–του ειδικού μας αποβλακωμένου στις Πρηξέλλες, Γιώργου Θεοχάρη–
Ουδείς λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες. Κατώτατος αξιωματούχος των Θεσμών (βλ. “Θεσμοφοριάζουσα”), ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την επωνυμία του (και τη θέση του), σχολίασε εμπιστευτικά: «Μια Δευτέρα σαν τις άλλες η σημερινή. Business as usual. Don’t worry, μωρέ!».
Σύμφωνα με άκυρες πληροφορίες, πίσω από τις λέξεις / κρύβεται ο Αλέξης. (Να πέσει το χαλί στο χάλι μας.)
(α) Αν προτείνει συμφωνία που δεχτούν οι εταίροι, θα πέσουν να τον φάνε μέρος των ψηφοφόρων του, μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας και μέρος του κόμματος.
(β) Αν προτείνει συμφωνία που δεν δεχτούν οι εταίροι, θα πέσουν να τον φάνε ένα άλλο μέρος των ψηφοφόρων του, ένα άλλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας και ένα άλλο μέρος του κόμματος.
(γ) Αν δεν προτείνει καν συμφωνία και πάει κατευθείαν σε ρήξη, θα πέσουν να τον φάνε… βλ. (β) – σχεδόν· συν το μεγαλύτερο μέρος των μη ψηφοφόρων του.
(δ) Αν καταφέρει να περάσει αναδιάρθρωση του χρέους, ανώδυνα μέτρα, νέα χρηματοδότηση θα την περάσει ζάχαρη. (Μόνο που αυτό το σενάριο δεν προβλέπεται σε κανένα παράλληλο σύμπαν – κι ας είναι αυτό με το οποίο ουσιαστικά πήρε την εξουσία.)
Μπρος γκρεμός (αξιοπρεπής) και πίσω ρέμα (αξιοπρεπέστερο). Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Εκτός και αν… μεγαλουργήσει ως Έλλην!
Πρόβλεψη: Το σενάριο (α) – με παραλλαγές.
Αιτιολόγηση: Γνωρίζει εξαρχής ότι οι εναλλακτικές είναι δύο: είτε ηρωική έξοδος είτε νέο μνημόνιο. Και στις δύο περιπτώσεις, θα χάσει την εξουσία (στην πρώτη περίπτωση μέσα σε μήνες, στη δεύτερη μέσα σε μέρες) και θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη στο άνθος της ηλικίας του. Οπότε τι θα κάνει; Θα παίξει το γνωστό έργο «στρίβειν διά της συμφωνίας». Καθυστέρηση. Παράταση. Αργός θάνατος. Δηλαδή, θα υπογράψει (σχεδόν) ό,τι του ζητάνε, θα πάρει κάποιες δόσεις για να σπρώξει κάμποσους μήνες και δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που θα δεσμευθεί. Όταν λέμε τίποτα, νόμους (έστω και με το ζόρι) θα περάσει. Αλλά οι νόμοι δεν θα εφαρμοστούν ΠΟΤΕ. Και θα σερνόμαστε για μερικούς ακόμα μήνες, μπορεί και μέχρι του χρόνου. Με δυο λόγια: ούτε έξοδος ούτε ανάπτυξη· ΑΔΡΑΝΕΙΑ – αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε.
Σε κάθε περίπτωση, τον έχουμε πιει άπαντες – βραχυπρόθεσμα, όσοι φυτοζωούμε ήδη εδώ και κάμποσα χρόνια· μακροπρόθεσμα, και οι εννοημένοι της αδράνειας. Άπαντες.
* * *
Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Διάφοροι καημοί
from dimart http://ift.tt/1GisLdL
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου