Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Come join the murder

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1191
DJ της ημέρας, η Αγγελική Μποζίκη

Ήταν αρχές του καλοκαιριού όταν ο φίλος μου ο Νίκος μου είπε ότι πρέπει να δω Sons of Anarchy. Και ενώ θα έπρεπε να έχω μάθει ότι κάθε του πρόταση ισοδυναμεί με καταστροφή τον άκουσα. Και το είδα και κόλλησα. Με την ιστορία, τους χαρακτήρες αλλά και με την μουσική της σειράς. Τολμώ να πω ότι είχε ίσως την καλύτερη μουσική που έχω ακούσει σε σειρά. Πίσω από κάθε μεγάλη σκηνή υπήρχε ένα μεγάλο τραγούδι που έκανε όλο αυτό που βίωνα ως τηλεθεάτρια ακόμα πιο έντονο. Και κάπως έτσι ήρθε το φινάλε. Το επικό φινάλε. Το καλύτερο φινάλε που έχω δει μέχρι τώρα σε σειρά. Και ήρθε και τούτο το τραγούδι να με στιγματίσει. Δεν θυμάμαι πόσες φορές είδα την σκηνή απανωτά (γιατί από το κλάμα έχανα και λεπτομέρειες και το ξαναέβλεπα) αλλά θυμάμαι ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έπαιζε στο repeat για πολύ καιρό.

Ηχογραφήθηκε από τους The Forest Rangers, την μπάντα που έγραφε μουσική για την σειρά. Οι στίχοι είναι του δημιουργού της σειράς Kurt Sutter και όποιοι το έχουν δει θα καταλάβουν ότι κάθε λέξη είναι προσεκτικά επιλεγμένη και η μαγική φωνή είναι του Jake Smith ή αλλιώς The White Buffalo που έχω βάλει στόχο να δω ζωντανά κάποια μέρα.

Ένα τραγούδι που έχει μπει στα πολύ πολύ αγαπημένα μου και το οποίο ποτέ δεν μπορώ να ακούσω μια φορά μόνο.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Αγγελική Μποζίκη, Μουσική, Jake Smith, Kurt Sutter, Sons of Anarchy, The Forest Rangers

from dimart http://ift.tt/2AaUxye
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου