Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Δεν θα σε πειράξει κανείς

Πήρα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή πριν από τις γιορτές. Δεν το διάβασα αμέσως. Βλέπετε είχαν έρθει και τα γιορτινά βιβλία και σαν να έμεινε λίγο πίσω. Όμως ήρθε και η σειρά του και δεν μπορώ παρά να γράψω ότι πρόκειται για ένα υπέροχα συγκινητικό βιβλίο.

Ο Ματίας ήταν πραγματικά ένας πολύ ατίθασος γάτος. Το έλεγαν όλοι. Όσο και αν του μιλούσαν και προσπαθούσαν να τον συνετίσουν, όσο και αν υποσχόταν ότι δεν θα το ξανακάνει, ξαναγυρνούσε στα ίδια. Αυτά σκεφτόταν όταν κλείστηκε στο μπάνιο μια μέρα που οι γονείς του έλειπαν και αποφάσισε να κάνει επιτέλους το κούρεμα που σκεφτόταν τόσο καιρό. Έτσι ξύρισε το κεφάλι του. Αν και στην αρχή κατάφερε να ξεγελάσει τη γιαγιά του φορώντας ένα σκούφο δεν μπόρεσε να αποφύγει τα πειράγματα και τις φάπες στο σχολείο. Ούτε τα γαβγίσματα και τα χαχανητά όταν πέρασε μπροστά από το σχολείο των σκύλων. Ο Ματίας το βράδυ συνέχισε το έργο του βγάζοντας και τα μουστάκια του. Την επόμενη μέρα στο σχολείο τα πειράγματα έγιναν πιο έντονα. Μέχρι που τον φώναξαν και «φρικιό».  Ο Ματίας έσπασε. Αλλά η κυρία του τον φώναξε και άκουσε όλα όσα είχε να της πει. Και στο τέλος του είπε «Όλα θα πάνε καλά, θα δεις». Καθώς οι μέρες περνούσαν όλα έγιναν καλύτερα. Όλα έγιναν όπως πριν. Και όταν οι γονείς του επέστρεψαν, όλο το παζλ συμπληρώθηκε και τελικά όλα «έχουν πάει καλά».

Ένα υπέροχο παραμύθι που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Μια ιστορία κι ένας ήρωας που μας διδάσκουν τι σημαίνει πραγματική αγάπη, ενσυναίσθηση και ανιδιοτέλεια.  Ο Ματίας επιλέγει έναν δύσκολο δρόμο, για να τον κάνει μετά πιο εύκολο για κάποιον που αγαπάει πολύ. Δεν θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες για να μην σας χαλάσω την έκπληξη της πρώτης ανάγνωσης. Θα σας πω μόνο ότι, όταν τελειώσετε αυτό το βιβλίο, θα τα βλέπετε όλα κάπως αλλιώς.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής καταπιάνεται με ένα δύσκολο θέμα, αλλά το κάνει με έναν τρόπο κατάλληλο για τους μικρότερους αναγνώστες, χωρίς να γίνεται μελό και χρησιμοποιώντας το χιούμορ για να αποφορτίσει τον αναγνώστη εκεί που χρειάζεται. Το κείμενο συμπληρώνουν οι πολύ όμορφες και γεμάτες συναισθήματα εικόνες της Κατερίνας Βερούτσου.

Ένα βιβλίο που θα σας συγκινήσει και θα σας κάνει να σκεφτείτε ίσως λίγο διαφορετικά. Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη και στην ανιδιοτέλεια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart http://bit.ly/2RknnI5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου