Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αγάπη μου

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Έχω ξαναγράψει ότι τα βιβλία των εκδόσεων Κόκκινο είναι μικρά διαμαντάκια της παιδικής λογοτεχνίας. Ένα τέτοιο διαμαντάκι είναι και το βιβλίο της Astrid Desbordes, που εικονογράφησε η Pauline Martin και μετέφρασε αριστοτεχνικά η Μαρία Αγγελίδου. Ένα βιβλίο που μιλάει για την αγάπη μαμάς παιδιού και θα συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.

Είναι ώρα για ύπνο.
Η μαμά του Παύλου τον καληνυχτίζει
με μια αγκαλίτσα.
– Καληνύχτα, αγάπη μου, του λέει.
– Μαμά, πες μου… θα μ’ αγαπάς πάντα;
ρωτά ο Παύλος.
– Ε, αφού ρωτάς, θα σου πω ένα μυστικό…,
του απαντά η μαμά.

Σ’ αγαπώ από τότε που σε γνώρισα, και από πιο πριν.
Σ’ αγαπώ όταν το βλέπεις, κι όταν δεν το βλέπεις.

Ένα από τα πιο συγκινητικά και τρυφερά βιβλία που έχω διαβάσει. Η μαμά γίνεται αφηγήτρια και με λίγες, λιτές λέξεις δηλώνει την αγάπη της για τον μικρό της γιο. Κάθε σελίδα και μια πρόταση που τη συμπληρώνει στα μάτια του αναγνώστη η εξαιρετική εικονογράφηση, η οποία εστιάζει στους δυο πρωταγωνιστές της ιστορίας με απλές γραμμές και χωρίς πολύ χρώμα. Κάθε μαμά που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο θα ταυτιστεί με τη μαμά της ιστορίας και κάθε παιδί θα αναγνωρίσει κάποια στιγμή της καθημερινότητας του. Μια μαμά αγαπάει το παιδί της αδιαπραγμάτευτα, ακόμα και όταν θυμώνει μαζί του. Και θα είναι εκεί, δίπλα στο παιδί της, ό,τι κι αν συμβεί. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται πολλά για να γραφτεί μια σπουδαία ιστορία.

agapimoy

Πρόσφατα πήρα το βιβλίο αυτό δώρο σε μια φίλη μου που περιμένει το πρώτο της παιδί. Με πήρε τηλέφωνο να μου πει πόσο πολύ την συγκίνησε. Ο γιός μου από την άλλη με ρώτησε με όλη την αθωότητα που διακρίνει τα παιδιά αν τον αγαπάω και εγώ τόσο πολύ όσο η μαμά της ιστορίας το δικό της παιδάκι.

Ένα μικρό αριστούργημα για την μητρική αγάπη, που αξίζει μια θέση σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών.

agapi moy2

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Astrid Desbordes, Αγγελική Μποζίκη, Μαρία Αγγελίδου, Pauline Martin

from dimart http://ift.tt/2woK1TP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου