Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Προς το δάσος: ο Knausgård για τον Munch

857c30b3-4ff6-4ae2-9dae-eba397ea559d

Στην πρώτη του εμφάνιση ως curator, ο νορβηγός συγγραφέας Karl Ove Knausgård, δημιουργός του εξάτομου αυτοβιογραφικού έργου Min Kamp (ο Αγών μου), συνεργάστηκε με την Kari Brandtzæg, curator του Μουσείου Munch στο Όσλο, προκειμένου να οργανώσουν μια έκθεση με έργα του Edvard Munch από τη συλλογή του Μουσείου τα οποία δεν έχουν εκτεθεί παρά ελάχιστα μέχρι σήμερα.

18-660x422

«Εδώ και δυο χρόνια», λέει η Brandtzæg «ξεδιαλέξαμε πάνω από χίλια αντικείμενα και καταλήξαμε σε εκατόν σαράντα, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα ελάχιστα και πολύ εύθραυστα γλυπτά του Munch». Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Προς το δάσος: ο Knausgård για τον Munch» (Mot Skogen: Knausgård om Munch, 6 Μαΐου – 8 Οκτωβρίου).

 

Παρουσιάζονται κυρίως έργα λιθογραφίας, ξυλογραφίας και ζωγραφικής, μερικά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά. Σκοπός της έκθεσης, συνεχίζει η Brandtzæg, είναι να ανοίξει «έναν συναισθηματικά φορτισμένο δρόμο προς τον καλλιτεχνικό κόσμο του Munch, χωρίς εξάρτηση από χρονολογικά ή βιογραφικά στοιχεία, με βάση τη φρέσκια προοπτική του Knausgård, ώστε να καταλήξουμε στην αφήγηση μιας ιστορίας που ακόμα δεν έχει ειπωθεί, μιας ιστορίας για τον καλλιτέχνη και για το τι αναζητούσε με την τέχνη του».

Πηγή: The art newspaper

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Εικαστικά Tagged: Edvard Munch, Γιώργος Τσακνιάς, Λογοτεχνία, γλυπτική, εικαστικά, ζωγραφική, λιθογραφία, ξυλογραφία, Kari Brandtzæg, Karl Ove Knausgård

from dimart http://ift.tt/2qRogre
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου