Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Tensions

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1349
DJ της ημέρας, ο Τάκης Φωτιάδης

Το 1960, ο Charles Mingus κυκλοφόρησε το άλμπουμ Blues and roots ως απάντηση στις κατηγορίες των κριτικών ότι «δεν σουινγκάρει αρκετά». «Είναι ένα περίεργο άλμπουμ», έγραφε, «γιατί παρουσιάζει μόνο μια πλευρά του μουσικού μου κόσμου, αυτή των μπλουζ. Ο  Nesuhi Ertegün μου πρότεινε να το κάνω. […] Μου αρέσει να σουινγκάρω: μικρός στην εκκλησία χτυπούσα παλαμάκια στα τραγούδια. Αλλά μεγάλωσα και πλέον μου αρέσουν κι άλλα πράγματα πέρα από το να σουινγκάρω. Και τα μπλουζ όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από σκέτο σουινγκάρισμα. Γι’ αυτό κι εγώ δέχτηκα να κάνω τον δίσκο».

Ένα βράδυ όλο εντάσεις, εξαιτίας του παλαβού που παίζει με τα κουμπιά στον Λευκό Οίκο, εμείς ακούμε το Tensions από το Blues and roots του μεγάλου Charles Mingus, με ένα εξαιρετικό σόλο του συνθέτη στο μπάσο:

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2wqy6Xu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου