Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ένα κίτρινο φύλλο

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίκαρος το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Μουλάκη με τίτλο Ένα κίτρινο φύλλο, βασισμένο σε μια ιδέα που ήρθε ένα κυριακάτικο πρωινό, από μια φράση που είπε ο μεγάλος του γιος όταν ήταν τριών ετών. Γιατί πολλές φορές μια φράση αρκεί για να γεννηθεί ένα παραμύθι.

κιτρινοφυλλο

Ένα κίτρινο φύλλο πέφτει από ένα κλαδί και ταξιδεύει προς το χώμα. Αυτή η διαδρομή προς τη γη είναι γεμάτη συναντήσεις, εκπλήξεις και απρόσμενα συναισθήματα, καθώς βλέπει όσα έζησε από διαφορετική σκοπιά. Πρώτα θα συναντήσει ένα σπουργίτι, ύστερα ένα μυρμήγκι. Μετά θα αντικρύσει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου για να καταλήξει τελικά στο χώμα μαζί με τα άλλα φύλλα. Και τότε το κίτρινο φύλλο θα αναρωτηθεί τι θα γίνει μετά. Και τα υπόλοιπα φύλλα θα δώσουν το καθένα την δική του εκδοχή. Και θα λένε όλα την αλήθεια.

Μια πολύ τρυφερή και συμβολική ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, γραμμένη απλά, μια ιστορία για τον κύκλο της ζωής, την εξέλιξη, την αναγέννηση, το θάνατο και το μετά. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά για το πόσο σημαντικές είναι οι στιγμές που ζούμε. Οι στιγμές που μπορεί να πέρασαν για μας απαρατήρητες αλλά για κάποιον άλλο με διαφορετική οπτική να ήταν πολύ σημαντικές. Οι στιγμές με τους φίλους μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που είχε την τύχη να εικονογραφηθεί από τον Φίλιππο Φωτιάδη με τρόπο ιδανικό. Ο εικονογράφος έντυσε τις λέξεις με τις κατάλληλες εικόνες, με απαλά χρώματα, και συμπλήρωσε το κείμενο ιδανικά, χαρίζοντάς μας ένα εικαστικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Μέσα από αυτή μικρή τη διαδρομή ενός κίτρινου φύλλου έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πόσο διαφορετικά μπορεί ο καθένας μας να προσεγγίσει τον κόσμο γύρω του. Και κάθε ανάγνωση θα αποκαλύπτει στους μικρούς αναγνώστες κάτι διαφορετικό και θα γεμίσει τις καρδιές τους με ένα σωρό συναισθήματα.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αγγελική Μποζίκη, Μιχάλης Μουλάκης, Φίλιππος Φωτιάδης, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά

from dimart http://ift.tt/2txKDDm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου