Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Footsteps

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1319
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Σε αφήνει η καλή σου (ή ο καλός σου) και τα βήματά της (ή του) αντηχούν στον διάδρομο καθώς φεύγει για τελευταία φορά — και μπλα μπλα το σπίτι κρύο και άδειο, μπλα μπλα οι αναμνήσεις, μπλα μπλα τα βήματα αντηχούν ακόμα… Στερεότυπο; Ναι. Αλλά, όπως όλα τα στερεότυπα, κάποιο λόγο ύπαρξης έχει. Οι περισσότεροι τα έχουμε ακούσει κάποια στιγμή τα βήματα — και ναι, μας έχουν εντυπωθεί. Και, εν πάση περιπτώσει, από τα αμέτρητα κομμάτια περί footsteps, τούτο εδώ, των ελάχιστα γνωστών No blues, είναι διαμαντάκι.

Οι No blues ιδρύθηκαν το 2004, από μια βιαστική σύμπραξη για τις ανάγκες ενός φεστιβάλ στην Ολλανδία. Το γλυκό έδεσε και προέκυψε συγκρότημα, το οποίο έβγαλε έξι δίσκους. Η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός blues και αραβικής μουσικής — οι ίδιοι την αποκαλούν arabicana. Δυστυχώς, τον περασμένο Φεβρουάριο, πέθανε ο κιθαρίστας τους Ad van Meurs. Τα υπόλοιπα μέλη είναι: ο Anne-Maarten van Heuvelen στο κοντραμπάσο, ο Haytham Safia στο ούτι, ο Osama Maleegi στα κρουστά και η τραγουδίστρια και παραγωγός Ankie Keultjes, που όμως δεν θα συνεχίσει με τους No blues μετά τον θάνατο του συντρόφου της van Meurs.

Το Footsteps είναι από το Lumen του 2009.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2JbwnI1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου