Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Μεγάλα μικροπράγματα

self

Ο Kevin Van Aelst γεννήθηκε στην Elmira, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ζει και εργάζεται στο New Haven του Connecticut. Διδάσκει φωτογραφία στο Educational Center for the Arts (έχει κατά καιρούς διδάξει στην Καλών Τεχνών του University of Hartford, στο Middlesex Community College και στο Quinnipiac University). Φωτογραφίες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως το Scientific American, το Money, το Wired, το Time, το Atlantic κ.ά. Έχει εκθέσει τα έργα του σε εννέα ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Ο Kevin τραβάει στημένες φωτογραφίες αντικειμένων, παίζοντας πολύ με την ψευδαίσθηση, τις κλίμακες των μεγεθών, τα μοτίβα χρωμάτων και σχημάτων, την υφή των υλικών. Κάθε τόσο επανέρχεται στις αγαπημένες του φόρμες (δακτυλικά αποτυπώματα, χάρτες, ουράνια σώματα και αστερισμούς, σαΐτες) και στα αγαπημένα του αντικείμενα (ρούχα, υφάσματα, βίδες, καρφιά, κλωστές, μεζούρες, ταινίες, κασέτες, κύβους ζάχαρης και άλλα φαγώσιμα) και δημιουργεί έναν κόσμο παράλληλο με τον κανονικό, πολύ προσωπικό και, ταυτόχρονα, παράξενα γοητευτικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο του «υπαινίσσεται πως τα μικροπράγματα που μας περιβάλλουν στην καθημερινότητά μας μπορούν να επικοινωνούν με ευρύτερες ιδέες».

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Kevin σπούδασε πρώτα ψυχολογία (Cornell 2002) και μετά καλές τέχνες (Hartford Art School 2005).

 

 

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart http://ift.tt/2FQeRKo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου