Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Το λευκό λιοντάρι

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Το πρώτο που θα προσέξει κανείς αντικρύζοντας τούτο το βιβλίο είναι το πανέμορφο εξώφυλλο. Και έπειτα ο τίτλος: Το λευκό λιοντάρι. Μα υπάρχουν αλήθεια λευκά λιοντάρια; Στα παραμύθια, υπάρχουν. Και αυτό είναι ένα τρυφερό παραμύθι, μια όμορφη καθησυχαστική ιστορία για παιδιά, με μια στάλα μαγείας κι ένα υπέροχο μήνυμα.

Η μικρή Σοφία μετακομίζει με την μαμά της στο καινούριο τους σπίτι. Τα πάντα ήταν λευκά κι ενώ υπήρχαν πολλά μέρη για εξερεύνηση η Σοφία ευχόταν να είχε κάποιον για να παίξουν παρέα. Μια μέρα άκουσε μια βαθιά ευγενική φωνή να την ρωτάει αν θέλει να παίξουν. Γύρισε και αντίκρυσε γεμάτη έκπληξη ένα κατάλευκο λιοντάρι. Αμέσως έγιναν φίλοι και έτσι η μικρή Σοφία δεν ήταν πια μόνη. Μια μέρα, ενώ κοιτούσαν έξω από το παράθυρο, είδαν δύο αγόρια που έπαιζαν. Ένα από τα αγόρια έγνεψε, προσκαλώντας την Σοφία να παίξει μαζί τους, μα εκείνη ντράπηκε. Το λιοντάρι όμως την παρότρυνε να πάει στο πάρκο και να κάνει νέους φίλους και γνωρίζει τον Λούη. Και η ρουτίνα της αλλάζει. Αλλά η μαμά έχει αποφασίσει να αλλάξει το βαρετό λευκό χρώμα των τοίχων με πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί. Θα μπορέσει η Σοφία άραγε να ξαναβρεί το λευκό λιοντάρι;

Μια υπέροχη ιστορία από τον Jim Helmore για το πώς όλα είναι δυνατά όταν έχουμε πίστη στον εαυτό μας και τολμάμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Για τα παιδιά κάθε αλλαγή είναι δύσκολη, αλλά με ενθάρρυνση και με τους κατάλληλους χειρισμούς τελικά προσαρμόζονται και ανοίγουν πάλι τα φτερά τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι κάποιον να τους στηρίξει και να είναι δίπλα τους. Το λιοντάρι είναι για τη Σοφία εκείνος ο φανταστικός ή ο πραγματικός φίλος που την βοηθάει να τολμήσει. Εκπληκτική και η εικονογράφηση του Richard Jones. Εικόνες ποιητικές και τρυφερές, που ταιριάζουν απόλυτα με την ιστορία και θα μαγέψουν τους μικρούς αναγνώστες.

Μια ιστορία που μπορεί να διαβαστεί για να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για μια επικείμενη μεγάλη αλλαγή και να λειτουργήσει ευεργετικά. Εμείς την διαβάσαμε πριν την καληνύχτα και ο Πέτρος λάτρεψε την εικονογράφηση. Ένα βιβλίο κλασικής αίσθησης και αισθητικής, που αξίζει να βρει την θέση του στο ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αγγελική Μποζίκη, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά, Jim Helmore, Richard Jones

from dimart http://ift.tt/2ixozrl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου