Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Down by the water

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1198
DJ της ημέρας, η Μαρίκα Τσεβά

Η ευχή «καλό χειμώνα!» είναι εξ ορισμού αντιφατική. Γίνεται να είναι «καλός» ο χειμώνας; Πού να το βρεις το κέφι χειμωνιάτικα; Σου λέει ο άλλος: «έρχονται Χριστούγεννα!» – του διαφεύγει μάλλον η υποβόσκουσα απειλή κάθε αντίστροφης μέτρησης. Έπειτα, είναι κι εκείνοι που έχουν στολίσει από τα μέσα Νοέμβρη, οι αθεράπευτα αισιόδοξοι, τα πλάσματα του φωτός, οι χαμογέλα, ρε, τι σου ζητάνε; Τι μου ζητάτε, έλα μου ντε; «Να, πάρε αυτό το μινοράκι και κάν’ το τσιφτετέλι». Οι κεφακλήδες του Παβλόφ, ένα πράμα. Πάντα θα βρίσκονται τρεις να λαλούν και δυο να χορεύουν – το σύνολον, πάρε πέντε να μην σ’ τα χρωστάω. Ανίκητοι!

Αλλά χαλάλι τους: θα παίξουμε απόψε ένα μινόρε uptempo για πάρτη τους. Γιατί όλα γίνονται, τελικά. Με το ζόρι, εν ανάγκη. Δε φτάνει, δηλαδή, που έχεις ποτήρι, κάθεσαι και τρώγεσαι από πάνω για το αν είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο! Τι το κοιτάς, παιδάκι μου, ποτήρι είναι, όχι το Holy Grail. Εβίβα, ναι!

«Καλό χειμώνα» είπαμε; Δεν είπαμε!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μαρίκα Τσεβά, μουσική, The Decemberists

from dimart http://ift.tt/2Btst8B
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου