Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο Σαλιγκαγκάριν  πάει στ’ άστρα

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι γνωστός στο κόσμο των βιβλιόφιλων από τα βιβλία του για μεγάλους. Βιβλιοφάγος και ο ίδιος, όταν γεννήθηκε ο γιος του αποφάσισε να γράψει κι ένα βιβλίο για παιδιά με σκοπό να του το διαβάζει τα βράδια και τελικό στόχο να τον κάνει ένα μικρό βιβλιοφάγο. Και ήταν να μην κάνει την αρχή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο του με τίτλο Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα, στο οποίο μας συστήνει έναν ήρωα που όλοι θα αγαπήσουμε.

Πρόκειται για ένα σαλιγκάρι τόσο ανυπόμονο που δεν περίμενε καν να γεννηθεί στην ώρα του. Προτού προλάβει καλά καλά να γνωρίσει το σόι του, άρχισε τις ερωτήσεις για το τι βρίσκεται πέρα από το λάχανο κάτω από το οποίο είχε γεννηθεί. Οι γονείς του ανήσυχοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε αν ποτέ απομακρυνόταν από το λάχανο τους. Αλλά το σαλιγκάρι μας, εκτός από ανυπόμονο, ήταν πολύ πεισματάρικο· έτσι, μια νύχτα που όλοι είχαν κοιμηθεί, αποφασίζει να ξεκινήσει για να γνωρίσει τον κόσμο. Παρά τις δυσκολίες, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει το ταξίδι του μέχρι που τελικά θα φτάσει στην σπηλιά του Δόκτωρ Σάλι Γκάρι, ο οποίος θα το βοηθήσει με τον δικό του τρόπο. Μέσα από το μακρύ, δύσκολο αλλά θαυμαστό ταξίδι του, το μικρό σαλιγκάρι θα αποκτήσει σοφία και γνώση, θα ανακαλύψει τα όριά του αλλά και τη χαρά τού να βάζεις όλο και μεγαλύτερους στόχους. Και τελικά ίσως καταφέρει να φτάσει εκεί που κανένα σαλιγκάρι δεν έφτασε ποτέ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έγραψε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ που μας διδάσκει ότι η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και ότι ο δρόμος για να φτάσουμε στο στόχο μας μπορεί να είναι δύσκολος αλλά η προσπάθεια πάντα αξίζει τον κόπο και μόνο κέρδος μπορεί να έχουμε. Τολμώντας και κάνοντας την υπέρβαση θα φτάσουμε τελικά εκεί που έχουμε ονειρευτεί και ακόμα παραπέρα. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του μικρού του ήρωα, μας προτρέπει να αφουγκραζόμαστε τα θέλω μας και να κυνηγάμε τα όνειρα μας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου (γνωστού από το Logicomix και τη Δημοκρατία) που απεικονίζει με μαεστρία την περιπέτειες της ιστορίας και μας έκανε να γελάσουμε παρατηρώντας τις εικόνες και να αγαπήσουμε αυτό το τόσο γλυκό σαλιγκαράκι.

Πολύ το αγαπήσαμε αυτό το βιβλίο στο σπιτικό μας. Ο Πέτρος έτρεξε να το μοιραστεί με το μπαμπά του και μαζί ξεκαρδίστηκαν διαβάζοντας το. Ανέλυσαν την ιστορία και την εικονογράφηση και ο μπαμπάς έβγαλε να δείξει και τις άλλες δουλειές του εικονογράφου στον μικρό, που χάζευε μαγεμένος.

Αν είστε από 5 ως και 105 σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο. Και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και σε εμάς. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

10719_03

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αγγελική Μποζίκη, Αλέκος Παπαδάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά

from dimart http://ift.tt/2B9eBzZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου