Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Pet Sematary

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1172
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Stephen King είναι λάτρης των Ramones. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80, στη διάρκεια μιας περιοδείας του συγκροτήματος στη Νέα Αγγλία, ο King τους κάλεσε στο σπίτι του το Μπάνγκορ του Μέιν. Κάποια στιγμή, έδωσε στον Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin) ένα αντίτυπο του βιβλίου του Pet Sematary· ο Dee Dee αποσύρθηκε στο υπόγειο και ύστερα από καμιά ώρα αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια (δηλαδή επέστρεψε από το υπόγειο, απλώς περιγράφω κι εγώ τη σκηνή σε κλίμα King) με την πρώτη γραφή του ομώνυμου τραγουδιού.

Το Pet Sematary συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Brain Drain, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1989. Ο παραγωγός  Daniel Rey έστρωσε το κομμάτι — η συνεισφορά του ήταν αρκετά σημαντική ώστε να μπει και το δικό του όνομα ως συνθέτη πλάι στου Dee Dee.

Το video clip γυρίστηκε μια κρύα νύχτα του Γενάρη του 1989 στο νεκροταφείο του Sleepy Hollow, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί είναι μεταξύ άλλων θαμμένος ο Washington Irving, συγγραφέας του The Legend of Sleepy Hollow (της ιστορίας του Ακέφαλου Καβαλάρη). Στο video των Ramones συμπεριλαμβάνονται σκηνές από την ομώνυμη —και επίσης βασισμένη στο βιβλίο του King— ταινία της Mary Lambert (1989), ενώ cameo εμφανίσεις κάνουν η  Debbie Harry και ο Chris Stein των Blondie, καθώς και μέλη των The Dead Boys.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Chris Stein, Daniel Rey, Debbie Harry, Dee Dee Ramone, Γιώργος Ζαχαριάδης, Μουσική, Mary Lambert, Ramones, Stephen King, Washington Irving

from dimart http://ift.tt/2ixYm7X
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου