Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Nightcall

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1110
DJ της ημέρας, η Μίλλη Τσουμάνη

Κάποτε ήταν τα τηλεφωνήματα, τώρα τα sms ή τα inbox· ακόμη κι αν ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει, το βραδινό «τηλεφώνημα» παραμένει πάντα το δίλημμα δίπλα από το μαξιλάρι. Κι αν έχεις πιει και λίγα ποτά παραπάνω, τότε παύει να είναι δίλημμα και γίνεται πράξη. Πληκτρολογείς, πατάς αποστολή και ό,τι γίνει. Στο κάτω-κάτω δεν πατάς το κουμπί πυρηνικής κεφαλής, λέξεις και αισθήματα εκτοξεύεις. Καμιά φορά μπορεί και να σκοτώνουν. Άλλο αυτό. Οι London Grammar όμως, ήξεραν ακριβώς τι σημαίνει το “Nightcall” και όχι άδικα ονόμασαν το πρώτο τους άλμπουμ “If you wait”, φιλική συμβουλή προς το χρήστη. Και όταν πουλάει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο, μάλλον έχουν δίκιο, όταν η υπόσχεση ξεκινά με το ρεαλιστικό του ενεστώτα «αν περιμένεις που γίνεται να περιμένεις».

Το Nightcall έχει τη δική του ιστορία στη μουσική ατμόσφαιρα, καθώς ο Γάλλος καλλιτέχνης Kavinsky το έδωσε πρώτος στην κυκλοφορία το 2010, ένα electro house remix. Το έλεγες κι αδιάφορο. Η βρετανική μπάντα, που ξεκίνησε το 2012, το τσίμπησε. Το έντυσε indie pop, με την κιθάρα του Dan, την αποφασιστική φωνή της Hannah που κάποιες φορές υψώνεται κάστρο και με τα πλήκτρα του Dot, το τραγούδι πήρε το μερίδιό του.

Το αγαπημένο τρίο που ακούει στα ονόματα Dan, Dot & Han, μπήκε ξανά στο στούντιο 3 χρόνια μετά και φέτος μας έδωσαν ακόμη μία ιδέα “Truth is a Beautiful Thing”. Όποιος διαφωνεί ας ξεκινήσει με το “Rooting for you”. Κι αν ακόμη έχετε τις αμφιβολίες σας προχωρήστε στο “Hell to the Liars”.

Από το 2012 μέχρι σήμερα τα έχω λιγοστέψει τα Nightcalls, ίσως γιατί λιγόστεψαν εκείνοι που θέλω να τους πω πώς νιώθω. Ίσως και γιατί το να περιμένεις τελικά είναι αρετή που τρώει λίγο-λίγο από τον αυθορμητισμό της στιγμής.

I’ m giving you a nightcall to tell you how I feel
I’ m gonna drive you through the night down the hill

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μίλλη Τσουμάνη, Μουσική, London Grammar

from dimart http://ift.tt/2vWYu5z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου