Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Urgent

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1382
DJ της ημέρας, η Λένα Κωνσταντινέα

Ωραία δεν είναι να συνωμοτεί το σύμπαν κ.λπ. ώστε να ικανοποιούνται οι επιθυμίες σου και να βρίσκουν και δουλειά κάτι τύποι σαν τον Κοέλιο;

Οι Foreigner, λέει, όταν ηχογραφούσαν στις αρχές του 1981 το άλμπουμ τους με τίτλο 4, χρειάζονταν για ένα από τα κομμάτια τους κάποιον να παίξει σαξόφωνο στο στιλ του Junior Walker, του κορυφαίου R&B σαξοφωνίστα της Motown. Ε, λοιπόν, guess what: το σύμπαν συνωμότησε και ο ίδιος ο Walker έτυχε τη μέρα που ηχογραφούσαν το εν λόγω κομμάτι να παίζει κάπου εκεί κοντά στο στούντιο. Του πρόσφεραν έναν σκασμό λεφτά να παίξει στο κομμάτι κι εκείνος δέχτηκε. Άκουσε το τρακ μία (1) φορά, και μετά έπαιξε το σόλο του που του βγήκε με το πρώτο take (αυτό θα πει να είσαι επαγγελματίας). Το κομμάτι ήταν το Urgent, το οποίο έφτασε στη θέση 4 του top 100 κι έκατσε εκεί για ένα μήνα και, γενικώς, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εϊτίλες. Ο τύπος που (κάνει ότι) παίζει σαξόφωνο στο βίντεο, βέβαια, έχει τόση σχέση με τον Junior Walker όση έχω κι εγώ.

Μετά την επιτυχία, το κομμάτι το διασκεύασε και ο Walker:

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2MhGfS2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου