Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Toy stories

Φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα πολυτιμότερα υπάρχοντά τους

—της Amanda Gorence / featureshoot | Μετάφραση για το dim/art: Γιώργος Τσακνιάς—

To project Toy Stories του ιταλού φωτογράφου Gabriele Galimberti περιλαμβάνει πορτρέτα παιδιών από όλο τον κόσμο, με τα πολυτιμότερα αποκτήματά τους: τα παιχνίδια τους. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε διάστημα 18 μηνών. Ο Galimberti εξερευνά τα οικουμενικά στοιχεία της παιδικότητας μέσα στην ποικιλία των πολιτισμών. «Όλα τα μικρά παιδιά είναι ίδια», λέει ο φωτογράφος: «Το μόνο που θέλουν είναι να παίζουν».

Αυτό που φαίνεται να διαφέρει από χώρα σε χώρα είναι το πώς παίζουν. O Galimberti διαπίστωσε πως τα παιδιά από πλουσιότερες χώρες εμφάνιζαν μεγαλύτερη κτητικότητα με τα παιχνίδια τους και χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να τον αφήσουν να παίξει κι αυτός μαζί τους (πράγμα που έκανε πάντα πριν από τη φωτογράφηση, προκειμένου να στήσει τα παιχνίδια στον χώρο), ενώ στις πιο φτωχές χώρες η αλληλεπίδραση με τα παιδιά ήταν ευκολότερη, παρ’ όλο που είχαν λιγότερα παιχνίδια να μοιραστούν.

Υπάρχουν βέβαια και ομοιότητες, ιδίως στο πώς λειτουργούν τα παιχνίδια για τους περήφανους ιδιοκτήτες τους και πώς τους δημιουργούν αίσθηση ασφάλειας. Τα ίδια τα παιχνίδια σε κάθε χώρα αντανακλούν το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε και μεγαλώνει το παιδί, καθώς το οικονομικό στάτους και η καθημερινότητα διαμορφώνουν το είδος των παιχνιδιών που τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:Εικαστικά Tagged: Amanda Gorence, Gabriele Galimberti, Γιώργος Τσακνιάς, Φωτογραφία, εικαστικά

from dimart http://ift.tt/2rZmzup
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου