Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σκίτσα από τη γωνία μου

…και, συγκεκριμένα, «σκίτσα από την οπτική μου γωνία»: «Scetches from my point of view» ονομάζει τη σειρά σχεδίων του ο Tom Lathom-Sharp, 21 ετών βρετανός καλλιτέχνης και σπουδαστής. Κάθε μέρα κάνει ένα σχέδιο με αυτό που βλέπει μπροστά του, συμπεριλαμβάνοντας κατά κανόνα και το μπλοκ στο οποίο σχεδιάζει*. Ο ίδιος λέει ότι για το κάθε σκίτσο αφιερώνει μισή με μία ώρα και ότι η συνήθεια αυτή τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει την τεχνική του.

Ο Τομ χρησιμοποιεί το στοιχειώδες παραδοσιακό εικαστικό μέσο για να ανεβάσει στο instagram απλές σκηνές από την καθημερινότητά του —από το δωμάτιο ή την κουζίνα ή το σαλόνι του σπιτιού του, από το μάθημα, από το λεωφορείο— να κάνει δηλαδή ό,τι κάνουν εκατομμύρια συνομήλικοί του ανά τον κόσμο με την εύκολη και πρόχειρη φωτογραφία από το κινητό τους. Κι έτσι, προσεγγίζει από μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα γωνία ένα από τα κατεξοχήν θέματα της εποχής, τη «δημοσιοποίηση της ιδιωτικής εικόνας»· συγκεκριμένα, από τη γωνία του.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

* Δεν θέλουμε να γίνουμε σπαστικοί, αλλά κανονικά, αφού ο Τομ σχεδιάζει και το μπλοκάκι στο οποίο σχεδιάζει, μέσα εκεί θα έπρεπε να βλέπουμε μια μικρογραφία της όλης σκηνής· το ίδιο και στο μπλοκάκι μέσα στο μπλοκάκι, και στο μπλοκάκι μέσα στο μπλοκάκι μέσα στο μπλοκάκι — ad infinitum.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Εικαστικά Tagged: Instagram, σχέδιο, Γιώργος Τσακνιάς, εικαστικά, ζωγραφική, Tom Lathom-Sharp

from dimart http://ift.tt/2fS31Qy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου