Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Εικονοποίηση 2

Δέκα νέοι ποιητές συνομιλούν με είκοσι έναν εικαστικούς

Το επιτυχημένο project «Εικονοποίηση», που πραγματοποιήθηκε το 2012 στο Poems n’ Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδη, επέστρεψε φέτος στον ίδιο χώρο.

Η έκθεση των νέων εικαστικών εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο και σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ. παρουσιάζεται το βιβλίο – κατάλογος της έκθεσης, που περιλαμβάνει τα ποιήματα των δέκα νέων ποιητών και τα έργα των είκοσι ενός νέων εικαστικών.

26940680_1742813425728747_1936754600_n

Η ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ 2 έρχεται σαν συνέχεια του project ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ 1, που πραγματοποιήθηκε το 2012 στον ίδιο χώρο, με μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του project EIKONOΠOIΗΣΗ 2, δέκα νέοι ποιητές ήρθαν στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ., διάβασαν τα ποιήματα τους και συζήτησαν για το πώς κατασκευάζονται τα ποιήματα με τους νέους εικαστικούς.

Οι νέοι ποιητές είδαν τον τόπο παραγωγής των εικόνων και οι νέοι εικαστικοί άκουσαν για τον τόπο παραγωγής των ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς. Προέκυψε συνεργασία, σχέση, συν-ομιλία, όμιλος, πάνω στο αμείλικτο θέμα της«λευκής σελίδας» που περιμένει τις λέξεις και στον «λευκό καμβά» που περιμένει τα χρώματα για να αναδυθεί (και στις δύο περιπτώσεις) η εικόνα. Οι νέοι εικαστικοί έγραψαν για το ποίημα του κάθε ποιητή που επέλεξαν να «εικονοποιήσουν» και οι ποιητές έγραψαν για το έργο των εικαστικών που προέκυψε από τα ποιήματα τους. Αυτή η αμφίδρομη σχέση τυπώθηκε σε ένα βιβλίο που περιέχει τα κείμενα και τα έργα αυτής της διαδρομής λόγου και εικόνας, με τίτλο ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ 2. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν παρουσιάσεις του έργου των ποιητών και των εικαστικών.

Την επιμέλεια του project είχε ο Μάριος Σπηλιόπουλος και η Βάσω Κυριαζάκου.

Την επιμέλεια του βιβλίου είχε ο Σάμης Γαβριηλίδης.

Οι ποιητές που συμμετέχουν είναι: Δήμητρα Αγγέλου, Τάσος Θεοτόκης, Κωσταντίνα Κορρυβάντη, Νικόλας Κουτσοδόντης, Αλέξανδρος Λαβράνος, Χαρίλαος Νικολαΐδης, Ελένη Ντούξη, Νίκος Παπαδόπουλος, Μάξιμος Τρεκλίδης, Νίκος Φιλντίσης.

Οι εικαστικοί είναι: Κώστας Βαλιουτής, Αγγελική Γκαλερίδη, Ιωάννης Β. Γουδές, Κοσμάς Δενδρινός, Κατερίνα Καρατζαφέρη, Αγγελική Κλινάκη, Φίλιππος Κούτρικας, Στέφανος Κουτρούλης, Ερμάν Λούσα, Άγγελος Μεργές, Κέβιν Μουτσολάρι, Συμεών Μπεκούλης, Χριστίνα Μπουτάι, Πούρνιμα Μυλωνά, Λυδία Ξύγγη, Κλεάνθης Πάγκαλος, Αλεξάνδρα Πετούλη, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Άννα Στρούλια, Κωσταντίνος Τσιτσίγκος, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 19/1, θα παρουσιαστεί το βιβλίο που φιλοξενεί τα ποιήματα και τα έργα των νέων ποιητών και εικαστικών αντίστοιχα, ενώ οι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους και οι ζωγράφοι θα μιλήσουν για τα έργα τους και για τα ποιήματα από τα οποία τα εμπνεύστηκαν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Poems n’ Crimes Art bar, Αγίας Ειρήνης 17 (60 μέτρα από το μετρό Μοναστηράκι).

Οι φωτογραφίες είναι από τα εγκαίνια του περασμένου Σαββάτου.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εκθέσεις

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart http://ift.tt/2Djoo8m
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου