Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η Ερμιόνη και το κοτρόνι

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Σήμερα αποφασίσαμε με τον Πέτρο να σας μιλήσουμε για μια ηρωίδα που έχουμε αγαπήσει πολύ. Αυτή δεν είναι άλλη από την Ερμιόνη, δημιούργημα του Stephen Martin, που μαζί με το κοτρόνι της ήρθε να μας χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου.

H Ερμιόνη από πολύ μικρή ήθελε να αποκτήσει ένα κατοικίδιο ζωάκι. Δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση και θα είναι ευχαριστημένη με ό,τι και να της χαρίσουν. Όταν γίνεται έξι χρονών οι γονείς της της χαρίζουν ένα… κοτρόνι. Αν και δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε στο νου της, η Ερμιόνη προσπαθεί να το δει θετικά. Ονομάζει το κοτρόνι της Διομήδη, του μιλάει, το βγάζει βόλτα και φυσικά προσπαθεί να εκπαιδεύσει. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα αλλά τελικά η Ερμιόνη και το κοτρόνι γίνονται φίλοι καλοί και περνούν υπέροχα μαζί. Μέχρι που νύχτα θα αλλάξουν όλα.

Ο Stephen Martin μάς χαρίζει μια ξεκαρδιστική ιστορία με μια μεγάλη ανατροπή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη. Εμείς γελάσαμε πάρα πολύ με τις προσπάθειες της Ερμιόνης να κάνει το κοτρόνι της ένα κανονικό κατοικίδιο. Ταυτόχρονα είναι μια ιστορία πολύ τρυφερή που μας δείχνει πως η υπομονή είναι μεγάλη αρετή και η δύναμη της φιλίας μπορεί να αλλάξει και να ανατρέψει πολλά. Η εικονογράφος Samantha Cotterill έχει επιλέξει μια εικονογράφηση λιτή που βασίζεται στο σκίτσο αλλά ταυτόχρονα είναι παιχνιδιάρικη και υποστηρίζει την χιουμοριστική πλευρά της ιστορίας.

Ο Πέτρος αγάπησε πολύ την Ερμιόνη και θυμήθηκε ότι και εκείνος θέλει κατοικίδιο. Ή μάλλον πιο σωστά κατοικίδια, μιας και δεν μπορεί να αποφασίσει — κι έτσι δήλωσε ότι θέλει ένα ψάρι, ένα κουνέλι και μια γάτα. Ίσως και ένα σκυλάκι. Με αφορμή τις συμβουλές της Ερμιόνης στο τέλος του βιβλίου για το πώς να φροντίζουμε σωστά το «κοτρόνι» μας, μιλήσαμε για την ευθύνη που έχει η φροντίδα ενός κατοικιδίου αλλά και τα θετικά που έχει η συμβίωση με ένα ζωάκι.

Ένα από τα πιο όμορφα βιβλία που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό που το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Απευθύνεται σε παιδάκια από τριών ετών και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ERMIONH KAI KOTRONI

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart https://ift.tt/2NadK8q
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου