεν είναι πίπα διάβασαν με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ σχετικά με το βιβλίο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, όπου αποκαλύπτονται λεπτομέρειες του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, στο μυστικό τιμ του οποίου ανήκε ο γνωστός οικονομολόγος.

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. Σχέδιο Β: ένα άλμα προς το άγνωστο που θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικανικό χάος το καλοκαίρι του 2015 αν κατέρρεαν πλήρως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Αυτά γράφει η αστική φυλλάδα Καθημερινή. Είναι σαφές ότι τα βουτυρόπαιδα του Χάρβαρντ και του Ψυχικού τρέμουν το «λατινοαμερικάνικο χάος», σε αντίθεση με τον Γιάνη, τον Τζέιμς, τον Αλέξη, τον Νίκο, τον Αριστείδη, τη Θεανώ και άλλους λύκους της Γκράβας και της Καισαριανής, που για κάτι τέτοια ζουν, καθώς δεν έχουν να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους.

Καταγγέλλουμε τη δημοσίευση της είδησης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που επελέγη προσεκτικά από ξένα κέντρα προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα του λαού, που είναι η απλή αναλογική.

Συμπάσχουμε και συναισθανόμαστε την πικρία του σ. Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το γεγονός ότι το Plan B του σ. Γιάνη δεν τέθηκε σε εφαρμογή. Κατανοούμε απολύτως τα συναισθήματά του· κι εμείς έτσι είχαμε πικραθεί στη Β΄ Λυκείου, όταν δεν μας έκατσε η Σούλα.

short-life-quote-1

Τέλος, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους —μιας και το αστικό μπλοκ, οι δανειστές και οι φιλελέδες του φου μπου λυσσάνε με την «είδηση», μόνο και μόνο για να πλήξουν την αριστερή μας κυβέρνηση που, τουλάχιστον, αγωνίζεται—, δηλώνουμε ότι φυσικά και χρειάζεται plan B, δεδομένου ότι για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές και δη τόσο σκληρά· και ως εκ τούτου δημοσιεύουμε αποκλειστικά και αδιάψευστα ντοκουμέντα από το πραγματικό plan B, το οποίο οι δανειστές το τρέμουν (μην κοιτάτε τι λένε στα γιούρογκρουπς και, κυρίως, αγνοήστε τι υπογράφει κάθε τόσο η κυβέρνησή μας: αυτά δεν είναι παρά τακτικές αναδιπλώσεις).

Α. Ο επισιτισμός

Με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα ληφθεί κάθε πρόνοια για τον επισιτισμό του λαού, ώστε να μη λείψει κανένα αγαθό, παρά τον ανηλεή πόλεμο της Ε.Ε. και των αγορών:

Β. Η καθοδήγηση του λαού

Η κυβέρνηση προέρχεται από τον λαό και δουλεύει για τον λαό. Θα είναι λοιπόν κοντά στον λαό και θα φροντίζει να τον καθοδηγεί σωστά, στη σύντομη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου:

Γ. Η καθοδήγηση της κυβέρνησης

Υπό την καθοδήγηση ενός ισχυρού και σοφού ηγέτη, όπως είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας, η λαϊκή κυβέρνηση θα δουλεύει ρολόι και θα παράγει έργο προς τη σωστή κατεύθυνση, για το καλό του λαού μας:

* Η ανάρτηση είναι βασισμένη σε μια ιδέα του Διονύση Νοταράκη

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Αυτό δεν είναι πίπα

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Αυτό δεν είναι πίπα Tagged: Γιώργος Τσακνιάς, Γιάνης Βαρουφάκης, Διονύσης Νοταράκης, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Woody Allen

from dimart http://ift.tt/29KwOI0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου