Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Βιβλία για το Πάσχα

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Το Πάσχα πλησιάζει κι εμείς ανυπομονούμε γιατί αυτό σημαίνει βαλίτσες και εκδρομή στους παππούδες που τόσο πολύ αγαπάμε. Φυσικά κάθε φορά παίρνουμε μαζί και τα αγαπημένα μας βιβλία, χωρίς να παραλείψουμε να πάρουμε και κάποια σχετικά με το Πάσχα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω δυο καινούριες ανακαλύψεις από τις Εκδόσεις Πατάκη.

αυγα

Η πρώτη έχει τίτλο Που χάθηκαν τα αυγά; και απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών. Πρωταγωνιστές ο Λάμπης και η Φανή, που κάθε χρόνο φτιάχνουν σοκολατένια αυγά για όλα τα ζώα του δάσους. Μόνο που, ενώ τα φτιάχνουν μαζί και κουράζονται και οι δύο εξίσου, όλα τα μπράβο πάνε στο Λάμπη. Η Φανή φυσικά στεναχωριέται που δεν αναγνωρίζεται και η δική της προσπάθεια και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Έτσι, την επόμενη χρονιά βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και όταν όλα είναι έτοιμα στέλνει τον Λάμπη να ξεκουραστεί με σκοπό να μοιράσει εκείνη τα αυγά. Καθώς όμως ανεβαίνει τον λόφο, χάνει τον έλεγχο του καροτσιού και τα αυγά πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά τελικά, αυτό που έμοιαζε με καταστροφή, καταλήγει να γίνει το πιο ωραίο παιχνίδι για την Πασχαλιά.

Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, με έντονη και πολύχρωμη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν τα μικρότερα παιδάκια. Από τους Άνταμ και Σάρλοτ Γκίλεν που έγραψαν το κείμενο και την Πίππα Κέρνικ που έκανε την εικονογράφηση. Ο Πέτρος δήλωσε ότι είναι πολύ αστεία ιστορία κι ότι επιτέλους αναγνωρίστηκε και η προσφορά της Φανής.

ιστοριες

Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο 30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα, θα το βρουν ενδιαφέρον και τα μεγαλύτερα παιδάκια. Το κείμενο είναι της Κάθριν Μόρυ, ενώ την εικονογράφηση έχουν κάνει πέντε εικονογράφοι — στο τέλος του βιβλίου μπορείτε να δείτε ποιες ιστορίες έχει εικονογραφήσει ο καθένας.

Κάθε ιστορία μάς συστήνει και έναν διαφορετικό ήρωα. Ένα τέρας καταβροχθίζει σοκολατένια αυγά, ένα σοκολατένιο κοτοπουλάκι ψάχνει τη μαμά του στο δάσος με τις χίλιες παγίδες, μια κότα γεννά χρυσά αυγά, εκατοντάδες φτερωτές καμπάνες πετούν στον πασχαλινό ουρανό και άλλες πολλές ιστορίες. Ένα πολύχρωμα βιβλίο που θα μας ταξιδέψει μέσα από παραδοσιακά παραμύθια στη Ρωσία της πριγκίπισσας Όλγας, στην Αρμενία του βασιλιά της σοκολάτας, στην Ουγγαρία, το Σουδάν αλλά και στην Ιερουσαλήμ την εποχή της σταύρωσης του Ιησού.

Μου άρεσε πολύ η λογική των σύντομων ιστοριών. Κάθε ιστορία είναι μια σελίδα και την συνοδεύει και μια εικόνα που κατά κάποιον τρόπο την ολοκληρώνει. Αποφασίσαμε να διαβάζουμε δυο ιστορίες κάθε βράδυ και στο τέλος να ψηφίσουμε την αγαπημένη μας.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και να θυμάστε πως, ακόμα και αν δεν πάτε κάπου, μπορείτε πάντα να ταξιδέψετε μέσα από τα βιβλία.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2GYi1cY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου