Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Act Naturally

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1131
DJ
 της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Προφανώς, οι Beatles παραμένουν διαρκώς κάπου πολύ κοντά στην επιφάνεια του μυαλού μου, εκεί όπου συνωστίζονται οι εντολές για να κινηθούν τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, η ικανότητα να στρίψω τσιγάρο, να ξεχωρίσω το μπροστά από το πίσω στις μπλούζες, να αλλάξω ταχύτητα στην ανηφόρα. Εκεί βρίσκονται και οι Beatles. Την ώρα, λοιπόν, που έστριβα τσιγάρο τιτίβισε ξαφνικά, απρόκλητα η ελαφρώς παράτονη φωνή του Ringo να τραγουδάει το “Act Naturally”.

Για δες, σκέφτηκα, ποιο τραγούδι, απ’ όλα τα τραγούδια επέλεξε να πει: ο πιο “light” από τους Beatles, ο πιο απενοχοποιημένα σαχλαμάρας από τους τέσσερις, να τραγουδάει για κάποιον με τόσο φυσικό ταλέντο στη θλίψη, που μπορεί να παίξει τον ρόλο στο σινεμά και να διεκδικήσει και Όσκαρ. Και μάλιστα το τραγούδι να έχει γίνει και σήμα κατατεθέν του, αυτό ειδικά, και όχι, ας πούμε, το “Octopus’s Garden”.

Ανακουφίστηκα λίγο όταν το έψαξα και είδα ότι το τραγούδι δεν ήταν δικό του — φαίνεται, βέβαια, φωνάζει Country&Western από χίλια μίλια, αλλά με τους Beatles ποτέ δεν ξέρεις. Έμαθα επίσης ότι το συγκεκριμένο είδος ήταν το αγαπημένο του Ringo και ότι το επέλεξε ο ίδιος για να το τραγουδήσει στην ταινία Help! ώστε να έχει κι εκείνος ένα κομμάτι εκεί. Α, και βέβαια ήταν το τελευταίο τραγούδι που διασκεύασαν επισήμως οι Beatles στην καριέρα τους…

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική, The Beatles

from dimart http://ift.tt/2fJDn1y
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου