Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ebben! Ne andrò lontana

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1039
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Το πρωτάκουσα κι εγώ στην Diva, κάπου στα 80s. Από την ταινία δεν θυμάμαι τίποτε άλλο εκτός από τον τύπο με το διεστραμμένου μεγέθους παζλ-θάλασσα και το μακρουλό διαφανές κουτί με το μπλε υγρό, που τραμπαλιζόταν αενάως και το οποίο παρατηρούσε προκειμένου να καταστρώσει ένα σχέδιο.

Από την ίδια την άρια, θυμάμαι ότι ακόμα και τότε σχεδόν δεν πίστευα ότι υπάρχει η ομορφιά της. Κι αργότερα, το μικρό σοκ: μα έλεγε στ’ αλήθεια «Mai più»; Όπως το «Nevermore» στο Κοράκι του Πόε; Μα, ναι, άλλωστε ποια άλλη φράση (σε οποιαδήποτε γλώσσα) μπορεί να περιγράψει καλύτερα την απελπισία του αμετάκλητου;

Αυτά όλα, πιο παλιά. Σήμερα, η άρια του Catalani από τη La Wally έχει άλλη σημασία. Είναι το σύνθημά μου για να πάψω να μιλάω. Να κάνω πολύ, πολύ ησυχία, μέσα και έξω από το κεφάλι μου, και να ακούω μόνο.

Μακάρι να είχα κι εκείνο το μακρουλό διαφανές κουτί με το μπλε υγρό. Ή το παζλ-θάλασσα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μαρία Κάλλας, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2ruXMii
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου