Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Sweet Dreams (Are Made Of This)

Picture 8

Αυτό δεν είναι τραγούδι #777
Dj της ημέρας, η Ελένη Κεχαγιόγλου

Ο εφηβικός μου εαυτός, παραδόξως, με επισκέπτεται λιγότερο συχνά από ό,τι ο πρώτος νεανικός. Τοποθετημένος στο παρελθόν, παρακολουθεί την εξέλιξή του. Τοποθετημένος σε εκείνη την περίοδο όπου ο χρόνος ήταν χωρισμένος στα δύο, στα καλοκαίρια της λουτρόπολης, με τη θάλασσα, τα καφέ, τα σινεμά, το μοτοποδήλατο και τις ντισκοτέκ, και στους χειμώνες της επαρχίας όπου αντί να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, κλεινόταν στο δωμάτιό του και διάβαζε.

Τον θυμάμαι σήμερα τον εφηβικό μου εαυτό να χορεύει σε ένα σχολικό πάρτι, με την κολλητή του φίλη Κατερίνα, το Sweet dreams των Eurythmics. Σε εκείνη την ηλικία όπου η μελαγχολία είναι δεύτερο δέρμα και η ενηλικίωση στόχος ζωής. Ο δε στίχος «Eyrybody is looking for something» από διατύπωση απλώς του αυτονόητου ανάγεται σε απόσταγμα σούπερ φιλοσοφικής σκέψης — ταιριάζει, άλλωστε, στην εφηβεία που θέλει «κάτι», για «κάτι» που ακόμη και όταν δεν είναι σε θέση με ακρίβεια να το προσδιορίσει, μπορεί να κλαίει βράδια ολόκληρα για αυτό.

Τον θυμάμαι σήμερα τον εφηβικό μου εαυτό, ίσως με θυμήθηκε κι αυτός, και μου φαίνεται καλή εξέλιξη, καθώς είναι πολλά τα χρόνια τώρα που έχουμε ζήσει σαν ξένοι μεταξύ μας. Να τον ξαναθυμηθώ, επιθυμώ, να με ξαναθυμηθεί κι εκείνος, μου χρωστά εξάλλου κάποιες εξηγήσεις. Μπορεί να του τις χρωστώ κι εγώ, κι ας μη διαθέτω τη βελούδινη φωνή της Άνι Λένοξ (αν και, κάποτε που θα γίνω πιο τολμηρή, ίσως αποκτήσω τα κοντά κόκκινα μαλλιά της): Hold your head up, keep your head up, movin’ on.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

 


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Eurythmics, Ελένη Κεχαγιόγλου, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2bWynGG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου