Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ρώσικα παραμύθια από τον χρόνο ανάμεσα

Η σειρά φωτογραφιών του Frank Herfort από τη Ρωσία φέρει τον τίτλο «Ο χρόνος ανάμεσα: το παραμύθι της Ρωσίας». Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, μοιραία αναρωτιέται κανείς: ο χρόνος ανάμεσα σε τι; Ο χρόνος της αναμονής, απαντούν οι φωτογραφίες του Frank, ο χρόνος της υπομονής, ο χρόνος της παύσης, ο χρόνος που ξοδεύεται (ή κερδίζεται). Πιθανόν στην ουσία η απάντηση να είναι: ο χρόνος ανάμεσα σε ένα παρελθόν που έχει φύγει ανεπιστρεπτί και σε ένα μέλλον που δεν λέει ακριβώς να έρθει.

Ας δούμε πώς αντιλαμβάνεται τη Ρωσία ο ίδιος ο φωτογράφος: «Στη Δύση, οι χώροι έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα: μια αίθουσα αναμονής είναι αίθουσα αναμονής, ένα γραφείο είναι γραφείο. Στη Ρωσία, αντιθέτως, οι χώροι και τα δωμάτια είναι ανοιχτά στην ερμηνεία, πολυεπίπεδα και όχι τόσο επιτηδευμένα.  Συνειδητοποίησα επίσης ότι κατά κανόνα βρίσκεις περισσότερους ανθρώπους να κάθονται. Εκ πρώτης όψεως, δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν γιατί βρίσκονται εκεί».

Ο Frank ζητά την άδεια των ανθρώπων να τους φωτογραφίσει και ως ένα βαθμό παρεμβαίνει στο σκηνικό και στην πόζα για να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Πηγή: so bad so good | Για το dim/art: Γιώργος Τσακνιάς

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο




from dimart http://ift.tt/1njy8pY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου